ABD'den Türkiye'ye karşı 'bu kadar da olmaz' dedirten olay hamle: Verdikleri silah...

Türkiye, PKK'yı sınır ötesinde de nefes alamaz hale getirince terör örgütü yine ABD'den yardım istedi. Türkiye'nin etkili operasyonlarıyla adım atacak yerleri kalmayan terörsitlere ABD, hava savunma sistemi gönderdi. Sistem Gara’ya kuruldu.

GİRİŞ 13.04.2024 11:09 GÜNCELLEME 13.04.2024 12:09
Bu Habere 418 Yorum Yapılmış

Pençe-Kilit Harekatları ile terör örgütü PKK’ya Irak’ın kuzeyini dar eden Türkiye’yi Batılı ortaklarına şikayet eden PKK’nın çağrısına ABD’den karşılık geldi.

TSK’nın, terör örgütünün Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki kamp ve cephaneliklerini bombardımana tutması, elebaşlarını tek tek etkisiz hale getirmesinin ardından ABD, PKK’ya olan desteğini bir üst seviyeye çıkardı.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye’nin bölgede PKK’ya yönelik hava harekatlarını engelleyemeyen ABD, bu defa PKK’ya hava savunma sistemi gönderdi.

HAVA SAVUNMA VE RADYASYON FÜZESİ

Terör örgütü YPG’nin PKK’dan ayrı olduğu tezini savunarak bölgede binlerce teröristi silahlandırıp özel kuvvetler birimince eğiten ABD, bu defa açık açık PKK’ya 2 adet hava savunma sistemi verdi. Hava savunma sistemleri, mart ayının ortasında ABD merkezli 2 firma tarafından terör örgütü PKK’ya teslim edildi.

Hava savunma sistemi göndermekle kalmayan ABD, bunun yanında söz konusu sistemlerde kullanılmak üzere terör örgütü PKK’ya radar, komuta-kontrol ve elektronik harp sistemleri gibi hedefleri imha etmek için kullanılan 200 adet "radyasyon füzesi" de yolladı.

PKK'nın hava savunma sistemlerini Gara’ya kurduğu belirlendi. Ayrıca Suriye’de ABD kontrolündeki bölgelerde üretilen kamikaze İHA, füze ve roketler de Şubat ayında ABD tarafından PKK’ya teslim edildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 418
  • h.aksu 2 hafta önce Şikayet Et
    imha rt kardeşim ne laf üretiyoruz
    Cevapla
  • ysndrcn 2 hafta önce Şikayet Et
    sikinti yok onuda vururuz
    Cevapla
  • Akin 2 hafta önce Şikayet Et
    Korkuyorlar...cünkü Türkiyenin savunmasi günden güne büyümekte. KAAN dan korkuyorlar.Bagimsiz Türkiyeden korkuyorlar. O yüzden icerdeki muhalefet Partileri fonladilar.Dünyaca para akiyor bunlara.Yoksa CHPsi,Fetösü,YRPsi Demi,Devasi bilmem neyi bu kadar parlarmiydi? Emekli amcalar aklinizi basiniza alin size üc kurus vaad ederek ülkenizi bu piyonlara peskes cekmeyin. Sabirli olacagiz.
    Cevapla
  • Netitrebet 2 hafta önce Şikayet Et
    Hayatını bu Aziz Millete adayan Reisin yüzünde hüzün oluşturan her kim varsa, Allah CC onu bildiği gibi yapsın. Ona defalarca yazıklar olsun. Dünyayı kana boğan şeytanların devrinde, Reis gibi bir nimeti elinin tersiyle iten her kim varsa, ona yazıklar olsun. İki yakası bir araya gelmesin.Amin
    Cevapla
  • Muammer 2 hafta önce Şikayet Et
    Siyonist Amerika zalimliğin yakında son bulacak,az kaldı.Önce dolar imparatorluğun çökecek,sonrada dünya hegomanyaligin.
    Cevapla
  • Orhan 2 hafta önce Şikayet Et
    Secimlerden sonra bekledim bu tür olusumu. Türkiyeyi icten zayiflatip distan da yipratmaya calisiyorlar. Belediyeler simdiden Teröristlerle dolmaya basladi. Dolari zaten silah gibi kullaniyorlar siyonist baronlar. Ekonomiyide zayif düsürüp hükümeti devirmek.Cünkü Erdogan bunlar icin büyük tehlike.Türkiyeden korkuyorlar. Savunma bütcesini genisletmek elzemdir...ekonomiye dair olsada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!