ABD'de 17,5 milyon dolarlık başörtüsü tazminatı!

New York belediyesi, polis merkezinde sabıka kaydı fotoğrafı için başları zorla açtırılan Müslüman kadınların açtığı davada, mağdurlara toplamda 17,5 milyon dolar ödeyeceğini açıkladı.

ABD'de 17,5 milyon dolarlık başörtüsü tazminatı!
ABD'de 17,5 milyon dolarlık başörtüsü tazminatı!
GİRİŞ 05.04.2024 19:30 GÜNCELLEME 06.04.2024 10:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin New York kentinde polisin başörtülerini zorla açtırarak sabıka fotoğrafını çektiği Müslüman kadınlara tazminat ödenmesine karar verildi.

New York Times'ın haberine göre, New York Belediyesi Halkla İlişkiler Direktörü Nicholas Paolucci, 2018'de Jamilla Clark ve Arwa Aziz'in açtığı dava kapsamında, kadınlara 17,5 milyon dolar ödemek için anlaşmaya varıldığını belirtti.

Paolucci anlaşmanın, şehrin hukuk departmanının dini inançlara duyduğu saygı ile kolluk kuvvetlerinin uygulamalarını dengeleyeceğini, kararın "tüm tarafların çıkarına" olduğunu ifade etti.

Anlaşma, başörtüsü mağdurları için açılan bir internet sayfasında da duyurulurken, 16 Mart 2014 ile 23 Ağustos 2021 arasında söz konusu uygulamaya maruz kalan binlerce Müslüman kadının, idari ve hukuki masraflar çıktıktan sonra kalacak 13 milyon dolardan fazla parayı paylaşacağı kaydedildi.

Mahkeme belgelerinde, 2017 yılında Manhattan'da düşük dereceli bir suçtan gözaltına alınan Clark'ın, omuzlarında başörtüsüyle, New York Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulurken "ağladığı ve başörtüsünü tekrar takmak için yalvardığı" ancak talebinin kabul edilmediği bilgileri yer aldı.

NYPD 2020'DE POLİTİKASINI DEĞİŞTİRMİŞTİ

New York'ta, 2016 yılında dini nedenlerden dolayı sakal bırakan veya türban takan memurların bu şekilde çalışmalarına izin verilmişti.

New York Belediyesi 2018 yılındaki başka bir davada, sabıka fotoğrafları için başörtülerini çıkarmaya zorlanan ve dini haklarının ihlal edildiğini söyleyen üç Müslüman kadınla 60 bin dolarlık bir anlaşmaya varmıştı.

Dava sonrasında New York Polis Departmanı, 2020'de politikasını değiştirerek dindar kişilerin başörtüsüyle fotoğraflanmasına, örtü yüzlerini kapatmadığı sürece, izin verecek şekilde değiştirmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Amedli 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizde ödememiz lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!