İmamoğlu mal varlığında gizlediği 3 villayı itiraf etti! 'İmamoğlu İnşaat'ın üzerine'

Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer Emirgan'da yaklaşık 1,5 milyar TL değerinde 3 villası olduğu ve villaların mal beyanında gösterilmediği belgelerle ortaya çıkmıştı. İmamoğlu, 'Mülkümüz de İmamoğlu İnşaat'ın üzerinedir' itirafında bulundu.

GİRİŞ 26.03.2024 00:05 GÜNCELLEME 26.03.2024 01:29
Bu Habere 230 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde CHP'li Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu'nun mal varlığını açıklamıştı.

Açıklanan mal beyanında Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu'nun banka hesaplarında 8 milyon 728 bin 645 lira, 395 bin 737 dolar ve 52.01 gram altının bulunduğu, çiftin ayrıca 802 bin 584 lira değerinde altın ve mücevherata sahip olduğu belirtilmişti.

MAL BEYANINDA VİLLALAR GÖSTERİLMEDİ

Ancak CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer, Emirgan'da yaklaşık 1,5 milyar TL değerinde 3 villası olduğu ve villaların mal beyanında gösterilmediği ortaya çıktı.

TEPKİLERİN ODAĞI OLDU

Büyük tepkilere neden olan skandal akıllara İmamoğlu'nun bu usulsüzlüğü nasıl yaptığı ve milyarlık villaları nasıl gizlediği sorusunu da beraberinde getirdi.

GİZLİ SAKLI MİLYARLIK VİLLALAR!

Boğazın en kıymetli bölgelerinden Emirgan'da yer alan villalar, Ekrem İmamoğlu'nun şirketi olan İmamoğlu İnşaat'ın sahibi olduğu paravan şirket Güllüce Tarımcılık Sanayi Tic. A.Ş adına alınmış.

Ekrem İmamoğlu'nun "her şeyim şeffaf" diyerek açıkladığı mal bildirim beyanında yer almayan villaların kamuoyundan gizlenmesi için izlenen yol ise villaları tüzel kişilik üzerine göstermek oldu. Faaliyet alanı gıda ve tarım olan Güllüce Tarımcılık A.Ş paravan olarak kullanıldı, villalar şirket üzerine alındı.

İMAMOĞLU'NDAN CANLI YAYINDA İTİRAF: VİLLALAR İMAMOĞLU İNŞAAT ÜZERİNE

CHP'li Ekrem İmamoğlu ise mal beyanında yer almayan 1,5 Milyar TL değerindeki 3 villanın İmamoğlu İnşaat'a ait olduğunu kabul etti.

Sözcü TV'ye konuşan İmamoğlu, "Oradaki mülkümüz de İmamoğlu İnşaat'ın üzerindedir" dedi.

KENDİNİ AKLAMAYA ÇALIŞTI

Mal beyanından 3 villayı kaçıran CHP'li İBB Başkanı, "Firmamız bazen alım yapar bazen satış yapar. Bazen bir yer alır proje üretir" sözleriyle kendini savunmaya çalıştı.

İBB BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM'DAN İLK YORUM

Mal beyanında 3 villasını gizleyen CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu, 1,5 Milyar TL değerindeki 3 villanın İmamoğlu İnşaat’a ait olduğunu kabul etti. Bu duruma, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'dan ilk yorum geldi.

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan, İBB Başkan adayı Kurum, "Mal beyanından önce bunu açıklamayıp mal beyanından hemen sonra 1,5 milyar liralık malı siz nasıl alıyorsunuz, bunu İstanbullulara niye açıklamıyorsunuz, neyi saklıyorsunuz? Madem böyle bir malınız var mal beyanında neden açıklamadınız? Bunun açıklanması lazım. İstanbullulara bunun net bir şekilde ifade edilmesi lazım. Bir insan mal varlığını niye saklar ya. Biz 81 ile afetlerde milletimize villa konforunda evler yaparken rakibimiz kendisine villa yapmakla meşgulmüş." dedi.

İMAMOĞLU'NUN MAL BEYANINDA VİLLALARI GÖSTERMEMESİ AKILLARA ŞU SORULARI GETİRDİ

İmamoğlu'nun, 1.5 MİLYAR TL'lik mal varlığını gizlemesi bazı soruları da beraberinde getirdi.

1-) 1.5 MİLYAR TL değerindeki villalar mal beyanında neden gösterilmedi?

2-) CHP'li İBB Başkanının, 3 villası gibi mal beyanında göstermediği başka varlıkları var mı ? Varsa değerleri ne kadar ?

3-) Seçime 3 hafta kala, mal beyanı sonrası Ali Nuhoğlu'ndan devir alınan Güllüce Tarım için mali kaynak nereden sağlandı?

4-) İmamoğlu'nun sahip olduğu şirketlerde son 2-3 ayda gerçekleşen yüzlerce milyon TL'lik nakdi sermaye kaynağı nereden sağlandı?

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 230
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah hepinize bu dünyada da hesap sorsun..!
    Cevapla
  • Serkan van 1 ay önce Şikayet Et
    Belediyeler bu kadar başı bosmu bunlar nasıl hesap veriyorlar tüm yolsuzluklar belediyelerde oluyor geneli için dedim
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu 2028 de Cumhurbaşkanı olacak arkadaşlar
    Cevapla
  • Recep 1 ay önce Şikayet Et
    İBB de batırdığı paraların karşılığı olarak hazineye irad kaydedilmeli ve şehit eşi ve çocukları için sosyal donat olarak kullanılmalıdır ,ülkenin en güzel yerleri bu ülke için şehit olanların yakınlarına layıktır
    Cevapla
  • Yusuf Özcan 1 ay önce Şikayet Et
    Ortada hırsızlık, yolsuzluk, irtikap olduğu çok net belli... Hesabı sorulmalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...