İsrail devlet televizyonu duyurdu! Netanyahu Refah saldırısını erteledi

İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'a kara saldırısını ertelediği iddia edildi. Refah'a yönelik kara saldırısının ne zamana kadar ertelendiğiyse açıklanmadı.

GİRİŞ 14.04.2024 22:58 GÜNCELLEME 15.04.2024 09:20
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberde, geçen hafta Refah'a kara saldırısı için "tarihin belli olduğunu" söyleyen Netanyahu'nun bu adımı "ertelediği" iddiasına yer verildi.

Haberde, Netanyahu'nun Refah'a kara saldırısını neden veya ne zamana kadar ertelediğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Netanyahu, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı için "tarihin belirlendiğini" söylemişti.

YERİNDEN EDİLMİŞ FİLİSTİNLİLERİN SIĞINDIĞI REFAH

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah şehri, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu.

Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,5 milyona ulaştı.

Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail ordusu, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına "Refah'a saldırı planı hazırlanması" talimatını vermişti.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Hesap vakti 2 hafta önce Şikayet Et
    Hesap vakti
    Cevapla
  • ziyaretçi 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu savaşın adaleti yok. Savaşın bile bir hukuku olduğunu her kes bilir. Bu siyonistler silahsız sivil insanları, çocukları, kadınları ve yaşlı genç demeden bütün insanları öldürüyorlar. Bunlar insan değil insan suretinde yaratıklar. Gargat ağacının "gel burada arkamda öldür" diyeceği günlere doğru gidiyoruz. Bu kadar insanlık dışı olunmaz ki.
    Cevapla
  • Adem Güngörür 2 hafta önce Şikayet Et
    Sn. Editör, bu katillerin sıfatlarını kanla gölgeleyip gösterseniz daha münasip olur...
    Cevapla
  • Kim.Deli....! 2 hafta önce Şikayet Et
    Ekonomileri battı. Kılıf arıyorlar.işleri güçleri alavere dalavere. Karapara yapapamayan sistem battı.Dünya ekonomisi battı.Çıkışıda danışıklı kaoslarla ticaretlerini arttırma gayretleri gösteriyorlar.nafile
    Cevapla
  • erdal 2 hafta önce Şikayet Et
    Hep seneryo iran israil kardeş müslüman ülkeler düşman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar