Yayın yasağı ne zaman kalkacak? RTÜK Başkanı Şahin'den açıklama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, seçim yasaklar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 31.03.2024 17:58 GÜNCELLEME 31.03.2024 18:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimleri ülke genelinde tamamlandı ve oy sayım işlemleri başladı.

Oy verme işlemlerinin ülke genelinde tamamlanmasının ardından YSK Başkanı Ahmet Yener açıklama yaptı. Yener, yayın yasağı konusunda toplantı yapacaklarını duyurdu.

'SONUÇLAR SEÇSİS'E GİRİLMEYE BAŞLANDI'

Sayım döküm işlemleri tamamlanan sandık sonuç bilgilerinin Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi'ne (SEÇSİS) girilmeye başlandığını, veri akışının devam ettiğini belirten Yener, "YSK, siyasi partilerimizle tüm veri girişlerini paylaşmaktadır. Aynı zamanda kurum içerisinde hazırlanan ekranda siyasi partilerimizin temsilcileri, anlık olarak seçim sonuçlarını izlemeye devam edeceklerdir. Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ülkemize, milletimize, siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yener, Kurulun toplanarak yayın yasağıyla ilgili konuyu değerlendireceğini bildirdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Yayın yasağına ilişkin paylaşımda bulundu. 

Şahin, "YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının saat 21:00'den önce verilmesi yasaktır. YSK'nın bu saati daha erkene çekme yetkisi vardır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekranlara getirilmemesi kanuni bir zarurettir. Önemle duyurulur." dedi.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    imamoglu ondeyim diye acikladi, 21 i beklemeyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı