İBB'deki para sayma skandalında yeni detay! Bir belediye daha...

CHP'nin para sayma skandalında yeni detaylar ortaya çıktı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın danışmanı ve Maltepe Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül, ofiste saydığı paraları avukat Gökhan Taşkapan'a verdiği görüldü.

GİRİŞ 22.03.2024 06:38 GÜNCELLEME 22.03.2024 09:18
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Türkiye günlerdir CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen Fatih Keleş ve İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın başrolünde olduğu balya balya euro ve TL'lerin sayıldığı görüntüleri konuşuyor.

GÖRÜNTÜLERDE BİR KİŞİ DAHA İFŞA OLDU

Gökhan Taşkapan'ın ofisinde çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerinde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanı Melih Morsünbül de yer alıyor.

Görüntülerde, Melih Morsünbül'ün ofiste saydığı paraları avukat Gökhan Taşkapan'a verdiği görülüyor. Gökhan Taşkapan, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı olduğu dönemde rüşvet soruşturmasında tutuklanmıştı.

RÜŞVET SORUŞTURMASINDA TUTUKLANDI

Maltepe Belediyesinde rüşvet suçuna karıştıkları iddiasıyla 20 Mayıs 2022 tarihinde gözaltına alınan 19 şüpheliden, 3'ü kamu görevlisi 5'i tutuklanmıştı. Tutuklanan sanıklar arasında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanı ve Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül de yer almıştı.

MELİH MORSÜNBÜL ÖRGÜT YÖNETİCİSİ

Maltepe Belediyesinde rüşvet suçuna karıştıkları iddiasıyla 21 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "örgüte üye olma", "örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme", "rüşvet" ve "irtikap" suçlarından 4 yıldan 25'er yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski Maltepe Belediyesi başkan yardımcıları Ömer E. ile Haydar B'nin de aralarında olduğu 21 kişi "şüpheli" olarak yer aldı.

Şüphelilerin toplamda 21 eylemlerinin tespit edildiği aktarılan iddianamede, söz konusu eylemlerin tamamından haberdar olan ve işlenen suçları yöneten kişinin örgüt lideri sıfatıyla Haydar B. olduğu, Melih Morsünbül, Seval K. ve Ferhat İ'nin ise örgüt yöneticisi sıfatında bulundukları kaydedildi.

İddianamede; Melih Morsünbül hakkında "rüşvet" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından 6'şar yıldan 16'şar yıla kadar hapis cezası istendi.

 

 

KAYNAK: TAKVİM
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Aystgn 1 ay önce Şikayet Et
    Bu yakanan sadece bir olay kimbilir neler var neler
    Cevapla
  • GENÇTÜRK 1 ay önce Şikayet Et
    Chp li belediyelerde para çantasını kapan bu avukatın bürosuna geliyor. Peki buraya gelen paralar nereye gidiyor? Giden paralar da belli .Bir inşaat şirketinin genel müdürünün orada ne işi var? Gelen ve giden paralar belli olduğuna göre millette Türk adaletinden bu yolsuzlukların hesabının sorulmasını ve biran öncede neticelendirilmesini bekliyor.
    Cevapla
  • Nuri 1 ay önce Şikayet Et
    Bu para sayma meselesini (MÜGE ANLIYA ) yönlendirin.Cözerse bu Hanim cözer.
    Cevapla
  • GENÇTÜRK 1 ay önce Şikayet Et
    Chp li belediyeler resmen belediye tuvaletine dönüşmüş. Karistirdikca her belediyeden pis kokular geliyor. Burada görüntülerde yeralan tüm chp li belediyelere KAYYUM atansin. Terör ile rusvet
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Chp'nin yaptığı kirli işleri açığa çıkarılsa halk chp'yi Tükürük yağmuruna tutar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak