Mazbatasını alan Erdal Beşikçioğlu’ndan +16’lık tiyatro! Yönetmeliği böyle çiğnedi

Belediye başkanlığı mazbatasını alan Erdal Beşikçioğlu, tiyatro sahnesine çıktı. Sahnede cinsellik içeren iğrenç hareketlerde bulunan Beşikçioğlu'nun kamu görevlileri etik ilkeleri yönetmeliğini çiğnediği belirtildi.

GİRİŞ 08.04.2024 18:08 GÜNCELLEME 08.04.2024 18:22
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlerde Etimesgut Belediye Başkanı seçilen oyuncu Erdal Beşikçioğlu, mazbatasını aldıktan sonra ilk kez tiyatro sahnesine çıktı.

CİNSELLİK, LGBT, KÜFÜR, ALKOL, İNTİHAR…

Cinsellik alkol, intihar ve küfürün bulunduğu 'Acting' adlı tiyatro oyununda, LGBT’ye atıfta bulunulurken ranzanın alt tarafına çekilen perde arkasında 2 erkeğin yatmasına da yer verildi.

İĞRENÇ HAREKETLER

Beşikçioğlu ve oyuncu arkadaşları, cinsellik içeren mide bulandıran hareketler sergiledi.

+16 UYARISI

Söz konusu tiyatro oyununun online bilet satış sitelerindeki tanıtımında +16 yaş uyarısı yapılması dikkat çekti. Oyunun tanıtımında ironik bir şekilde "Kültürel yoksunlukta çürüyen bir toplum" ifadesi kullanıldı.

KAMU GÖREVLİLERİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ YÖNETMENLİĞİNE AYKIRI

Belediye başkanına yakışmayacak hal ve tavırlar sergileyen Erdal Beşikçi, Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi ve Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe de aykırı davrandığı belirtiliyor.

Yönetmelikte şu ifadeler yer alıyor:

Amaç ve misyona bağlılık

 Madde 8 — Kamu görevlileri, çalıştıkları kurum veya kuruluşun amaçlarına ve misyonuna uygun davranırlar. Ülkenin çıkarları, toplumun refahı ve kurumlarının hizmet idealleri doğrultusunda hareket ederler.

Saygınlık ve güven

Madde 10 — Kamu görevlileri, kamu yönetimine güveni sağlayacak şekilde davranırlar ve görevin gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını davranışlarıyla gösterirler. Halkın kamu hizmetine güven duygusunu zedeleyen, şüphe yaratan ve adalet ilkesine zarar veren davranışlarda bulunmaktan kaçınırlar. Kamu görevlileri, halka hizmetin kişisel veya özel her türlü menfaatin üzerinde bir görev olduğu bilinciyle hizmet gereklerine uygun hareket eder, hizmetten yararlananlara kötü davranamaz, işi savsaklayamaz, çifte standart uygulayamaz ve taraf tutamazlar. Yönetici veya denetleyici konumunda bulunan kamu görevlileri, keyfi davranışlarda, baskı, hakaret ve tehdit edici uygulamalarda bulunamaz, açık ve kesin kanıtlara dayanmayan rapor düzenleyemez, mevzuata aykırı olarak kendileri için hizmet, imkan veya benzeri çıkarlar talep edemez ve talep olmasa dahi sunulanı kabul edemezler.

Etik davranış ilkelerine uyma

Madde 23 — Kamu görevlileri, görevlerini yürütürken bu Yönetmelikte belirtilen etik davranış ilkelerine uymakla yükümlüdürler.

 
KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 192
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Etimesgut lular ne kadar öğünse azdır.. Bakalım, her şey daha mı güzel olacak..
    Cevapla
  • ADAMSIN 3 hafta önce Şikayet Et
    Süleymancılar verdi oyu yazıklar olsun milletin günahı neydi
    Cevapla
  • mustafa yaşar 3 hafta önce Şikayet Et
    Chpkk bu ülkenin beka ve ahlaksızlık sorunudur
    Cevapla
  • Hakkı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlara nasıl oy verdiniz
    Cevapla
  • Alp 3 hafta önce Şikayet Et
    iğrenç hareketlerde bulundu, eeee gereken yapıldı mı acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!