Emniyet verilerini paylaşan 'Bombacı Mülayim' bakın kim çıktı?

Kemal Sunal'ın Korkusuz Korkak filminde hayat verdiği "Bombacı Mülayim" karakterinden esinlenerek X'te ‘BombacıMülayim01’ adında açtığı hesapla Bitlis’te emniyet bilgilerini paylaşan kullanıcının kimliği ortaya çıktı.

GİRİŞ 17.04.2024 14:27 GÜNCELLEME 17.04.2024 14:55
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu'nun, terörle mücadele kapsamında yürüttüğü faaliyetleri, emniyet hizmetlerine tahsis edilen sivil aracı ve polis memuru olan eşinin görev yerinin sosyal medya platformu ‘X’ üzerinden paylaşılması üzerine Bitlis Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. 

Yapılan çalışmalarda bu paylaşımların Trabzon Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru V.K. tarafından ‘BombacıMülayim01’ adıyla açılan hesaptan yapıldığı belirlendi. Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat doğrultusunda V.K., 2 gün önce görev yaptığı Trabzon'da yakalanarak Terörle Mücadele Kanunu'nun 6’ncı maddesi (terörle mücadele eden personeli hedef göstermek) ve Türk Ceza Kanunu'nun 136’ncı maddesi (kişisel verileri hukuka aykırı olarak başkasına vermek, yaymak ve ele geçirmek) kapsamında gözaltına alınarak Bitlis'e getirildi.

Polis memuru V.K.'nin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda el konulan dijital materyallerde yapılan incelemelerde, kişiye özel, gizli ve çok gizli ibareli yaklaşık 3 bin evrakı arşivlendiği belirlendi. V.K.’nin ayrıca hukuki yardım adı altında menfaat temin ettiği, kendisine para aktarımında bulunan birçok mağdurun da bulunduğu tespit edildi. V.K.'ye Bitlis'te asılsız bilgi aktardıkları tespit edilen polis memurları S. B. ve O.Z. de dün gözaltına alındı.

Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü, X hesabından konu ile ilgili açıklama yaptı. 

EGM, açıklamasında şunları paylaştı:


KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 62
  • Beyhan Biçkin 1 hafta önce Şikayet Et
    Tanımayanlar için güzel hikaye. Bilip bilmeden yorum yapanları Allaha havale ediyorum.
    Cevapla
  • Yunus Emre 1 hafta önce Şikayet Et
    Adamın görev yaptığı birim çok dikkatimi çekti.
    Cevapla
  • Kemal 1 hafta önce Şikayet Et
    Kim.cikacak hakkını savunan polis oldumu vurun kafasına.dimi
    Cevapla
  • Bahattin emecen 1 hafta önce Şikayet Et
    Vatan hainleri yaşatıldığı sürece Devletin altını dinamitle meye devam eder Adalet hainler için ölüm olmalı
    Cevapla
  • Hakan 1 hafta önce Şikayet Et
    Cehalet ne kötü bir şey ya! Allah sonumuzu hayır etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!