Asıl soru: 'Başıboş köpek hakkı' mı, çocukların 'yaşam hakkı' mı?

Başıboş köpek terörüne karşı TBMM harekete geçmesinin ardından bazı gruplar yapılacak kanun teklifine organize edilmişçesine tepki gösteriyor. Sözde 'hayvan hakkı'nı savunan gruplar, çocukların yaşam hakkına ise sus pus.

GİRİŞ 24.05.2024 16:57 GÜNCELLEME 24.05.2024 17:08
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

Başıboş köpek sorunu çığ gibi büyüyor. Her gün yeni bir saldırı Türkiye gündeminde yer almaya devam ediyor. 

Sorunu çözmek adına harekete geçen siyasiler TBMM’ye yeni bir kanun teklifi sunmaya hazırlanıyor. Ancak bazı gruplar yasa teklifine karşı çıkıyor. Sözde "hayvan hakları"nı bahane eden gruplar, çocukların yaşam haklarını ise umursamıyor.

BAŞIBOŞ KÖPEKLERİN SÖZDE HAKKINI DEĞİL ÇOCUK HAKLARINI SAVUNMALIYIZ

Haber7’ye açıklamalarda bulunan Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, konunun başıboş köpeklerin sözde ‘hakkı’ üzerinden konuşulduğunu asıl savunulması gereken hakkın çocukların yaşam hakkı olduğunu kaydetti.

Son 2 yılda köpeklerin ölümüne sebep olduğu 81 kişiden 44’ünün çocuk olduğunu belirten Murat Pınar, “Ben kızım Mahra Melin Pınar’ı 2 Başıboş Köpek saldırısı sonucunda kaybetmiş bir baba olarak şunu sormak istiyorum: Neden köpeklerin sözde hakları tartışılıyor da benim kızım gibi ölen çocukların yaşam hakkı savunulmuyor? Son 2 yılda köpek sebepli ölen 81 vatandaşın 44’ü çocuk. Neden bu çocukların yaşam hakkı hakkını konuşmuyoruz?” tepkisinde bulundu.

2 GÜNDE 2 SALDIRI

TBMM’de yeni bir kanun teklifi hazırlığı yapılırken son 2 günde 2 başıboş köpek saldırısı vakası daha yaşandı. Başakşehir’de okul müdürü tarafından ilkokul bahçesinde beslenen 2 kangal köpeği, 11 yaşındaki öğrenciye saldırdı. Diğer taraftan Hatay'ın Arsuz ilçesinde sabah sporu için yürüyüşe çıkan Sevda Mazman, başıboş köpeklerin saldırısı sonucu yaralandı.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 173
  • Erkan 3 hafta önce Şikayet Et
    Bende hayvanseverim ama bu bu hayvan sevgisini abartanlara karşıyım çünkü hiçbir hayvanın canı insandan degerli degildir
    Cevapla
  • Hemşo 3 hafta önce Şikayet Et
    Avrupa ve amerikaya bakın. Bir tane başıboş köpek göremezsiniz dışarıda. Türkiyeyi özellikle itibarsızlaştırmak için katil köpekleri salıyorlar yaşanmaz bir yer olarak göstermek için güzel ülkemizi
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Başı boş köpeklerin hepsi uyutulsun çocukların hayatı köpeklerin hayatından daha kıymetli
    Cevapla
  • Aydın Çetin 3 hafta önce Şikayet Et
    Atatürk'ün , sahipsiz sokak köpekleri konusunda 13 Haziran 1932 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile bütün başıboş sokak köpekleri itlaf edilecektir" kararı tekrar uygulanmalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu sorunun asıl müsebbipleri büyükşehirlerde ilçe belediyeleridir. sorunu halının altına ittiler köpekler kent merkezinden topladılar gece şehrin kırsal ilçelerine bıraktılar. Hayvan popülasyonun daha da artmasına sebep oldular. 2006 yılında Kıraç Esenyurt'ta 1 çocuk öldü. Sene 2024 bir değişiklik varmı hayır. muhtemelen aynı yöntem devam ediyordur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş sokak köpekleriyle ilgili düzenlemede yeni detaylar! Cezası 10 kat artacak
Eylem Tok ve oğlunun tutuklanmasına ilişkin detaylara ulaşıldı