750 silah ele geçirildi! 68 ilde dev operasyon

68 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden “Mercek-15” operasyonlarında 750 silah ele geçirildi. 878 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

GİRİŞ 30.03.2024 08:34 GÜNCELLEME 30.03.2024 08:56
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Güvenlik birimleri, ülke genelinde ruhsatsız silahlarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

68 İLDE DEV OPERASYON

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, il jandarma komutanlıkları ve emniyet müdürlükleri tarafından 68 ilde ruhsatsız silah taşıyan kişi ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden "Mercek-15" operasyonları hakkında bilgi paylaştı.

750 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

559'u ruhsatsız tabanca, 58'i kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 14ü uzun namlulu tüfek ve 119'u ruhsatsız av tüfeği olmak üzere 750 silah ele geçirildiğini bildirdi.

878 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Operasyonlarda 878 şüpheli hakkında işlem yapıldığını belirten Yerlikaya, İstanbul'da 99 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek ele geçirildiğini, 136 şüphelinin gözaltına alındığını; İzmir'de 61 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek ele geçirildiğini, 60 şüphelinin gözaltına alındığını; Adana'da 47 tabanca ve 4 av tüfeği ele geçirildiğini, 69 şüphelinin gözaltına alındığını; Antalya'da 21 tabanca ve 14 uzun namlulu tüfek ele geçirildiğini, 58 şüphelinin gözaltına alındığını; Şanlıurfa'da da 27 tabanca ve 2 av tüfeği ele geçirildiğini, 34 şüphelinin gözaltına alındığını aktardı.

Ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini kaydeden Bakan Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren kolluk güçlerini tebrik etti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Yayınlanan dizilere bir bakın hele. Silah edinmenin, kullanmanın nasıl teşvik edildiğini bir görün. Kanunlar caydırıcı değil, tam tersine teşvik edici nitelikte. Olan emniyet mensuplarına oluyor. Suçluyu canı pahasına yakalıyor, adliyede adli kontrolle salınıyor. Kanunlar biran önce yeniden düzenlenmelidir.
    Cevapla
  • Harun 4 hafta önce Şikayet Et
    Kacak silah bulundurana 250bin tl ceza yazin odeyemeyenin mal varligina el koyun mali olmayani zorla kamu isinde calistirin sokaklari temizlesin
    Cevapla
  • Kartal gözü . 4 hafta önce Şikayet Et
    Eşkiya tiplerden baslayın ..
    Cevapla
  • TÜRK 4 hafta önce Şikayet Et
    Güneydoğu'daki özellikle ilçe ve kırsaldaki her evde keleş var silah var onları neden almıyorsunuz.ruhsat harçlarını düşürün alımı kolaylaştırın herkes ruhsatlı alsın
    Cevapla
  • Bosnalı Kıbrıslı 4 hafta önce Şikayet Et
    Sırpların,Rumların silahı vardı bizim yoktu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!