Vatandaşların Kedi Eros kadar değeri yok mu? 12 günde korkunç bilanço!

Ciddi bir sorun haline gelen başıboş köpekler Ramazan ayını ve bayramı zehir etti. Son 12 günde çoğu çocuk, kadın ve yaşlı vatandaşları öldürdü ve yaraladı.

Vatandaşların Kedi Eros kadar değeri yok mu? 12 günde korkunç bilanço!
Vatandaşların Kedi Eros kadar değeri yok mu? 12 günde korkunç bilanço!
GİRİŞ 13.04.2024 17:02 GÜNCELLEME 13.04.2024 18:35
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Başıboş köpek terörü hız kesmeden devam ediyor. Sayıları 15 milyonu bulduğu belirtilen başıboş köpekler bir yandan ölümlere ve yaralanmalara neden olurken diğer taraftan halk sağlığını tehdit ediyor.

12 GÜNDE 1 ÖLÜ 9 YARALI! MAĞDURLARIN ÇOĞU ÇOCUK, YAŞLI VE KADIN

Nisan ayının başından beri çok sayıda vatandaş yaralanırken yaşlı bir kadın başıboş köpekler tarafından katledildi. Sadece 12 günde başıboş köpeklerin saldırısı sonucu 1 ölüm, 9 kişi yaralama olayı yaşandı. Vakalarda mağdur olanların büyük çoğunluğunu çocuklar, kadınlar ve yaşlı vatandaşlar oluşturdu.

Öte yandan işkenceci bir cani tarafından öldürülen Kedi Eros için gösterilen tepkinin dehşet verici olaylar yaşayan mağdur vatandaşlar için gösterilmemesi dikkat çekti. 

İşte Nisan ayının ilk 12 gününde sadece medyaya yansıyan ölü ve yaralanmalara sebep olan başıboş köpek saldırılarından bazıları:

12 NİSAN: BAŞIBOŞ KÖPEKLERİN SALDIRDIĞI YAŞLI KADIN AĞIR YARALANDI

 

Edirne'nin Kurtuluş Mahallesi'nde daha önce de birçok şikayetle gündeme gelen başıboş köpekler dehşet saçtı.

Edirne Haber'de yer alan habere göre; özellikle okulların bulunduğu bölgede veliler ve çocukların korkulu rüyası haline gelen başıboş köpekler, bu kez yolda yüryen 75 yaşındaki bir kadına saldırdı. Yaşlı kadın köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralandı. Yaşlı kadın bölgeye gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

11 NİSAN: YAŞLI ADAMIN KAFASINI PARÇALADILAR

Ramazan Bayramı’nın 2. günü, Kocaeli Körfez’de yaşayan Mustafa K. (70) isimli vatandaş, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. 

Yaşlı adamın kafası, eli, kulak arkası parçalanırken vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı.

9 NİSAN: ANKARA’DA AREFE GÜNÜ SALDIRIYA UĞRAYAN ÇOCUK YARALANDI

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinin OSTİM bölgesinde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan çocuk yaralandı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar saldırgan köpekleri uzaklaştırırken şoka giren çocuk uzun süre kendine gelemedi. Yaralı çocuk, hastaneye kaldırıldı

9 NİSAN: ESENYURT'TA YOLDA YÜRÜYEN KADINA SALDIRDILAR

İstanbul Esenyurt'ta sokakta yalnız başına kendi yolunda yürüyen kadına iki başıboş köpek saldırdı. O anlar kameralara böyle yansıdı.

7 NİSAN: BURSA’DA ÇOCUĞUNU KURTARAN BABANIN ÇENESİ KIRILDI, KULAĞI VE ELLERİ PARÇALANDI

Bursa’da iftar vakti çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan adam ölümden döndü. Çenesi kırılan, kulağına 30 dikiş atılan, elleri parçalanan 46 yaşındaki 2 çocuk babası plastik cerrahide ameliyata alınacak, 1,5 ay pipet ile beslenecek. 10 yaşındaki çocuğu son anda kaçıp kurtulurken, köpeklerin saldırısı ve yere yatırdıkları adama öldüresiye saldırması kameraya yansıdı. Onu gören bir arkadaşı ise otomobille sürekli klakson çalarak Mesut Karagözoğlu'nu ölümden kurtardı.

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesi Demirci Mahallesi’nde iftar vakti 10 yaşındaki oğluyla birlikte pide almaya giden baba Mesut Karagözoğlu, cadde üzerinde ilerlerken yol kenarındaki başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Oğlunu bir anlık refleks ile iten baba, sürü halindeki köpeklerin saldırısına uğradı. Saldırgan köpekler tarafından yere yatırılan ve birçok diş darbesi alan Mesut Karagözoğlu'nun yardımına otomobille geçen arkadaşı klakson çalarak yetişirken, kanlar içinde yerde kalan adamı arkadaşı hastaneye yetiştirdi.

Hastanede tedavi altına alınan Mesut Karagözoğlu'nun çenesinin kırıldığı, elleri ve gövdesinin parçalandığı ve kulağına 30 dikiş atıldığı öğrenildi. Doktorların müdahalesiyle hayata tekrar tutunan Karagözoğlu ile oğlunun dehşeti yaşadığı anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Karagözoğlu, çenesindeki kırık ve vücudundaki yarıklardan dolayı çok sayıda ameliyat geçirecek, 1,5 ay sıvı ve pipet ile beslenecek.

Dehşet anları anlatan baba Karagözoğlu, “Arkadaşım iftara davet etmişti. Bende 10 yaşındaki oğlumla onlara gitmeden pide alalım dedim. O sırada caddenin karşı tarafında sürü halinde köpekler vardı. Bir anda oğlumun üzerine koşunca oğlumu ittim. Köpekler bana saldırmaya başladı. Çenem kırıldı, kulağım ve elim parçalandı. Şimdi ameliyat olacağım. Bir iki ay boyunca beslenemeyeceğim. Benim 2 çocuğum var ya bana bir şey olsaydı. Bunun hesabını kim verecekti? Ben yetkililerden bu konuya el atmasını istiyorum” diye konuştu.

7 NİSAN: BEYLİKDÜZÜ’NDE PİTBULL DEHŞETİ

Beylikdüzü'nde alışveriş yapmak için büfeye doğru yürüyen şahsa pitbull cinsi başıboş köpek saldırdı. Hastaneye kaldırılan şahsın bacağına 28 dikiş atıldığı öğrenilirken, dehşet anları kameraya yansıdı.

Saldırgan köpeğin E.Ö. isimli büfe sahibine ait olduğu tespit edildi. Büfe sahibi yakalanırken, köpek ise Haydi ekiplerince tedbir amaçlı muhafaza altına alınarak belediye ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan büfe sahibi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.

5 NİSAN: ANTALYA’DA BAŞIBOŞ BIRAKILAN KÖPEKLER YAŞLI KADINI KATLETTİ

Karakışla Mahallesi'nde yaşayan 5 çocuk annesi Havva Özen (85), evine 500 metre uzaklıktaki mezarlığa kabir ziyaretine giderken başıboş 3 çoban köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin saldırdığı kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Akseki Devlet Hastanesi morguna götürülen Özen'in cenazesi, daha sonra otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Köpeklerin sahibi olduğu tespit edilen R.D. gözaltına alındı. Saldırgan üç köpek, tedbir amaçlı halatla ahıra bağlandı.

5 NİSAN: OKULDAN EVE DÖNEN ÇOCUĞA DEHŞETİ YAŞATTILAR

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde okuldan eve dönen küçük bir çocuğa sokaktan bulunan bir köpek saldırdı. Sokak köpeğinin kendisine doğru koşmasından sonra paniğe kapılan çocuk koşarak olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Çevredeki vatandaşların müdahalesi ile küçük çocuk kurtarıldı.

5 NİSAN: BAŞIBOŞ KÖPEK, ARACA TAKLA ATTIRDI

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir sürücü, yola çıkan köpeğe çarpmamak için ani manevra yapınca yol kenarındaki beton bariyerlere çarparak takla attı.

3 NİSAN: İKİZLERE KÖPEK SALDIRISI! 30 DİKİŞ ATILDI

İstanbul Kartal'da 7 yaşındaki ikizler Yiğit ve Çağrı Demir, dışarıda oyun oynamaya çıktığı sırada boş bahçede başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Yiğit Demir çevredekilerin müdahalesiyle son anda kurtulurken, Çağrı ise kalçasından ve bacaklarından yaralandı. Hastanede kaldırılan ve tedavi altına alınan Çağrı Demir'e 30 dikiş atıldı. 

Çocukların babası Recep Demir, "Kardeşime misafirliğe gelmiştik. Çocuklar oyun oynamak için dışarı çıkıyor. Çocuklarım dışarı çıkar çıkmaz boş bahçede, 3 köpek saldırıyor. İkisi kaçıyor diğerini yakalıyorlar. 3 köpek birden saldırıyor. Hırpalamışlar çocuğu. Çocuğu yoğun bakıma alacaklar." dedi.

Mahalle sakini Seval Beydilli, "Burada 5-6 tane saldırgan köpek var, her gördüğü insana saldırıyor. İnsanlar işe gitmek için sokaktan geçerken saldırmaya başlıyorlar. Küçük çocuklar okula gidemiyorlar. 2 gün önce bir çocuğa saldırdılar. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde yatıyor çocuk, ameliyat olacak. Buralarda dolanıyorlar. Market var orada duruyorlar, markete de gidemiyoruz. Bir çözüm bulunmasını istiyoruz." diye konuştu.

Bir başka mahalle sakini Nurcan Erikçi ise, "Sabahları işe gitmek gerçekten çok sıkıntı. Ellerimize sopa, taş alıyoruz. Yeğenim işe gitmek için her sabah taksi çağırıyor. Çocuklar sokakta oynayamıyor. Küpesi var ama köpekler saldırıyor. Küpesi olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Sonuçta benim canım yanacak, durum bu şikayetçiyiz, yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

2 GÜNDE 87 KUZU VE OĞLAĞI KATLETTİLER

Başıboş köpekler hayvancılık sektörüne de ciddi zararlar veriyor.

4 Nisan’da Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde besicilik yapan Bahri Daşdemir'in (35), banka kredisi ile aldığı 30 kuzusu bölgedeki başıboş köpekler tarafından telef edildi.

Yaklaşık 300 bin lira zararı olduğunu söyleyen Daşdemir, "Sabah hayvanları o şekilde görünce şok oldum. Bazısı da can çekişiyordu. Dünyam yıkıldı. Başıboş köpekler hayvanları telef etmiş. Banka kredisi ile almıştım. Benim evimin geçim kaynağı bu kuzulardı. Gelir kaynağım yok oldu. Çok mağdur oldum" dedi.

Melikgazi ilçesi Ağırnas Mahallesi'nde besicilik yapan Bahri Daşdemir, sabah hayvanlarını kontrol için girdiği ahırında 30 kuzusunun başıboş köpekler tarafından telef edildiğini gördü. Hayvanlardan bazısının da aldığı darbelerle can çekiştiğini gören Daşdemir, durumu Melikgazi Belediyesi ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, ahırdaki başıboş bir köpeği hayvan barınağına götürdü. Telef olan hayvanlar ise, iş makinesi yardımıyla toprağa gömüldü. Banka kredisi çekerek aldığı kuzuların telef olması sonrası 300 bin lira zararı olduğunu ve bankaya kredi ödemesi yapması gerektiğini söyleyen Bahri Daşdemir mağdur olduğunu söyledi.

'GEÇİM KAYNAĞIMIZ BU KUZULARDI'

Üzgün olduğunu belirten Daşdemir, "Sabah hayvanları o şekilde görünce şok oldum. Bazısı da can çekişiyordu. Dünyam yıkıldı. Başıboş köpekler hayvanları telef etmiş. Banka kredisi ile almıştım. Benim evimin geçim kaynağı bu kuzulardı. Gelir kaynağım yok oldu. Çok mağdur oldum. Zararım 300 bin TL. Yetkililerin bu civarda önlem almasını ve kimsenin başına böyle bir şey gelmemesini istiyorum. Bugün, benim kuzularıma böyle oldu. Ama, Allah korusun bu hayvanlar sokakta gezen çocuklara ya da normal bir insana da bu şekilde zarar verebilirdi. Belediye ekipleri köpeklerden birini ahırda yakalayıp, götürdü. Bizim ödeme kaynağımız, gelir kaynağımız buydu. Bankanın ödeme zamanı geldiği zaman ben bu hayvanları satabileceğim ki, borcumu ödeyebileyim. Çok ciddi bir mağduriyetimiz var. Zararımın yetkililer tarafından karşılanmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. 

BİR ÖNCEKİ GÜN DE YASAKLI CİNS KÖPEKLER 57 OĞLAĞI TELEF ETTİ

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir ağılda bulunan 70 oğlaktan 57 tanesi başıboş bırakılan yasaklı cins köpek Rottweiler'ın saldırısı sonucunda telef oldu.

Ağıl sahibi, sabah erkenden Çayyazı Mahallesinden keçilerine bakmak için geldiğini belirten Mahmut Eski, “Oğlakların bulunduğu ağıla geldiğimde gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Oğlakların tamamı kanlar içerisinde yerde serili vaziyetteydi. Bazıları can çekişiyor acıyla bağırıyordu. İçlerinde 3 tane köpek ayağa kalkana saldırıyor dişleyip deviriyordu. Köpekler ağılın yakınında arıcılık yapan komşumuza ait. Şu an ağılın içerisinde duruyorlar. Defalarca uyarmamıza rağmen köpekler için önlem alınmadı. İnsanlara da saldırıyor. Bugün bu oğlakları katleden köpekler yarın çocuklarımıza da saldırır. Ne yapacağımızı bilemiyorum” dedi. Mahmut Eski’nin kayını olan Orhan Özden, “Tanesini 10 bin liradan hesaplasak 570 bin lira sadece oğlakların şu anki maddi değeri. Bu insanların geçimi, hayalleri bu oğlaklarla birlikte bitti. Bu keçiler 1 hafta içerisinde sütten kesilecek ve süt vermeyecek. Çekilen emekler her şey heba oldu. Köpekler insandan daha değerli. Onlar insanlara hayvanlara saldıracak öldürecek, sen köpeğe bir şey yapamayacaksın. Böyle bir dünya yok” dedi.

Jandarma ve Tarım İlçe Müdürlüğünün çalışmalarını tamamlamasının ardından ağılda bulunan Rottweiler cinsi köpekler görevliler tarafından Manavgat Belediyesi Köpek Barınağına götürülürken tutanak tutuldu. Oğlakların sahibi Mahmut Eski, köpeklerin sahibi hakkında da suç duyurusunda bulundu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 79
  • Ankara Davut 3 gün önce Şikayet Et
    Tüm belediyeler ve meclis sorumludur. Vebal altındalar, Allah cezanızı verecek.
    Cevapla
  • Vatan 37 4 gün önce Şikayet Et
    O sokak itleri küresel mama üreticilerinin müşterileri. Bu yüzden onlara yapılan saldırı ve öldürmeler küresel mama patronları tarafından finanse edilen mama satıcıları tarafından protesto ediliyor. Çünkü insanlar onlara bir şey kazandırmıyor ama köpekler çok kazandırıyor.
    Cevapla
  • İHA 2 hafta önce Şikayet Et
    insanların hayatı tehlikede bakanlık bu itleri öldürsün ve it sahiplerini tutuklasın ve sokak köpeklerinide toplayıp öldürsün bu kadar basit. insan hayatı önemsiz mi bir itten it severperestler birde o kadar kuzu yavruları telef olmuş ve it sahibindede bi pişmanlık yok be .........
    Cevapla
  • Way Be 2 hafta önce Şikayet Et
    Bütün Başı boş köpekleri toplayıp Meclisin Bahçesine Salmak Lazım
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Köpek sorununu belediyelerin çözmesi gerekiyor eğer çözmezlerse bakanlık bunlara ceza vermelidir. Kendisi çare bulmalı bu vahşete çare bulmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!