Erzincan'da 'Mahzen-9' operasyonu: 6 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan ve 6 ilde organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı "Mahzen-9" operasyonları kapsamında Erzincan'da gözaltına alınan zanlılardan 6'sı tutuklandı.

GİRİŞ 17.03.2024 17:10 GÜNCELLEME 17.03.2024 17:54

Valilik tarafından yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan "Mahzen-9" operasyonları kapsamında, "Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurmak" suçundan kent genelinde hiyerarşik bir yapı içerisinde 11 olaya karıştıkları tespit edilen suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldığı bildirildi.

12 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Çalışma kapsamında 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, örgüt lideri olduğu öne sürülen N.K. ile T.Ö, H.K, S.K, İ.K, İ.P, Y.T, M.E. ve İ.S'yi yakaladı.

ÇOK SAYIDA MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 3 ruhsatsız tabanca, şarjör ve 58 fişek, 9 av tüfeği kartuşu, 1 "sallama" tabir edilen bıçak, farklı kişiler adına düzenlenmiş 8 senet, bir kişi adına düzenlenmiş araç satış sözleşmesi, 1 mutabakat evrakı ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 13 bin 120 lira geçirildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adli makamlara sevk edilen 9 şüpheliden, örgüt lideri N.K'nin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklandı, 3 şüpheli hakkında ise adli işlemlerin sürdüğü belirtildi.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit