Son Dakika: Irak'taki güvenlik zirvesi başladı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın katılımıyla Irak'ın başkenti Bağdat'taki güvenlik zirvesi başladı.

GİRİŞ 14.03.2024 16:57 GÜNCELLEME 14.03.2024 17:11
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Aralık ayında Ankara'da gerçekleşen güvenlik zirvesinin ikincisi, Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapılıyor.

Terörle mücadelede ortak bir anlayış geliştirilmesi ve bu doğrultuda atılabilecek somut adımlar masada.

Irak'ta terör örgütü PKK'nın bitirilmesi süreci devam ederken aynı zamanda Türkiye, Kalkınma Yolu Projesiyle Bağdat ile ilişkilerini daha ileri seviyeye taşımayı planlıyor. Bu projenin hayata geçirilmesiyle Irak'ın Basra Körfezinden doğrudan Türkiye'ye uzanan bir ticari yol oluşturulmuş olacak.

Bağdat'taki güvenlik zirvesinde ayrıca enerji konuları da masaya yatırılacak. Bu çerçevede Irak'taki doğal gaz kaynaklarının geliştirilmesi ve uluslararası pazarlara sevk edilmesiyle Irak-Türkiye petrol hattının yeniden sevkiyata başlaması değerlendirilecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Nisan ayında Irak'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Sözde Türk dostu JEFFR'nin demeçleri !!?? ; ABD "karışmıyor" görüntüsünde "Suriye ve Irak'ta Türkiye'nin ön plana çıkartılarak RUSYAA, İRANNN ve SURİYE 'ye karşı Türkiye'nin kullanılmasına ve "TUZAKLARA" dikkat edelim. (36ncı paralel-Quam adasına taşımalar-Kürtlerin İsrail ırkından ilanı gibi stratejilerini iptal mi edecek, ABD Eşref BİTLİS’i neden öldürdü o zaman?)
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    aa. İKİ TANE BÖRÜ ORDA ASLAN PARÇALARI
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail , Suudi Arabistan ve BAE üzerinden kendine ait bir ticaret koridoru oluşturmak istiyor . ABD buna destek verebilir , Lakin bu güzergâh verimli olmaz . Türkiye - Basra FAW ticaret koridoru ise hem karayolu , hem demiryolu ile taşınan , hem de , İzmir ve Mersin limanına indirilen konteynerlerin denizyolu ile Avrupa'ya ulaşması bakımından daha avantajlı ve ekonomiktir .
    Cevapla
  • Timurlenk Timur 1 ay önce Şikayet Et
    Yıllarca gide gele yol ettiniz bir faydası oldumu,? sadece Show pesindesiniz.Allah tez günde bu milleti bu siyasilerin ellerinden kurtarsın.
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Kalkınma Yolunun belli kesimlerinde Türk Askeri Üsleri inşa etmeliyiz . Türkiye'den temiz arıtılmış su , boru hattıyla kalkınma yolu boyunca güneye doğru pompalanarak tarımsal sulama ve ihtiyaç suyunu Irak Şehirlerine ulaştırabilir , Tüm halk , ziraatçi ve besiciler temiz sudan istifade ederler .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda