Başıboş köpek terörü devam ediyor! Dün 57 bugün de 30 küçükbaş hayvan telef oldu

Dün Antalya'da 57 oğlağın köpekler tarafından telef edilmesinin ardından bugün de Kayseri'de besicilik yapan 35 yaşındaki Bahri Daşdemir banka kredisi ile aldığı 30 kuzusu bölgedeki başıboş köpekler tarafından telef edildi.

GİRİŞ 04.04.2024 17:37 GÜNCELLEME 04.04.2024 17:37
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde besicilik yapan Bahri Daşdemir'in (35), banka kredisi ile aldığı 30 kuzusu bölgedeki başıboş köpekler tarafından telef edildi.

Yaklaşık 300 bin lira zararı olduğunu söyleyen Daşdemir, "Sabah hayvanları o şekilde görünce şok oldum. Bazısı da can çekişiyordu. Dünyam yıkıldı. Başıboş köpekler hayvanları telef etmiş. Banka kredisi ile almıştım. Benim evimin geçim kaynağı bu kuzulardı. Gelir kaynağım yok oldu. Çok mağdur oldum" dedi.

Melikgazi ilçesi Ağırnas Mahallesi'nde besicilik yapan Bahri Daşdemir, sabah hayvanlarını kontrol için girdiği ahırında 30 kuzusunun başıboş köpekler tarafından telef edildiğini gördü. Hayvanlardan bazısının da aldığı darbelerle can çekiştiğini gören Daşdemir, durumu Melikgazi Belediyesi ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, ahırdaki başıboş bir köpeği hayvan barınağına götürdü. Telef olan hayvanlar ise, iş makinesi yardımıyla toprağa gömüldü. Banka kredisi çekerek aldığı kuzuların telef olması sonrası 300 bin lira zararı olduğunu ve bankaya kredi ödemesi yapması gerektiğini söyleyen Bahri Daşdemir mağdur olduğunu söyledi.

'GEÇİM KAYNAĞIMIZ BU KUZULARDI'

Üzgün olduğunu belirten Daşdemir, "Sabah hayvanları o şekilde görünce şok oldum. Bazısı da can çekişiyordu. Dünyam yıkıldı. Başıboş köpekler hayvanları telef etmiş. Banka kredisi ile almıştım. Benim evimin geçim kaynağı bu kuzulardı. Gelir kaynağım yok oldu. Çok mağdur oldum. Zararım 300 bin TL. Yetkililerin bu civarda önlem almasını ve kimsenin başına böyle bir şey gelmemesini istiyorum. Bugün, benim kuzularıma böyle oldu. Ama, Allah korusun bu hayvanlar sokakta gezen çocuklara ya da normal bir insana da bu şekilde zarar verebilirdi. Belediye ekipleri köpeklerden birini ahırda yakalayıp, götürdü. Bizim ödeme kaynağımız, gelir kaynağımız buydu. Bankanın ödeme zamanı geldiği zaman ben bu hayvanları satabileceğim ki, borcumu ödeyebileyim. Çok ciddi bir mağduriyetimiz var. Zararımın yetkililer tarafından karşılanmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. 

DÜN DE YASAKLI CİNS KÖPEKLER 57 OĞLAĞI TELEF ETMİŞTİ

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir ağılda bulunan 70 oğlaktan 57 tanesi yasaklı cins köpek Rottweiler'ın saldırısı sonucunda telef oldu.

AĞIL SAHİBİ İSYAN ETTİ

Ağıl sahibi, sabah erkenden Çayyazı Mahallesinden keçilerine bakmak için geldiğini belirten Mahmut Eski, “Oğlakların bulunduğu ağıla geldiğimde gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Oğlakların tamamı kanlar içerisinde yerde serili vaziyetteydi.

Bazıları can çekişiyor acıyla bağırıyordu. İçlerinde 3 tane köpek ayağa kalkana saldırıyor dişleyip deviriyordu. Köpekler ağılın yakınında arıcılık yapan komşumuza ait. Şu an ağılın içerisinde duruyorlar. Defalarca uyarmamıza rağmen köpekler için önlem alınmadı. İnsanlara da saldırıyor. Bugün bu oğlakları katleden köpekler yarın çocuklarımıza da saldırır. Ne yapacağımızı bilemiyorum” dedi. Mahmut Eski’nin kayını olan Orhan Özden, “Tanesini 10 bin liradan hesaplasak 570 bin lira sadece oğlakların şu anki maddi değeri. Bu insanların geçimi, hayalleri bu oğlaklarla birlikte bitti. Bu keçiler 1 hafta içerisinde sütten kesilecek ve süt vermeyecek. Çekilen emekler her şey heba oldu. Köpekler insandan daha değerli. Onlar insanlara hayvanlara saldıracak öldürecek, sen köpeğe bir şey yapamayacaksın. Böyle bir dünya yok” dedi.

KÖPEKLER BARINAĞA GÖTÜRÜLDÜ

Jandarma ve Tarım İlçe Müdürlüğünün çalışmalarını tamamlamasının ardından ağılda bulunan Rottweiler cinsi köpekler görevliler tarafından Manavgat Belediyesi Köpek Barınağına götürülürken tutanak tutuldu. Oğlakların sahibi Mahmut Eski, köpeklerin sahibi hakkında da suç duyurusunda bulundu.

KAYNAK: DHA, İHA
Yasin Akca Haber7.com - Multimedya Editor
Haber 7 - Yasin Akca

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Şu an Haber7.com'da multimedya bölümünde görev yapmaktayım.
YORUMLAR 185
  • Deniz 3 hafta önce Şikayet Et
    Köpek problemi değil görevini yapmayan belediye sorunu bu. Düzenli toplama ve kısırlaştırma yapması gerekiyor. Sade CHP'li belediyeler mi? Hepsi aynı. O kuzulara da o köpeklere de yazık. Belediyeler işini yapsın.
    Cevapla
  • Egeli 3 hafta önce Şikayet Et
    İt severler sahi bu kuzucuklar, oğlaklar hayvan değilmi.
    Cevapla
  • ÜÇHİLAL 3 hafta önce Şikayet Et
    KÖPEĞİYLE SAHİBİNİDE VURURUM kimse suçlayamaz ,köpekte sahibi de besi hayranının tırnağı olamaz lar.
    Cevapla
  • bahri 3 hafta önce Şikayet Et
    Başıboş köpek sorunu çözülemedi gitti
    Cevapla
  • Dobraci izmir 3 hafta önce Şikayet Et
    Sağlam korunaklı ağıl,ahır yapmalısınız devlet her ahıra bakamazki veya sen bir tane kangal al bilader
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!