Karadeniz Nisan ayında beyaza büründü

Giresun’un Kulakkaya Yaylası mevkisinde Yavuzkemal Belde Belediyesine bağlı ekipler, Nisan ayında da karla mücadeleye devam ediyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede ekipler, yol açmak için zorlu çalışma yürütüyor.

GİRİŞ 11.04.2024 19:13 GÜNCELLEME 11.04.2024 19:41

Kış şartlarının yoğun geçtiği Yavuzkemal Beldesi’ne bağlı Kulakkaya Yaylası’nda yolu kapalı kalan yüksek rakımlı yerleşim birimlerine ulaşmak için çalışmalarını bahar aylarında da sürdürüyor. Yavuzkemal Beldesi’ne bağlı Güzyurdu, Hapan, Yuva mahallelerinin yaklaşık 2 bin rakımlı Bektaş bağlantı yollarını açmak için 2 metreyi bulan karla mücadele ediyor.

'KIŞ ERKEN BAŞLAR, GEÇ BİTER'

Her yıl kasım, aralık aylarında başlayan karla mücadele çalışmalarının nisan sonu mayıs ayı başlarına kadar sürdürdüklerini kaydeden Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal, "Kulakkaya Yallası’nın da sınırları içerine alan beldemizin 2 bin rakımı bulan mahalleleri bulunmaktadır. Buralarda daha çok hayvancılık yapılmaktadır. Yüksek rakımlı yerleşim yerleri olduğu için kış erken başlar, geç biter. Bizlerin de karla mücadelesi 6, 7 ay sürer. Bu aylarda mahallelerin obalarına giden yollar açılmak zorunda. Arık herkesin hayvanları için depoladığı yemi yiyeceği bitti veya bitmek üzere. Bu nedenle hayvanlar artık yavaş yavaş yaylaya hazırlanıyor. Obaların yerleşim yerleriyle bağlantıları sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu