Bağcılar Meydanı'nda Ramazan ayı boyunca sürecek etkinlikler için plato kuruldu

Bağcılar Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca yapılacak etkinlikler kapsamında ilçe sakinleri için Bağcılar Meydanı’na dev bir plato kuruldu.

GİRİŞ 20.03.2024 15:51 GÜNCELLEME 20.03.2024 15:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bağcılar Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Bağcılar Meydanı’na Ramazan Platosu kuruldu.

7’den 70’e her kesime hitap eden platoda öncelik çocuklara verildi. Minikler için kukla gösterimleri, tiyatro oyunları, karikatür çizimleri, çizgi film gösterimi, ebru sanatı ve labirent gibi çeşitli eğlence alanları oluşturuldu.

BAŞKAN ÖZDEMİR VATANDAŞLAR İLE BULUŞTU

Gençler ve yetişkinler için de Ramazan’ın güzel adetlerinin hatırlatıldığı, namaz surelerinin anlamlarının anlatıldığı, camilerin tanıtıldığı videolar, Peygamber kıssaların anlatılacağı söyleşiler ve film gösterimleri düzenlenirken kitap standı, ramazan sergisi, ödüllü yarışmalar planlandı. Mani söyleyen davulcular ve ikramların da olacağı platonun Ramazan ayı boyunca devam edeceği öğrenildi. Ramazan Platosu’nun açılışı için Bağcılar Meydanı’na giderek vatandaşlarla buluşan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, ramazan davulcuları eşliğinde Çarşı Caddesi’ni de dolaştı. Bağcılarlı vatandaşlar ile birlikte fotoğraf çekilen Başkan Özdemir, sahneye çıkarak platodaki etkinlikler hakkında konuştu.

"BİR TARAFTAN EĞLENİRKEN DİĞER TARAFTAN ÖĞRETEN BİR RAMAZAN ETKİNLİĞİNİ BAĞCILAR MEYDANI'NDA PLANLADIK”

Ramazan Platosu ile ilgili konuşan Başkan Abdullah Özdemir, "Bu akşam itibari ile Bağcılar Meydanımızda Ramazan Platomuzu kurduk. Açılışını gerçekleştiriyoruz. Hep ‘Nerede o eski Ramazanlar? Çocukluk dönemlerimiz?’ diyoruz. Aslında bizim çocukluk dönemlerimiz, büyüklerimizin çocukluk döneminden ötesine vatandaşlarımızı Osmanlı dönemine götürüyoruz. Osmanlı adetlerini, geleneklerini vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Kurmuş olduğumuz sahnemizde özellikle geleneksel müzik dinletilerimiz olacak. Kanun, ney gibi müzik gösterimiz olacak. Tiyatro, kukla, Hacivat - Karagöz gösterilerimiz olacak. Özenle seçilmiş çizgi filmleri ekranlarımızdan çocuklarımızla buluşturacağız.

Büyükler için de film gösterileri olacak. Ebru sanatını, karikatür çizimlerini vatandaşlarımız ile buluşturuyoruz. Ödüllü bilgi yarışmaları düzenleyeceğiz. Bir taraftan eğlenirken diğer taraftan öğreten bir Ramazan etkinliğini Bağcılar Meydanı’nda planladık. Ekranlarımızda her gün bir Ramazan adetini sunacağız. İstanbul’un tarihi camilerini anlatan videoları sunacağız. Sahnemizde söyleşilerimiz olacak. Bunlarda Peygamber Efendimizin kıssalarını anlatacağız. Namaz surelerini, anlamlarıyla söyleşilerimizde ifade etmiş olacağız. Huzur sohbetleri yapacağız. İlk orucunu tutan çocuklarımıza oyuncaklar takdim edeceğiz. Orijinal meyvelerle hazırlanmış macunlarla ve Osmanlı şerbetlerini vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız. Meydanımızı kandillerimizle, ışıklarımızla süsledik” dedi.

 

 


 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • aha 1 ay önce Şikayet Et
    bu başkanı sevdim
    Cevapla
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    Allah cc razı olsun. İşte bu . İslamı sevdirmek öğretmek yaşatmak ne güzel. Sadece ve sadece Rabbimiz Allah cc için yaşayanlara selam olsun. Helalleşmek, Kurban kesmek, tövbe etmek ve Peygamber Efendimiz Muhammed'e sav tabii olmak hem dünya hem ahiret kuruluşu sağlar.
    Cevapla
  • Şakir 1 ay önce Şikayet Et
    Fakir evinde ekmek bulamıyor Mecbur iftarını burada açıyor Emekli seyyanen zam istiyor Faiz zammı istemiyor
    Cevapla
  • M.z. 1 ay önce Şikayet Et
    Bırak milletin biraz yüzü gülsün.halden anlayın zır cahiller.
    Cevapla
  • Ahmet Vanlıoğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Belediyelerin kültürel olarak yaptıkları etkinlikler çok güzel lakin iftarlık yemek verilmesini tasvip etmiyorum . Gazze'de insanlar açlıktan ölürken siz eğer durumu iyi alım gücü olan insanlara iftar veriyorsanız Bu saçmalıktır.israftır. Allah bunun hesabını sorar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...