İran'ın saldırısı sonrası Türkiye ve ABD'den görüşme! Fidan'dan kritik hatırlatma

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısı ele alındı.

GİRİŞ 14.04.2024 19:59 GÜNCELLEME 14.04.2024 20:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile  ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken görüşmesinde İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısı sonrasında bölgedeki mevcut durum ele alındı.

Bakan Fidan, bölgedeki krizin tırmanma ve yayılma ihtimalinden endişe duyduğumuzu vurguladı.

BAKAN FİDAN, TÜRKİYE'NİN UYARILARINI HATIRLATTI

Bakan Fidan, Türkiye’nin Gazze’deki krizin başlangıcından bu yana bunun bir bölgesel çatışmaya dönüşme riski taşıdığını defalarca belirtmiş olduğuna dikkati çekti.

Sorunun temelinde Gazze’deki savaşın yattığını belirten Bakan Fidan, acilen ateşkes ilan edilmesi ve Gazze’ye kesintisiz insani yardım ulaştırılması gerektiğini, aksi halde krizin büyüyerek devam edeceğini hatırlattı.

İsrail üzerinde etkisi olan ülkelerin de gerilimin tırmandırılmaması için en doğru mesajları vermesi gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Atalarımız zamanında çok hoşgörülü davranmasaymış şimdi bütün dünya Müslüman ve Türk olurdu. Zorla dil ve dinlerini değiştirmeliydik. Şimdi bütün dünyaya bela oldular. Hoşgörü herzaman iyi değildir..
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD'de yakında bir patlama olacak. ABD iç gündemi değişecek, EPSTEİN DAVASI konuşulması azalacak, belki seçimleri kaybedeceği ortaya çıkan BİDEN bu patlamanın sebebini İran görecek."İran'la savaşı bahane ederek" seçimleri erteleyecek..İsrailin "tıpış tıpış" emrinde olacak..
    Cevapla
  • Başak 2 hafta önce Şikayet Et
    Bütün dünya Türkiye'den insanlık öğrensin.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Senaryoyu bırakın
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    amarika nedemiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar