Türkiye'den suikast sonrası İsrail açıklaması! İran'a son dakika çağrısı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in, Şam’daki İran Büyükelçiliğini hedef alan saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ve İran'a çağrı yapıldı.

Türkiye'den suikast sonrası İsrail açıklaması! İran'a son dakika çağrısı
Türkiye'den suikast sonrası İsrail açıklaması! İran'a son dakika çağrısı
GİRİŞ 02.04.2024 18:10 GÜNCELLEME 02.04.2024 18:14
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

Son dakika Dışişleri Bakanlığı Haberleri: İsrail'in, İran'ın Şam'daki Büyükelçilik yerleşkesindeki Konsolosluk binasına düzenlediği ve 2 tuğgeneralin öldürüldüğü saldırının yankıları sürüyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İran'daki suikast saldırısını kınadı.

Türkiye'den suikast sonrası İsrail açıklaması! İran'a son dakika çağrısı

TÜRKİYE'DEN, İRAN VE İSRAİL'E ÇAĞRI

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail'in, Şam'daki İran Büyükelçiliğini hedef alan saldırısını kınıyoruz. İsrail, son dönemde işlediği uluslararası hukuk ihlallerine bir yenisini eklemiştir.

Söz konusu eylemin, tüm bölgeyi etkileyecek bir çatışmaya dönüşmesinden endişe duyuyoruz.

İlgili tüm tarafları, sağduyulu ve itidalli hareket etmeye ve uluslararası hukuka riayet etmeye davet ediyoruz." denildi.

BM'DEN DE KINAMA GELDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına dün düzenlenen hava saldırısını kınadı.

İran'da halk sokaklara döküldü! Hükümet ve orduya savaş çağrısı!İran'da halk sokaklara döküldü! Hükümet ve orduya savaş çağrısı!

Diplomatik ve konsolosluk tesislerinin dokunulmaz olduğunun altını çizen Guterres, aynı zamanda uluslararası hukuk uyarınca diplomatik personelin de korunması gerektiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres

Guterres, tüm taraflara uluslararası hukuk uyarınca yükümlülüklerine uyma zorunluluğunu hatırlatarak, sivil ve sivil altyapılara yönelik saldırıların önlenmesi gerektiğini ifade etti.

Öldürülen Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi kimdir? Dikkat çeken kariyeriÖldürülen Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi kimdir? Dikkat çeken kariyeri

NE OLMUŞTU?

İsrail'in, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında, Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve 1 general dahil olmak üzere 7 kişi öldürülmüştü.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 175
  • Kul insan 4 hafta önce Şikayet Et
    Biz İsrail avukatı değiliz. İran savaşa sokulmak isteniyorsa ve şeytan Amerika İsrail İngiltere Avrupa bunu yapacak sa bilmem.
    Cevapla
  • KaraKartal 3 hafta önce Şikayet Et
    Acem ağzıyla yazmışsın. İran ve İsrail aynı yolun yolcusudur. Sendeki bu kaygı, telaş niye.
    Cevapla
  • pro fil 4 hafta önce Şikayet Et
    bölge bir savaş daha kaldırmaz ortadoğunun acil huzur ve istikrara ihtiyacı var fakat itraildende kurtulmak lazım
    Cevapla
  • Miroglu 4 hafta önce Şikayet Et
    ABD dahlimiz yok desin dursun. Bu terörist devletin isldigi suclari özendiren ABD dir ve hedefleri ve çıkarları vurulmalidir.
    Cevapla
  • Rıza 4 hafta önce Şikayet Et
    İt İsrail...
    Cevapla
  • Ali Rıza 3 hafta önce Şikayet Et
    Eksik yazmışsın. İsrail ne ise İran da odur. İkisi de Müslüman düşmanı-katliamcısı.
    Cevapla
  • GARİP 4 hafta önce Şikayet Et
    Endişeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi