TDV'nin Ramazan yardımlarında öncelik deprem bölgesine

Ramazan ayıyla birlikte yardımlarını ulaştırmaya başlayan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) geçen sene olduğu gibi bu sene de deprem bölgesindeki depremzedelere öncelik verdi.

GİRİŞ 19.03.2024 13:23 GÜNCELLEME 19.03.2024 18:17

Ramazan yardımları hakkında bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, deprem bölgesinde ve Türkiye’de yardıma muhtaç kim varsa yardımına koştuklarını söyledi.

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİ

2023’de depremin hemen ardından Ramazan ayının geldiğini hatırlatan İzani Turan, “Geçen sene Ramazan yardımlarımızın tamamını başta deprem bölgesi olmak üzere ülkemizdeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmıştık. 10 milyondan fazla kardeşimize milletimizin yardımlarını ulaştırdık. Bu sene de deprem bölgesine öncelik verdik ve 22 noktada iftar çadırı kurduk. Aynı zamanda alışveriş ve yardım kartlarıyla da ülkemizdeki depremzedeler ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımızı ulaştırıyoruz.” dedi.

İYİLİK SOFRALARI KURULUYOR

Deprem bölgesinde günlük 15 bin 900 kişilik iftarlık ikramında bulunduklarını söyleyen İzani Turan, “Deprem bölgesinde ikram ettiğimiz iftarlıkların yanında 1003 şubemiz ülkemizin dört bir yanında “İyilik Sofraları” kuruyor. Kurduğumuz bu sofralarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız iftarlarını yapıyor.  İftarlarımızın yanında şubelerimiz muhtaç ailelere alışveriş yardım kartı ve gıda kolisi dağıtarak Ramazan ayında ihtiyaçlarını karşılıyor. Alışveriş kartı ve gıda paketleriyle muhtaçların Ramazan ayını daha rahat bir şekilde geçirmesini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARA BAYRAM SEVİNCİ

Gıda yardımlarının yanında çocuklara bayramlık kıyafet dağıttıklarını da ifade eden Turan, “Bu yıl da çocukları boynu bükük bırakmayacağız. Bayramda ihtiyaç sahibi çocukları, kimsesizleri ve yetimleri yeni kıyafetler ve oyuncaklarla buluşturacağız. Çocuklarımızın bayramı sevinçle ve mutlulukla karşılamaları sağlayacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!