Muhaliflerden 'Beşiktaş' ikiyüzlülüğü! Hassasiyet rafa kalktı

Hükümetle ilgili herhangi bir faciada hassas davranan CHP'li medya organları ve gazeteciler, 29 kişinin feci şekilde can verdiği olayda ipin ucu CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne uzanınca konuyu adeta görmezden geldi.

Muhaliflerden 'Beşiktaş' ikiyüzlülüğü! Hassasiyet rafa kalktı
Muhaliflerden 'Beşiktaş' ikiyüzlülüğü! Hassasiyet rafa kalktı
GİRİŞ 04.04.2024 17:53 GÜNCELLEME 05.04.2024 09:31
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İstanbul Gayrettepe'de 29 kişinin hayatını kaybettiği Masquerade Gece Kulübü yangınıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Faciaya neden olan tadilatın kaçak olduğu bildirilirken gece kulübünün en son itfaiye raporunu 2006 yılında aldığı, 2006'dan bu yana itfaiye raporu olmadan çalıştığı ve CHP'li Beşiktaş Belediyesi'nin 2018 yılında itfaiye raporu olmamasına rağmen mekanın ruhsatında değişiklik yaparak yenilediği ortaya çıktı.

29 kişinin öldüğü faciayla ilgili CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik ihmaller zinciri ortaya çıkarken, muhalif kimliğiyle öne çıkan gazetecilerin ve hatta medya organlarının bile yaşanan olaya cılız ses çıkarması dikkat çekti. Konu hükümetle veya AK Parti ile ilgili kurumlara uzanınca çok hassas davranan İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ, Fatih Altaylı, Can Ataklı gibi isimler, 29 kişinin feci şekilde can verdiği olayda ipin ucu CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne uzanınca konuyu adeta görmezden geldi.

29 kişi hayatını kaybetmişti! Masquerade faciasında cevap bekleyen sorular29 kişi hayatını kaybetmişti! Masquerade faciasında cevap bekleyen sorular

MUHALİF MEDYA, SIRADAN BİR YANGIN GİBİ GÖRDÜ

Herhangi bir faciada AK Parti hükümetini ve bakanları istifaya davet eden muhalif medya skandallar zincirinin olduğu ortaya çıkan gece kulübü yangınını adeta geçiştirdi. Muhalif medya faciayı ya küçük bir haber olarak gördü ya da sıradan bir tadilat yangınıymış gibi yansıttı. 

Aynı muhalif medya organları, Kur'an kursu yangını konusunda devletin kurumlarını sorumlu tutmuştu. Aynı hassasiyet gece kulübünde gösterilmedi.

İSMAİL SAYMAZ, SADECE SÖZCÜ’NÜN HABERİYLE GEÇİŞTİRDİ

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Giresun’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Pembe Hatun Yurdu’nda yaşanan asansör kazasına gösterdiği hassasiyeti, CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nin ihmali sonucu çıktığı belirtilen yangın faciasında göstermedi.

Sözcü’nün haberini yeniden paylaşarak olayı geçiştirdi.

MERDAN YANARDAĞ, GÖRMEZDEN GELDİ

Sosyal medya hesabından sözde ‘işçi’ savunuculuğu yapan Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, işçilerin feci şekilde can vermesini umursamadı. Yanardağ, sosyal medya hesabından tek paylaşım yapmadı.

CAN ATAKLI, AĞZINI AÇAMADI

Her mevzuya yorum yapan ve savunma sanayiini bile eleştirecek kadar ileri giden CHP’li gazeteci Can Ataklı, CHP’li Beşiktaş Belediyesi’ne uzanan skandal ile ilgili ağzını açamadı.

FATİH ALTAYLI, DUT YEMİŞ BÜLBÜL OLDU

Radikal muhaliflerden gazeteci Fatih Altaylı, AK Parti’yi her fırsatta hedef alırken CHP’li belediye ile ilgili ihmaller zincirine dut yemiş bülbül oldu. Altaylı, facia ile ilgili sosyal medya hesabından hiçbir paylaşım yapmadı. 

TİP GENEL BAŞKANI VAN’A KOŞTU

İşçi savunucusu olduğunu iddia eden Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Van’da çıkan olayların ardından Beşiktaş yerine Van’a gitti.

ÖZEL, İDDİALARLA İLGİLİ HİÇBİR AÇIKLAMA YAPMADI

İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan ve yüreklerimizi acıtan yangında yaşamını yitiren 25 yurttaşımıza Allah'tan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadesini kullanan Özgür Özel, usulsüzlük iddialarıyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    ne bekliyorsunuz ki
    Cevapla
  • grty 3 hafta önce Şikayet Et
    dunya da terør hainlik suc biz de ise kahraman lider vekil olur ilan edilir
    Cevapla
  • Ahmet bey 3 hafta önce Şikayet Et
    Söz de Ak Parti medyası , da bol . Para sayma görüntüleri . Bıçak gibi kesildi . Her kes Ak partiye vurmaya başladı . Kimse para kulelerini konuşmuyor . Seçim de o kadar usulsüzlük oluyor ama hiç bir haber yok . Ak partiye sürekli. Sallıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı...
    Cevapla
  • Çekilmez 3 hafta önce Şikayet Et
    Onlar üç maymunu oynuyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu