Anket yasağına saatler kala sürpriz bölgeler! Kamuoyu araştırmacıları açıkladı...

Seçim heyecanı ve merakı her geçen gün artarken, anket açıklama yasağının son gününde, Haber7 kamuoyunun nabzını tuttu. Uzman isimler kritik yarışta sürpriz iller ve başa baş giden büyükşehirleri Haber7’ye açıkladılar.

Anket yasağına saatler kala sürpriz bölgeler! Kamuoyu araştırmacıları açıkladı...
Anket yasağına saatler kala sürpriz bölgeler! Kamuoyu araştırmacıları açıkladı...
GİRİŞ 20.03.2024 20:19 GÜNCELLEME 21.03.2024 09:19
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yönelik geri sayım başladı ve vatandaşlar, sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Seçime 11 gün kala kararsız seçmen sayısında azalma görülürken Türkiye genelinde de tablolar netleşmeye başladı. 34 siyasi partinin katılacağı seçimde hangi bölgelerde hangi adayların da etkin olduğu netlik kazanıyor. Yerel seçim yarışında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde kritik yarış ise devam ediyor. Başkan adaylarının büyük projelerini ve vaatlerini vatandaşa anlatması ile sandıkta görülebilecek potansiyel oranlar kamuoyu araştırmalarına da yansıdı. Kritik süreçte yarın itibariyle başlayacak olan seçim yasakları arasında anket araştırmaları da yer alacak. Anket açıklama yasağının son saatlerinde, Haber7 kamuoyunun nabzını tuttu.

İmamoğlu'nun masasındaki anket sonuçlarını yayınladılarİmamoğlu'nun masasındaki anket sonuçlarını yayınladılar

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ve AREDA SURVEY Genel Müdürü Yusuf Akın son anketleri Haber7’ye açıkladı.

Kamuoyu araştırmacıları masalarındaki son anketleri açıkladı! İşte Türkiye’de yerel seçim tablosu…

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir

İSTANBUL BIÇAK SIRTINDA!

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir Haber7’ye yaptığı açıklamada, İstanbul’un ‘bıçak sırtında’ olduğunu ifade etti. Büyükşehirlerdeki kamuoyu araştırmalarını anlatan Hilmi Daşdemir, İzmir’de Hamza Dağ’ın iyi bir kampanya yürüterek sürpriz yapabileceğini, Antalya’da ise durumun başa baş gittiğini açıkladı. Hatay’da CHP’nin yaşadığı Lütfü Savaş krizi ile AK Parti’nin rahat bir havada seçime girdiğini söyleyen Daşdemir, Adana’da da kıl payı ile Zeydan Karalar’ın önde olduğunu kaydetti.

İYİ Parti seçmeninin kendi adayları dışında CHP adaylarına yöneldiklerini belirten OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, DEM Parti ve TİP’in de CHP ile işbirliği yaptığını öte yandan Yeniden Refah Partisi’nin bazı bölgelerde AK Parti’ye kaybettirme potansiyelinin olduğunu ifade etti.

SÜRPRİZ HANGİ İLLERDEN GELECEK?

İstanbul’un ilçeleri ile ilgili konuşan OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, “Sarıyer’de Ak Parti alabilir, Kartal’da da böyle bir ihtimal olabilir. Geri kalan ilçelerde sürpriz olacağını genel anlamda düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

Sürpriz beklediği illerle ilgili ise, “Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde AK Parti güçlü geliyor. Buralarda bir değişim olursa CHP’nin ‘kimi aday gösterirsek kazanırız’ algısının da doğru olmadığının teyidi gerçekleşir. Anadolu’da bazı yerlerde Kayseri, Konya, Malatya gibi illerde Yeniden Refah Partisinin yüzde 10 civarında oya çıktıklarını görüyoruz. Tepki oylarının bu yönde bir eğilimi olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

AREDA SURVEY Genel Müdürü Yusuf Akın

İSTANBUL’DA SON DURUM

CHP’nin elinde bulundurduğu birçok büyükşehir belediyesini kaybedeceği yönünde net verileri olduğunu açıklayan AREDA SURVEY Genel Müdürü Yusuf Akın, seçmenin CHP’yi cezalandıracağı yönünde tavrının olduğunu belirtti.  Siyasal kimliği ile veya ideolojik olarak bir oy verme davranışı gösteren seçmen hariç CHP tabanının dahi yeterli oranda toparlanmadığını gördüklerini ifade eden AREDA SURVEY Genel Müdürü Yusuf Akın, İstanbul’da kıran kırana giden bir durumun olduğunu kaydetti. Murat Kurum'un moral üstünlüğünü elinde tuttuğunu belirten Yusuf Akın, seçime kadar İmamoğlu’nun CHP’de yaşanan kaoslar ile ilgili yıpranacağını ifade etti. Muhalefet seçmenin de sandık motivasyonunun düşük olduğunu ancak CHP’nin kurultay döneminde yaşanan istifalarla alevi seçmeninin de CHP’ye sırt döndüğünü belirtti.

MANSUR YAVAŞ SESSİZLİĞİNİ BOZACAK MI?

Ankara’ya dair masalarındaki son anketleri açıklayan AREDA SURVEY Genel Müdürü Yusuf Akın, oy potansiyelini her gün arttıran tarafın Turgut Altınok olduğunu ifade etti. Bahçeli’nin sahaya inmesi ile seçmenin de hareketleneceğini açıklayan Yusuf Akın, Yavaş’ın suskun siyaset trendinin son düzlükte düşüşe geçtiğini kaydetti.

“İZMİR GELSİN TABİRİ BU KEZ TUTMAYABİLİR”

CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’i değerlendiren Yusuf Akın, İzmir’de Hamza Dağ’ın tüm siyasi yelpazeyi kucaklayan tavrının seçmende sempati topladığını belirtti. Muhalefet seçmeninin İzmir’de CHP’yi cezalandıracağını açıklayan AREDA SURVEY Genel Müdürü Yusuf Akın, “İzmir gelsin tabiri bu kez tutmayabilir. İzmir bazı medya kurumlarını ve gazetecileri üzebilir hatta İzmir’den gelecek sonucu gölgelemek isteyebilirler. Hamza Dağ inanılmaz bir saha performansı gösteriyor. İzmir seçmenini hizmet anlayışına ikna ettiği yönünde veriler var. Aradaki farkın azaldığını ve seçime girerken değişeceğini görebiliyoruz. Tüm siyasi yelpazeyi kucaklama metodu sempati topluyor. Muhalefet seçmeni CHP’nin ‘dayatma siyasetini’ cezalandıracak.” dedi.

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • esas 1 ay önce Şikayet Et
    PKK'lıkların DEM'inin ayrı girdiğine güvenmeyin. CHP'ye oy verin dediğinizde vermiyecek bir kitle var. Onları AK parti mi DEM mi açmazına alıp AK partinin oylarını düşürüyorlar. Eğer seçmen kitlesini iyi yöneteceklerine inanırlarsa CHP'ye oy verin deyip sağlık sebebi ayağına çekilip Ekreme oyları yönlendirebilirler
    Cevapla
  • Memet 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle cumhur kazanacak hizmet gelecek heryerde bu aziz millet terör sevicilere fırsat vermez
    Cevapla
  • Salih 1 ay önce Şikayet Et
    Insaaallh
    Cevapla
  • nurı belcıka 1 ay önce Şikayet Et
    ıyı partı chpkkya yonelmıs sorsan ulkuler hadı ordan
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Ey yrp sine oy verecek olan seçmenler sizler yeniden refah Partisi aday çokartmsaydı kime verecektiniz büyük kısmı akp ye verirdi bu durumda kime yaradı chp ye eğer ki chp ye hizmet etmek istiyorsanız oyunuzu yeniden refah Partisine verin rahmetli erbakan hocama zulüm yapanlara destek olun kız çocuklarımıza yapılan zulümlere ortak olun
    Cevapla
  • Salih 1 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Yüzyıl oldu batı kürtlerden ve türklerden bir kitleyi zehirledi. Bu tarihin gördüğü en büyük zehirlenme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!