CHP'de dengeler değişti! 'Artık tek başına değil'

Gazeteci Abdülkadir Selvi, seçimlerden önce muhalefetin tek lideri olarak öne çıkan Ekrem İmamoğlu'nun seçim sonrası Özgür Özel ve Mansur Yavaş'la dengelendiğini söyledi.

CHP'de dengeler değişti! 'Artık tek başına değil'
CHP'de dengeler değişti! 'Artık tek başına değil'
GİRİŞ 15.04.2024 21:02 GÜNCELLEME 15.04.2024 21:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bugünkü yazısında CHP açısından 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren gazeteci Abdülkadir Selvi, CHP, 1977 seçimlerinde Ecevit’in aldığı yüzde 42 oydan sonra ilk kez yüzde 38’le birinci parti olduğunu söyledi. 

SEÇİM EN ÇOK ÖZEL'E YARADI

Seçimin en çok yarayan isimlerinden birinin CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel olduğunu belirten Selvi, "Hem koltuğunu korudu hem de CHP’nin tarihi bir başarıya imza attığı seçimin lideri oldu. Emanetçi genel başkanlıktan liderliğe yükseldi. Ekrem İmamoğlu’nun gölgesinden kurtulup CHP Genel Başkanlığı koltuğuna sağlam bir şekilde oturdu. Özgür Özel artık kendi politikalarını uygulayabilir." dedi. 

İMAMOĞLU, ÖZEL VE YAVAŞ'LA DENGELENDİ

Selvi diğer yandan ise seçimlerden önce muhalefetin tek lideri olarak öne çıkan Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la dengelenmiş olduğunu belirtti. 

31 Mart'la beraber yüzde 60'ın üzerinde oy alan Mansur Yavaş'ın da Türk siyasi lider adaylarının arasına girdiğini söyleyen Selvi, "CHP’de Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş denkleminde yerini aldı. 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ismi konuşulacak üç kişiden biri Mansur Yavaş olacak. Erdoğan, İmamoğlu ve Yavaş..." ifadelerini kullandı. 

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • Adil 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu adam hep boş konuşuyo benim için önemli olan devletimin ve İslam'ın bekası
    Cevapla
  • elma 2 hafta önce Şikayet Et
    tek başına olsa ne olmasa ne abd ve avrupanın uşaklığını yapıyor boş adam işte
    Cevapla
  • Kapdan 2 hafta önce Şikayet Et
    Heeeeey İmamoğlu İmamoğlu! Seçim öncesinde İstanbul musluklarindan içtiğini soylediğin suyu biz İÇEMİYORYZ. Nedenine gelince SU , KANALIZASYONA KARIŞAN HAMAM SUYUNA BENZIYOR. Kullanmak bile zor. Tatile çıkmadan ilgileniversen.
    Cevapla
  • iso 2 hafta önce Şikayet Et
    Adamlara bak hele Erdoğanı beğenmeyenler Ekremi beğeniyor. Neyse seçim bitti ekrem efendi haydi işe güce koyul artık bir yığın sorun seni bekliyor. Yoksa ikinci dönemdede laf ebeliği ile yiyip içip yatacakmısın yoksa az çok çalışacakmısın göreceğiz.
    Cevapla
  • nana 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu dönem istanbul ve ankaranı belediyecilikte çöküş dönemi olacak, özellikle ankara tamamen çökecek, 1 yıl içinde trafik sorunu ankarlıyı çileden çıkaracak, sosyal medya belediyecilik organizasyonu hakettiği gerçeği görecek, 2028 adayları için mansu ve ekrem in adı konuşulmayacak bile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!