Yeryüzü Doktorları Ramazan’ın bereketini 30 ülkeye taşıdı

Açlık, yoksulluk, savaş gibi nedenlerle gıdaya erişimin zor olduğu coğrafyalarda senelerdir çalışmalar yürüten Yeryüzü Doktorları, bu yıl Ramazan ayında kumanya dağıtımlarını 30 ülkede gerçekleştirdi.

Yeryüzü Doktorları Ramazan’ın bereketini 30 ülkeye taşıdı
Yeryüzü Doktorları Ramazan’ın bereketini 30 ülkeye taşıdı
GİRİŞ 09.04.2024 15:59 GÜNCELLEME 09.04.2024 15:59

Kliniklerinin olduğu ülkelerde sağlık hizmetlerini aralıksız sürdüren dernek, aynı zamanda kumanya desteği sağlayarak açlıkla mücadelesini sürdürdü.

Dünya Gıda Programı'nın (WFP) verilerini göz önünde bulundurarak açlıkla mücadele etmek için “Hayat Kurtarılmaya Aç” kampanyasını başlatan Yeryüzü Doktorları, ihtiyaç sahibi ülkelerde beslenme tedavileri uygularken; Ramazan ayı boyunca gıda desteği sağlayarak kriz bölgelerine destek oldu.

WFP’ye göre 783 milyon insanın temel gıdaya erişim sağlayamadığı, 50'den fazla ülkede yaklaşık 47 milyon kişinin açlığın eşiğinde hayatını sürdüğü dünyada Yeryüzü Doktorları beslenme sağlığı projelerini desteklemek, Ramazan ayının bereketini uzak coğrafyalara taşımak ve açlıkla mücadeleye dikkat çekmek için 30 ülkede ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı.

30 ÜLKEDE 60 BİNDEN FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞILDI

Ramazan ayı boyunca gıda desteği sağlayan Yeryüzü Doktorları, Afganistan, Bangladeş, Benin, Çad, Etiyopya, Hindistan, Kazakistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Pakistan, Kamboçya, Somali, Suriye, Yemen, Sri Lanka, Uganda, Peru, Kamerun, Honduras, Kosova, Tanzanya, Türkiye, Togo, Lübnan, Gazze, Mısır ve Sudan’ın yer aldığı ülkelerde toplam 7 bin 625 kumanya dağıtarak 47 binden fazla ihtiyaç sahibine ulaştı. Bununla birlikte iftar programı gerçekleştiren Yeryüzü Doktorları Ramazan ayında 13 bin kişinin iftar sevincine ortak oldu.

Savaş ortamında ve saldırılar altında Ramazan ayını geçirmek zorunda kalan Gazze’de çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren dernek çalışanları on binlerce kişiye iftar sofrası kurarak Gazzelilerin yanında yer aldı. Mobil sağlık ekipleri de bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek açlık krizinin yaşandığı şehire Mısır’dan tedarik ettiği yardım kolilerinin teslimini sağladı.

Her yıl Ramazan ayında gerçekleştirdiği kumanya dağıtımlarıyla on binlerce kişiye ulaşan Yeryüzü Doktorları, Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Güney Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanında çalışmalarını gerçekleştirdi. Her bölgenin kültürel alışkanlıkları gözetilerek hazırlanan, dağıtılan kumanya kolileri ve iftar programı ile Yeryüzü Doktorları 60 binden fazla insanın sofrasına ulaştı.

BESLENME SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE YOĞUN TEDAVİ PROGRAMI

Yeryüzü Doktorları, kumanya dağıtımlarını gerçekleştirirken açlığın önemli bir sorun teşkil ettiği Afganistan, Çad, Somali, Yemen’de açtığı beslenme sağlığı merkezlerinde yetersiz beslenmenin küçük yaşlarda meydana getirdiği malnutrisyon hastalığına karşı tıbbi beslenme tedavisiyle mücadele veriyor. 4 ülkede 21 beslenme sağlığı merkezi ve 11 mobil sağlık ekibiyle malnutrisyon hastalığını tedavi etmek için özel olarak hazırlanmış destekleyici ve terapötik gıdaları hastalıktan etkilenen insanları hayata tutundurmak için kullanıyor.

Ramazan ayının sonunda tüm gıda yardım kolilerinin ihtiyaç sahipleriyle buluşturulduğunu söyleyen Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da bağışçılarımız sayesinde birlik ve beraberlik içinde yardımlaşmanın mutluluğunu, paylaşmanın sonucunda binlerce ihtiyaç sahibi insanın hayatına dokunmanın huzurunu yaşadık. Sağlanan destekler ile kısa vadeli çözümler yerine sürdürülebilir çözümlere odaklanarak faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gazze’deki ekiplerimizle hem sahada hem hastanede destek vermeye devam ediyoruz. Gazze’nin kuzeyinde mobil ekiplerimizle ve güneyde 3 hastanede yer alan doktorlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bağışlarla da aralıksız olarak Mısır’dan yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bu doğrultuda günlük sıcak yemek ve gıda kolilerimizin dağıtımlarına devam ediyoruz.  Bugün 30 ülkede gerçekleştirdiğimiz kumanya dağıtımlarımızı başarıyla tamamladığımızı, 4 ülkede yer alan beslenme sağlığı merkezimizde tedavi uygulamalarının devam ettiğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Somali’den Gazze’ye, Bangladeş’ten Honduras’a kadar sağlık ve insani yardım alanında ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız” dedi.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!