AK Parti kaybederken bile ders verdi! 31 Mart tarihe geçecek

AK Parti 31 Mart seçimlerinde ilk kez ikinci parti konumuna düştüğünde bile siyasi ahlak dersi verdi. Muhalefetin yıllardır yaptığı gibi türlü söylemlerle ülkenin huzurunu bozmadı. Tüm isimler 'demokrasiye saygı duyarız' açıklaması yaptı.

GİRİŞ 02.04.2024 15:38 GÜNCELLEME 02.04.2024 16:34
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimlerinde birçok parti için dönüm noktası yaşandı. Kesin olmayan sonuçlara CHP yüzde 37,47 oyla 47 yıl sonra birinci parti konumuna yükseldi. AK Parti ise yüzde 35,49 oyla kuruluşundan bu yana ilk kez ikinci parti konumuna düştü. Bir demokratik gerekliliğin daha yerine getirildiği seçimler sonrası kaybeden tarafta olan AK Parti'nin tutumu ise dikkat çekti. 

KİMSE MANİPÜLE ETMEDİ

31 Mart seçim gecesi sandıktan çıkan sonuçlar hiçbir anket çalışmasında öngörülememesine ve büyük şaşkınlığa neden olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti tarafından büyük olgunluk ve sağduyu ile karşılandı. Hiçbir AK Partili siyasetçi muhalefet partilerinin yıllardır yaptığı gibi vatandaşların demokrasiye olanın güveniyle ve Türkiye'nin huzuruyla oynamayı tercih etmedi. Hükümetten kimse oylar sayılırken 'öndeyiz', 'kazanıyoruz', 'oylarımız çalındı' söylemleriyle ortaya çıkarak seçim sonuçlarına gölge düşürmedi. 

'SAYGI DUYARIZ' AÇIKLAMASI YAPILDI

Seçim gecesi AK Parti tarafından yapılan tüm açıklamalarda vatandaşın seçimine her zaman olduğu gibi saygı duyulacağı vurgulandı. Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet sözünü sandık yoluyla söyler. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile ifade eder. 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilerine ulaştırmıştır. Hiçbir suretle milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletle inatlaşmaktan milli iradeye rağmen hareket etmekten milletin takdirini sorgulamaktan bugüne kadar olduğu gibi yine uzak duracağız." açıklamasında bulundu.

Erdoğan 'bitiş değil dönüm noktasıdır' deyip duyurdu: Türk milleti mesajını vermiştir!Erdoğan 'bitiş değil dönüm noktasıdır' deyip duyurdu: Türk milleti mesajını vermiştir!

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na karşı yarışı kaybeden Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum da Cumhurbaşkanına benzer sözler sarf etti. Tüm İstanbullulara teşekkür eden Kurum, "Elbette milletimizin verdiği mesajı değerlendirip üzerimize düşeni yapacağız. Biz daima milletimizin huzuru ve refahı için çalışan kadrolarız. Aynı anlayışla büyük ve güçlü Türkiye davası için çalışacağız. Ülkemizin geleceğe daha iyi hazırlanması adına şehirlerimiz, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Murat Kurum'dan seçim açıklamasıMurat Kurum'dan seçim açıklaması

Ankara'da Mansur Yavaş'a karşı seçimi kaybeden Turgut Altınok da AK Parti Ankara İl Başkanlığından ayrılırken, “Vatandaşımız karar vermiştir saygı duyarız hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 1 Nisan'da da sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altınok "Vatandaşın iradesi tecelli etmiştir" dedi. 

Turgut Altınok'tan ilk açıklama! Saygı duyuyoruzTurgut Altınok'tan ilk açıklama! Saygı duyuyoruz

Altınok paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Değerli Ankaralılar,

Seçimler demokratik bir olgunlukla tamamlanmış, vatandaşımızın iradesi tecelli etmiştir. Milletimizin takdiri başımızın üstünedir. Bu süreçte yanımızda olan, desteğini ve duasını hissettiğimiz tüm vatandaşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin kararı ile görevlendirilen tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. 
Şehrimiz, ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun.

AK Parti adına İzmir'de yarışan Hamza Dağ ise sonuçların netleşmesinin ardından seçimi kazanan CHP'li Cemil Tugay'ı telefonla arayarak tebrik etti. Dağ, seçim sonuçlarına ilişkin "Biz, her zaman 'Milletin dediği olur.' dedik ve bu düşünceye inandık. Kazandık, şımarmadık. Kaybettik, küsmedik, darılmadık. Kazanırken 'Kazandık, bitti.' anlayışında olmadık. Bugün de 'Kaybettik, bitti.' demiyoruz, demeyeceğiz. İzmir'e hizmete her daim devam edeceğim. Bizim başarı kıstasımız hiçbir zaman yalnızca seçim kazanmak olmamıştır. Biz, bugün sandıktan belki birinci çıkmadık ancak biliyoruz ki her bir hemşehrimizin takdirini kazandık çünkü kavga etmedik, sığ siyasetin polemikleriyle hemşehrilerimizi oyalamadık." dedi.

CHP'LİLER NE YAPMIŞTI?

Ancak muhalefet yıllardır kaybettiği tüm seçimlerde demokrasiye ve sandığa gölge düşüren, halkın demokrasiye güvenini zedeleyen, manipülatif açıklamalarda bulundu. Özellikle CHP'li siyasetçiler, kaybettikleri seçimlerden sonra 'Öndeyiz' ve 'oylarımız çalındı' diyerek vatandaşların aklıyla adeta alay etti. Bunun son örneği ise Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş önderliğinde 14 Mayıs'ta yaşandı. 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu sandıkta geride olmasına rağmen 'Öndeyiz' diyerek tweet attı. 

Cumhurbaşkanı yardımcılığı vaatlerinde bulunulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ise saat başı kameraların karşısına geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde olmasına rağmen  '13. cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu, öndeyiz, kazanıyoruz' algılarıyla seçmenlerinin duygularıyla oynadı.



14 Mayıs'ta Erdoğan önde olmasına rağmen İmamoğlu ve Yavaş'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde;

  • Saat 19.35: "25.87 oranında sandık açıldı elimizdeki veriler öndeyiz"
  • Saat 20.54: "Öndeyiz sonuçları takip ediyoruz, AA manipülasyon yapıyor"
  • Saat 22.37: "Öndeyiz sonuçları analiz ediyoruz, Kılıçdaroğlu 49'a 45 önde."
  • Saat 23.39: "Sabah uyandığında herkes Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu görecek"

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 71
  • kul isa 4 hafta önce Şikayet Et
    gencler bekâr evlenemiyor kardeşim altın yatirim aracından çıksın. askeri ucret yetersiz kalıyor. devlet memur emeklisinin hakkini gasb ediyir cakisanla makas yariya düşmüş
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Reis bunun intikamını fena alacak hemde çok fena
    Cevapla
  • ANALİST NECMİ 4 hafta önce Şikayet Et
    Aynen öyle ilk defa bu seçim, oylar çalındı, ömdeyiz, kazanıyoruz, vs. duymadık, çünkü akp çirkef değil....
    Cevapla
  • Ali dal 4 hafta önce Şikayet Et
    Tabii diyecek gördü ne olduğunu. Önce biz yoksak hizmet yok dedi. Millet hizaya getirdi. Allah büyük
    Cevapla
  • Sivaslı 4 hafta önce Şikayet Et
    Kendi alamadığı dersi başkasına mı veriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak