Bayram tatilinin ilk iki gününde acı bilanço: Ali Yerlikaya açıkladı

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ikinci gününden meydana gelen 572 trafik kazasında 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

GİRİŞ 08.04.2024 10:57 GÜNCELLEME 08.04.2024 10:58
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin acı bilançoyu açıkladı.

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Buna göre; tatilin ilk iki gününde toplamda 572 trafik kazası meydana geldi. Yerlikaya, meydana gelen kazalarda 12 kişi hayatını kaybetti, 1966 vatandaş yaralandı.

 

DENETİMLER YAPILDI

Öte yandan, bayram tatili vesilesiyle yollara çıkan 408 bin 796 araç denetlendi. Yapılan denetimlerde 19 bin 488 araca hız ve radar işlemi ile 33 bin 145 araca diğer işlemler uygulandı. 

UYARILARDA BULUNDU

Bakan Yerlikaya, yola çıkacak sürücüleri aşırı hız yapmamaları konusunda uyarırken; otobüs ve araçlarda emniyet kemeri takılması gerektiğini hatırlattı. 

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

"Emniyet ve jandarma trafik ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenliği için denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürüyor. Bayram tatilinin 2. günü 7 Nisan 2024 Pazar tarihinde 24 saatlik sürede:

572 trafik kazası meydana geldi. 408. 796 araç denetlendi. 19.488 araca hız ve radar işlemi, 33.145 araca ise diğer işlemler yapıldı.

Bayram tatilinin ilk 2 gününde ( Cumartesi ve Pazar) maalesef toplam 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplam 1966  vatandaşımız ise yaralandı.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım, Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım. #HayatlaYarışılmaz"

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • zafer 3 hafta önce Şikayet Et
    dünyanın neresinde 24 saatte 600 yakın trafik kazası olur nasıl insanlar olduk her gün cinayet her gün yaralama darp hayat pahalılığında lider nasıl bir memlekettir bu neresinden tut elinde kalır bütün olumsuzluklarda ya dünya birincisiyiz yada ilk 10 dayız
    Cevapla
  • sakaryalı 3 hafta önce Şikayet Et
    Tek sorun artık herkes kabul etsin ülke olarak araba sürmesini bilmiyoruz ortalık trafik canavarı kaynıyor kanuna göre öğrenilsede gerçekte uygulanmıyor
    Cevapla
  • Rıdvan 3 hafta önce Şikayet Et
    Her yıl bayramı akrabalarla yapalım derken onlarca insan ölüyor yazık günah
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 3 hafta önce Şikayet Et
    bukadar basit ehliyet alınan bir ülkede çok normal ortalık kendini süper şöför zanneden insan kaynıyor iki yıllık ehliyeti yok ama yollarda millete kök söktürüyorlar polis zaten yok ceza kesen kameraları takmışlar sabit yerlere zaten herkez yerini biliyor yollar Allah'a emanet gidiyor eski sistem millet
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Yav bu millet savaşa girse ilk günde bu kadar kayıp vermez bu neya neyin telaşi yavaş uykusuz yollara dökülmeyin tedbirli olun varacağınız yere 10-15 dakike geç güle güle gitmek bu kadarmı zor..?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi