Bursa'da başıboş köpek dehşeti: Camide oynayan çocukları ısırdı

Bursa’da teravih namazı sonrası cami avlusunda oynayan çocuklara başıboş ‘Pitbull’ cinsi köpek saldırdı. Köpek saldırısında çocuklardan biri elinden, diğeri kasığından yaralandı.

GİRİŞ 24.03.2024 10:51 GÜNCELLEME 24.03.2024 11:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Olay, gece saatlerinde merkez Osmangazi ilçesinde Tekke Camii’nin avlusunda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, teravih namazı sonrası arkadaşlarıyla sohbet eden E.Y. (14) ile A.İ.(13), bir süre sonra caminin avlusuna giderek oyun oynamaya başladı.

2 ÇOCUĞU ISIRDI

Bir süre sonra cami avlusuna gelen başıboş ‘Pitbull’ cinsi köpek, çocuklara saldırmaya başladı. Köpek E.Y.’nin elini, sonrasında da A.İ.’nin kasığının ısırdı. Bağırışları duyan mahalleli, köpeği tuğla ve taş atarak korkutmaya çalışsa da pitbull cinsi köpek çocukları bırakmadı. Bir vatandaş, köpeği arka ayaklarını tutarak çocuklardan ayırdı. Kemer ile başı bağlanan köpek, olay yerinden uzaklaştırılırken yaralılar özel araçlarla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaşanan olayın öncesi güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerinde, 15 kişilik arkadaş grubunun sohbet ettiği, sonrasında cami avlusuna hareket ettiği görüldü.

"BAŞIBOŞ KÖPEKLERİN TOPLANMASI LAZIM"

Olay anında yaralanan çocuklara yardım eden Sinan Yücel, “Dün akşam teravih namazı sonrası kardeşlerimiz cami bahçesine çay içmeye inmişler. Daha sonrasında köpek saldırısına uğramışlar. Biz de sesleri duyduktan sonra yardım etmeye koştuk. Köpek çok asi olduğu için müdahalemiz yetersiz kaldı. Bu sırada abimiz gelerek köpeğin 2 arka bacağını tutup kaldırıyor. Cami hocamız ise belindeki kemeri çıkararak köpeğin başına doluyor. Köpek çocukları bırakınca, biz hemen yaralıları alarak hastaneye götürdük. Sonrasında belediye ekipleri gelmiş, köpeği uyutarak almışlar. Gece 02.00 sıralarında hastaneye gittik ziyaret etmeye, durumlarının iyi olduğunu söylediler. Sabah saatlerinde de iki kardeşimizi taburcu etmişler. Belediyeden başıboş köpekleri toplamalarını rica ediyorum. Pitbull cinsi köpekler tehlikeli hayvanlar. Bizim de çocuğumuz, hayatımız var. Büyük bir risk” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • fatih 1 ay önce Şikayet Et
    sokakta sahipsiz ve tasmasız köpek olmaz, bir avuç ruh hastası tüm toplumu esir almış durumda
    Cevapla
  • fatih 1 ay önce Şikayet Et
    itlaf şart, topla küpele sal ile bu iş çözülmez
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Seçim vadleri arasında bu konuda vardı inşallah çözülecektir.
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Bak şu pitbull un yaptığına hiç olmaz ize cami bahçesinde saldırma hiç ahlakınız da kalmamış. Espri bir yana da, şunu öğrenelim artık hayvan her zaman hayvandır vahşisi olur mu olur ama yok sokak hayvanı diye bir şey olmamalı. Allah muhafaza birde kuduz olduğunu düşünsenize. Ben bunun düşüncesini bile kabul edemiyorum. Lütfen akıllanalım artık, tamam tüm yaratılmışları Allah yaratıyor da
    Cevapla
  • nevizade 1 ay önce Şikayet Et
    Başıboş köpeklerin değil yasaklı ırkların sahipli sahipsiz toplanması lazım.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    hayvan, insandan daha öncelikli. o yüzden bu iş sakat. dünya yeni bir pandemiye hazırılık yaparken bizimkiler sokakları nasıl kirletirizin peşinde. ne apartmanlar, ne camiler ne hastaneler. kedi pisliği ve kokusundan geçilmiyor. sorsan bunlar müslüman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!