Beşiktaş’taki yangınında ölen işçileri suçladılar! CHP’li belediyenin adını veremediler

Beşiktaş'ta 29 kişinin can verdiği Masquerade Gece Kulübü yangınıyla ilgili ihmaller zinciri olduğu ortaya çıktı. Muhalif medya, sadece ölen işçiler ve işletme sahibini suçlarken CHP'li belediyenin sorumluluğunu görmezden geldi.

GİRİŞ 06.04.2024 17:59 GÜNCELLEME 06.04.2024 18:47
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

İstanbul Gayrettepe'de 29 kişinin hayatını kaybettiği Masquerade Gece Kulübü yangınıyla ilgili ihmaller zinciri olduğu ortaya çıktı. Faciaya neden olan tadilatın kaçak olduğu, en son itfaiye raporunu 2006 yılında alındığı ve bu yıldan beri itfaiye raporu olmadan çalıştığı, CHP'li Beşiktaş Belediyesi'nin 2018 yılında itfaiye raporu olmamasına rağmen mekanın ruhsatını yenilediği belirlendi.

29 kişinin öldüğü faciayla ilgili CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik ihmaller zinciri ortaya çıkarken, muhalif medya organları ve gazeteler skandalı sıradan bir yangın olayı olarak geçiştirmeye çalıştı.

MUHALİF MEDYA ÜÇ MAYMUNU OYNAMAYA DEVAM ETTİ

CHP’li Beşiktaş Belediyesi’ne uzanan yangın faciasıyla ilgili derin bir sessizlik içerisinde olan muhalif medya organları, önce olayı tadilat yangını olarak yansıttı. Sonrasında faciada ihmaller zincirini kabul eden muhalif medya, bu kez sorumlunun CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nde olduğunu yazamadı.

CHP’Lİ BELEDİYENİN ADINI VEREMEDİLER, İŞÇİLERİ VE İŞLETME SAHİBİNİ SUÇLADILAR

Türkiye gündemine oturan olayı küçük haberlerle geçiştiren Cumhuriyet, Birgün ve Sözcü gazeteleri, faciada sorumluluğu bulunan CHP’li belediyeyi görmezden geldi, sadece işçiler ve işletme sahiplerini suçladı.

‘İHMALLER ZİNCİRİ’NDE SADECE İŞÇİLER VE İŞLETME SAHİPLERİ VAR

Cumhuriyet gazetesi faciadaki ‘ihmaller zinciri’ni küçük bir haber olarak görürken Sözcü ve Birgün gazeteleri, olayla ilgili habere birinci sayfadan yer veremedi.

8. sayfada habere küçücük bir alan açan Cumhuriyet, ihmalleri işçiye ve işletme sahibine yüklerken denetimi yapan ve gece kulübünün ruhsatını eksiklere rağmen yenileyen CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nden söz etmedi. Cumhuriyet, savcılığın sevk yazısına dayandırdığı ihmaller zincirine neden olan maddeleri sıralarken, yanıcı malzemelerin iş yerinde depolandığı, açık kaynak yapıldığı ve kaynak çapaklarının etrafa sıçradığı, yangın çıkış kapılarının kapalı olduğu, yangın söndürme sisteminin çalışmadığı ve yangın söndürme tüplerinin bir kısmının da çalışmadığı olduğu vurgulandı. Ancak muhalif gazete, ihmaller zincirine CHP’li Beşiktaş Belediyesi’ni eklemedi. Cumhuriyet, belediye görevlileri hakkında soruşturma açıldığına dair gelişmeye ise sadece internet sitesindeki haberinde yer verdi. 

CHP'Lİ BELEDİYENİN İHMALLERİNİ GÖRMEZDEN GELDİLER

Sözcü gazetesi haberi 3. sayfada küçücük bir alanda görürken yine sadece işletme sahibi suçlandı. Birgün gazetesi de 3. sayfada yer verdiği haberde, Cumhuriyet gazetesi gibi işçileri ve işletme sahiplerini suçlarken CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nin ihmalini göz ardı etti.

MUHALİF GAZETECİLERDE DERİN SESSİZLİK

Öte yandan muhalif gazeteciler, sessiz kalmaya devam ediyor. AK Partili bir kurum veya belediye olduğunda olaya çok hassas yaklaşan muhalif gazeteciler, söz konusu CHP'li bir belediye olduğunda üç maymunu oynaması dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 68
  • Vatan Daş 3 hafta önce Şikayet Et
    O binanın alt katındaki yangın binanın beton ve demirlerine aşırı ısınma nedeniyle zarar vermiş ve deforme etmiştir.O binada oturanların güvenlikleri açısından acil inceleme yapılmalı ve depreme dayanıklılığı kontrol edilmelidir. Bırakınız depremi kendi kendine bile çökmesi sözkonusu olabilir.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Kenlşkle denetim yapmayan görevimi ihmal eden belediye sorumludur
    Cevapla
  • Kapdan 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar İŞ BİLMEZ. Sadece YALAN SÖYLERLER, İFTİRA ATARLAR.
    Cevapla
  • verme 3 hafta önce Şikayet Et
    butun bar gece kulupleri tek tek incelenecek chp pkk olan yerde ve diger yerde ayni bakin neler cikar parasini veren istedigi seyi yapiyor
    Cevapla
  • Yılmaz 3 hafta önce Şikayet Et
    Chp li yöneticilerinin bir tanesi nin onuru 30 işçiden daha da kıymetlidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...