Şahin’den çarpıcı 31 Mart tespitleri!

2024 yerel seçim sonuçlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Gazeteci Zafer Şahin, AK Parti’nin aday belirleme sürecinde ciddi hatalar yaptığını ifade etti.

GİRİŞ 04.04.2024 20:51 GÜNCELLEME 04.04.2024 23:25
Bu Habere 497 Yorum Yapılmış

Yerel seçim 2024 sonuçları netleşti. Milyonların oy kullanarak sandık başına gittiği 31 Mart'ta, CHP uzun yıllar sonra birinci parti konumuna gelirken, AK Parti ise kurulduğu tarihten bu yana ilk kez ikinci parti konumuna geriledi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ilk kez 2. Parti konumuna gerileyen AK Parti’ye seçmenin ‘tepki’ oyu verdiği gündemdeyken Cumhurbaşkanı Erdoğan ise sonuçları ‘sandıktan çıkan mesajı aldık’ şeklinde yorumlamıştı. AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde aday belirleme sürecinde dair açıklamalarda bulunan Gazeteci Zafer Şahin bu süreçte AK Parti’nin ciddi hatalar yaptığını açıkladı.

“CİDDİ HATALAR YAPILDI”

AK Parti’nin seçmeninin kibirden hoşlanmadığını ve bu yönde çarpıcı açıklamalar yapan Zafer Şahin, ‘Bu parti kayırmacılığı sevmiyor’ diyerek AK Parti’ye göndermede bulundu. Seçim döneminde bakanların sahaya inmesine ilişkin konuşan Şahin AK Parti seçmenin kibri sevmediğini ve AK Parti’ye ‘garibanların, yoksulların, emekçilerin’ oy verdiğini belirtti.

Gazeteci Zafer Şahin, “Aday belirleme sürecinde ciddi hatalar yapıldı. Anadolu’nun x bir ilinin ilçe adayına eski bir bakan ya da mevcut vekilinin destek vermek için sahaya inmesi gibi çalışmalar yapıldı. Bu partiye oy veren taban, sürekli sizin aileniz ya da eşiniz dostunuz makam mevki sahibi olsun diye size oy vermiyor. Bu partiye garibanlar, emekçiler, yoksullar oy veriyor. Bu partinin tabanı kibri sevmiyor. Bu parti kayırmacılığı sevmiyor. Bunu görün. Senin elinde dünyada ilk üçe yazabileceğin bir lider var. Siyasi tecrübesiyle, bilgi birikimiyle, donanımıyla ilk üçe yazılabilecek ve herhangi bir kriz çıktığında ‘acaba o ne diyecek’ diye tüm dünya liderlerinin baktığı bir adam var. Ve sen bu adamı içerde teyzemin kızını, amcamın oğlunu bir yerlere sokacağım diye bu adamı bu pozisyona sokuyorsan lütfen köşene çekil. Yeter, lütfen köşene çekil” dedi.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 497
  • Selami kaya 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir kesime enaz 35 diger kesime enfazla 17 ve emekliye 13-14 verirsen doğal olarak enflasyonu kendi elinle ateslersin..hersey 35 e göre gelişir..dünyanin en net denklemi gözönündeyken hala birilerinin çozüm arıyor gibi görünmesi bayagı bir komik geliyor..şu ikinci yarisı,son çeyreği,çeyreğinin diğer yarısı söylemlerı milletin guveninide toptan sarsıyor bilesiniz..
    Cevapla
  • Gerçekler 3 hafta önce Şikayet Et
    Memura zam yapılmasın yeter artık, hatta memurluk kaldırılsın, özel şirket getirilsin, devletin üstünden az 100 milyar dolarlık yük kalkar.
    Cevapla
  • Reisx 3 hafta önce Şikayet Et
    Sen 18 yaşını doldurmuş her gence marka veya modeli ne olursa olsun hayatında alacağı ilk telefona sıfır ÖTV uygula bak bakalım o gençler seni nereye taşıyor.
    Cevapla
  • ali 3 hafta önce Şikayet Et
    Bağkur 7200 güne düşdü
    Cevapla
  • TC.Kılınç 3 hafta önce Şikayet Et
    AK parti içindeki ,siyahlar, hiç bir işe yaramayan koltuk severler, halkı dinleyip geregini yapmayanlar dehal temizlemeli...Ey teşkilat ve millet vekiller halk size sadece REİSin hatırına oy verdi. Bunu unutmayın....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu