Yeniden Refah'tan itiraf gibi açıklama! “1 Nisan planları”

İBB adayı Mehmet Altınöz'ün, yerel seçimlerden sonra Türkiye’yi erken seçime götürüp Fatih Erbakan’ı Cumhurbaşkanı yapmak istediklerini söylediği sözler kısa sürede tepkiye neden olurken YRP'de 'enişte' çatlağı gündeme bomba gibi düştü.

GİRİŞ 30.03.2024 17:12 GÜNCELLEME 30.03.2024 17:12
Bu Habere 439 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlere 1 gün kala siyasi atmosferde de seçim heyecanı ve hamleler had safhada. Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) özellikle büyükşehirde aday çıkarması ile parti içinde yaşanan kriz, parti içinde bölünmelere sebep oldu. Cumhur İttifakına destek çağrıları partinin üst düzey yöneticilerinden yükselirken YRP’nin İBB Adayı Mehmet Altınöz’den skandal bir açıklama geldi.

Miting esnasında yerel seçimlerden sonra Türkiye’yi erken seçime götüreceklerini açıklayan İBB Adayı Mehmet Altınöz’ün “Fatih Erbakan’ı Cumhurbaşkanı yapacağız” sözleri tepki topladı.

TEPKİ ÇEKEN 'ERKEN SEÇİM' AÇIKLAMASI

İstanbul'da Cumhur İttifakı adayına “kaybettirme” politikası izleyen Yeniden Refah Partisi'nden 1 Nisan planlarını andıran itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Yeniden Refah’ın İBB adayı Mehmet Altınöz, yerel seçimlerden sonra Türkiye’yi gelecek yıl erken genel seçime götürüp Fatih Erbakan’ı Cumhurbaşkanı yapmak istediklerini açıkladı. Söz konusu açıklama sonrası YRP’ye tepkiler çığ gibi büyüdü.

YÜZ İFADESİ DİKKAT ÇEKTİ

2023 Genel seçimlerinde Cumhur İttifakında yer alarak destek verdikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2024 yerel seçimlerde ‘kaybettirme’ politikası izleyen Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul adayında bir kriz daha patlak verdi.

İBB Adayı Altınöz’ün ‘Fatih Erbakan’ı erken seçimle cumhurbaşkanı’ yapacağız sözleri sırasında ise partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın yüz ifadesi dikkat çekti. Fatih Erbakan'ın 'memnuniyetsiz' tavrı parti kulislerindeki iddiaları güçlendirdi.

'ENİŞTE' ÇATLAĞI

Haber Global'e konuşan Fehmi Çalmuk’un, Fatih Erbakan’ın ‘Cumhur İttifakı’ içerisinde kalmayı istediğini ancak parti içerisindeki ‘aile yapısı’ nedeniyle böyle davrandığı iddiası adeta ortalığı karıştırdı.

Parti kulislerinden de Çalmuk'un açıklamalarını destekleyen iddialar yükseldi.

Yaşanan istifalar ve parti tabanından gelen tepkilere kayıtsız kalamayan Fatih Erbakan, eniştesi İBB adayı Mehmet Altınöz'e çekilmesi yönünde teklifte bulunduğu iddia edildi.

Partinin zarar gördüğünü ve tabanın öfkesine kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Erbakan'a Altınöz'den olumsuz yanıt geldiği de iddialar arasında yer alırken Mehmet Altınöz, çekilmek istemediğini söyledi. Erbakan Ailesinin bazı fertleri de Altınöz'den yana tavır aldığının kulislerde konuşulduğu öğrenildi.

“ERKEN SEÇİM PLANI İMAMOĞLU ÜZERİNDEN KURGULANIYOR”

Yeniden Refah Partisi İBB Adayı Mehmet Altınöz’ün erken seçim açıklamasına Gazeteci Zafer Şahin’den yanıt gecikmedi. Gazeteci Şahin, erken seçim gündeminin bir plan olduğunu ve Türkiye dışında hazırlandığını iddia etti.

Planın İmamoğlu üzerinden kurgulandığını belirten Gazeteci Zafer Şahin, “Planın başlangıç noktası Biden’ın 5 yıl önceki “Bu kez askeri darbeyle değil Türkiye’deki muhalefeti destekleyerek Erdoğan’ı indirmek” şeklinde özetlenebilecek konuşmasıdır. Hedef Erdoğan’ın şahsında Türkiye’dir. Irak’tan başlayıp Suriye’den Akdeniz’e ulaşan koridor devlete Türkiye’nin vurduğu darbenin ve koyduğu engelin intikamını almaktır. O tarihten sonra ideolojik olarak birbirine tamamen zıt noktalarda olmalarına rağmen muhalefetin bir masada buluşturulması ve aralarındaki aşırı tuhaf söylem birliğinin başka bir izahı yoktur . Plan 2023 seçimlerinde milletin şaşmaz iradesiyle bozguna uğratılmıştır. Ama uygulayıcıları 2024 yerel seçimlerini yeni bir şans olarak görmektedir. Bunun ispatı belediye seçimlerinden erken seçim çıkarma peşindeki siyaset esnafının yaptığı bu açıklamalardır. Türkiye’nin şu süreçte ihtiyaç duyacağı en son şey erken seçim tartışmasıyla seçimsiz 4 yılın heba edilmesidir. Bu gerçekleri en az bizler kadar Siyasi hırslarla bu planın uygulayıcılarının değirmenine su taşıyanlar da bilmektedir.” dedi.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 439
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Neyse söylemeyeyim siz anladınız ey sahte sofular....
    Cevapla
  • Viyana 1 ay önce Şikayet Et
    maya tutmamış besbelli
    Cevapla
  • Köylü 1 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir dünya ülkesi bunu bırakın Cumhur başkanı muhtar bile yapmaz bu ne yiyip ne içiyor bilmiyorum ama iyi halüsinasyon yaptığı belli...!
    Cevapla
  • marco 1 ay önce Şikayet Et
    bunlarin hepsini bir kaynar kazana koyup cehennem atesinde fokur fokur kaynatip atmali.ALLAH TOPUNUZUN BELASINI VERSIN BIR TUKENEMEDINIZ SU DEVLETIN BASINA BELA OLMAKTAN BIKMADINIZ gidip chp nin kulu olun bari alcaklar.
    Cevapla
  • Vatansever 1 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakanın kemikleri sızlıyor fetüşün kuklaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana