Kalkan-17 operasyonlarında 44 göçmen kaçakçısı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde düzenlenen Kalkan-17 operasyonlarında 44 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 881 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

GİRİŞ 27.03.2024 12:35 GÜNCELLEME 27.03.2024 15:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Van'da jandarma tarafından göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik Kalkan-17 operasyonlarının düzenlendiğini belirtti.

4 gün süren operasyonlarda 44 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 881 düzensiz göçmenin yakalandığı bilgisini paylaşan Yerlikaya, aramalar sonucu ruhsatsız tabanca, AK-47 piyade tüfeği, 24 araç, 1 sürat teknesi, çok miktarda Türk lirası, döviz ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu bildirdi.

Yerlikaya, yakalanan organizatörlerden 15'inin tutuklandığını ve 11'i hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıklayarak, şunları kaydetti:

"Diğerlerinin işlemleri sürüyor. Ayrıca operasyonlar sonucu düzensiz göçmenlerin arasına karışarak sınırı geçmeye çalışan 4 bölücü terör örgütü mensubu ve 2 FETÖ şüphelisi yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi."

Operasyonu düzenleyen jandarmayı ve Göç İdaresi Başkanlığı personelini tebrik eden Yerlikaya, "İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde sürdürdüğümüz operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Erkan 4 hafta önce Şikayet Et
    Göçmen kaçakçılığı yapan vatan hainidir.Ama tabii bunun göz önünde yapılan göçmen kaçakçılığı da var oda ülkemde bulunan suriyeliler yazık güzel ülkemi aynı dünya ülkeleri dahi olmadığımız insan topluluğu ile kardeş olaak adlandirmamiz yazık inanın çok yazık vatanı milleti toprağı bayrağı olmayan toplumun zevk sefa ve çocuk yaparak yaşaması zoruma gidiyor acı ama maalesef gerçek.
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    göçmen kaçakçılığı yapanı idam edeceksin arkadaş ülkesine kimi soktuğu belli değil terörist belkide gelenlerin çoğu. Göçmen kaçaklığının müebbet olmalı en minimum cezası
    Cevapla
  • Durmasın burada 1 ay önce Şikayet Et
    Gönderin bunları gazzeye
    Cevapla
  • Oğuzhan 1 ay önce Şikayet Et
    Ülke ne edüğü belirsiz at hırsızı tipler ile doldu bırakın giden gitsin biz Avrupanın mülteci deposu ve sınır bekçisimiyiz.
    Cevapla
  • YALNIZ KURT 1 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun inşallah sayın bakanım her taraf kaçak göçmen dolu bunları getirenlere ömür boyu hapis cezası verilsin bakalım bir daha yaparlarmı saygılarımla
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda