Maltepe'de seçim broşürü dağıtan AK Partili'nin darbedilmesine ilişkin yeni gelişme

İstanbul'un Maltepe ilçesinde, AK Parti'nin seçim çalışması sırasında bir partilinin darbedilmesine ilişkin 6 şüpheli gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir saldırganın tutuklandığını bildirdi.

GİRİŞ 24.03.2024 22:42 GÜNCELLEME 24.03.2024 23:19
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, dün saat 17.30 sıralarında Gülsuyu Mahallesi'nde AK Parti mahalle teşkilatı üyeleri R.Ş, T.S, ve E.T'ye, Emek Caddesi'nde seçim çalışması yaptıkları sırada bazı kişiler tarafından sözlü tacizde bulunuldu.

Sözlü tacizin ardından buradan ayrılan şüpheliler, kısa süre sonra olay yerine dönerek Mahalle Teşkilatı Başkanı 72 yaşındaki Ramazan Şahin'i darbetti.

Polis ekiplerince yapılan çalışmada, saldırıyı gerçekleştiren Y.S, K.S. ve B.U. ile olaya karıştığı belirlenen E.D, Ö.İ. ve C.D. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Yapılan incelemede, şüphelilerden Y.S, B.U, E.D. ve Ö.İ'nin CHP İstanbul Maltepe teşkilatına kayıtlı aktif üye oldukları, ayrıca Y.S, K.S. ve B.U'nun çeşitli suçlardan kayıtları bulunduğu tespit edildi.

4 SALDIRGAN CHP MALTEPE TEŞKİLATI ÜYESİ

Sözlü tacizin ardından olay yerine yeniden gelerek Şahin'i başından yaralayan zanlılardan dördünün CHP Maltepe teşkilatına üye olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan CHP'lilerin 'tehdit, hakaret' gibi suçlardan da sabıkalı oldukları bildirildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Gözaltına alınan şahıslarla ilgili yapılan inceleme sonucunda ise;

️ Y.S. - 1977 Doğumlu

Kasten yaralama suçundan 2 adet suç kaydı mevcut.

(CHP İstanbul Maltepe Teşkilatına kayıtlı aktif üye)

️ K.S. - 1975 doğumlu

Kasten yaralama, mala zarar verme, tehdit/hakaret suçlarından 3 adet suç kaydı mevcut.

️ B.U. - 2000 doğumlu

Fikri Sınai suçundan 1 adet suç kaydı mevcut.

(CHP İstanbul Maltepe Teşkilatına kayıtlı aktif üye)

️ E.D. - 1982 doğumlu

Suç kaydı bulunmamaktadır

(CHP İstanbul Maltepe Teşkilatına kayıtlı aktif üye)

️ Ö.İ. - 1976 doğumlu

Suç kaydı bulunmamaktadır.

(CHP İstanbul Maltepe Teşkilatına kayıtlı aktif üye)

️ C.D. - 1999 doğumlu

Suç kaydı bulunmamaktadır.

Gözaltında bulunan 6 şahısla ilgili idari ve adli süreç devam etmektedir."

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'un Maltepe ilçesinde AK Parti seçim broşürü dağıtanlara yönelik sözlü ve fiziki saldırıyla ilgili bir kişinin tutuklandığını bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'un Maltepe ilçesinde AK Parti seçim broşürü dağıtan vatandaşlara yönelik sözlü ve fiziki saldırıyı şiddetle kınadı.

Saldırıda başından yaralanan 72 yaşındaki Ramazan Şahin'e acil şifalar dileyen Tunç, "Yaşanan saldırıyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında 6 şüpheli gözaltına alınmış olup, 1 şüpheli tutuklanmış, 5 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir." bilgisini paylaştı.

Seçimlerin, milli iradenin tecelli ettiği demokrasi şölenleri olduğunu vurgulayan Tunç, "Demokrasilerde şiddete yer yoktur. Demokrasimize, birlik ve beraberliğimize yönelik bu tür saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • erdal 1 ay önce Şikayet Et
    chp de böyle üç kuruşluk adamlar her zaman vardır özellikle belediye ihalelerinde ortaya çıkarlar istediklerine ihaleyi kazandırmak için karşı taraflara göz vermek amacıyla kullanırlar
    Cevapla
  • as selam 1 ay önce Şikayet Et
    bu chp nin öyle yok edilmesi gerek ki izi bile kalmaması gerek
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Şaşırmadık CHP zaten kendi teşkilatlarına her daim ÖRGÜT diye hitap eder.Ne kadar suçlu varsa bu örgütte toplanıyor.Tereöristlerede muhafızlık yapan bunlar değil mi?
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Bu cezalar caydırıcı değil.. Muhakkak çok daha caydırıcı cezalar gelmeli..
    Cevapla
  • İstanbul 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH isimlerini ve teşkilatlarını yok eyleye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor