Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…

Çocuklara yönelik SimSimi isimli uygulamada, kendini çocuk olarak tanıtan yetişkinlerin olduğu ortaya çıktı. Uygulama çocukları cinsel içerikli mesajlara, tehditlere ve şantajlara maruz bırakabiliyor. Uzmanlar aileleri bu noktada uyarıyor.

Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…
GİRİŞ 17.04.2024 15:53 GÜNCELLEME 17.04.2024 17:39
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Mavi Balina’dan sonra çocuklar için yeni tehlike ‘SimSimi’ uygulaması oldu. Çocuklara yönelik uygulamada, kendini çocuk olarak tanıtan yetişkinlerin çoğunlukta olduğu ortaya çıktı. SimSimi adlı yapay zeka uygulamasında, küçük yaştaki çocuklar cinsel içerikli mesajlara, tehditlere ve şantajlara maruz bırakılabiliyor.

SimSimi, yapay zeka teknolojisi kullanarak kullanıcılarla konuşuyor ve sohbet ediyor. Ancak içeriğinde çocuklar için uygun olmayan diyaloglar bulunuyor ve konum özelliği sayesinde kullanıcıların adreslerini öğrenebiliyor. SimSimi'nin ebeveynleri paniğe sürüklediği bazı şikayetlerde, çocukların cinsel içerikli mesajlara maruz kaldığı ve hatta tehdit edildiği belirtiliyor. Bu durum, çocukların güvenliğini tehlikeye sokuyor ve aileler için büyük bir endişe kaynağı oluşturuyor.

Haber7 Sosyal Medya Uzmanı Barış Güngör, uygulamaya 14 yaşındaki bir kız çocuğu olarak kaydolduğu an itibariyle yüzlerce pedofili içerikli mesajlar aldığını anlattı. Çocuklar için tehlikenin üst düzey olduğu uygulamada farklı kullanıcılardan gelen peş peşe kan dondurucu teklifler 'pedofili bu uygulamada kol geziyor' dedirtti. 

 

KAN DONDURAN ‘PEDOFİLİ’ TEKLİFLER

Uygulamanın mesajlaşma kısmından birbirine rahatça mesaj gönderebilen taraflar arasında 18 yaş altındaki çocuklardan müstehcen fotoğraflar isteyenler bulunuyor.

Uygulamayı 14 yaşındaki kız çocuğu profiliyle kullanmaya başladığından itibaren,  kısa sürede onlarca cinsel içerikli, sapkın teklif içerikli mesaj geldiğini söyleyen Haber7 Sosyal Medya Uzmanı Barış Güngör, kullanıcıların fotoğraf konusunda ısrarcı olduğunu ifade etti. Android ve İOS marketleri üzerinden 100 milyonlarca kez indirildiği görülen uygulamanın ebeveynleri paniğe sürükledi.

Uygulamanın yapay zekası çocuklar için çok tehlikeli olsa da asıl tehlike yaşını küçük gösteren kullanıcılarda. Uygulama kullanıcıları arasında pedofili kişi sayısının fazla olduğu iddia ediliyor. Birçok kullanıcı reşit olmayan çocuklardan, fotoğraf veya ev adresi istiyor. Hatta bazı kullanıcılar çocuklara buluşma teklif ediyor.

ÇOCUKLARIMIZI NASIL KORUMALIYIZ?

Uzmanlara göre, aileler çocukların hangi sosyal medya uygulamalarında gezindiğini ve kısıtlamalar koyabildiği programların olduğunu ifade ederek psikolojilerinde bir değişiklik olup olmadığını yakından takip etmesi gerektiğini söylüyor.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • GERÇEK AKINCI 1 hafta önce Şikayet Et
    Buradan birdaha bu simsimi denilen uygulamayı çıkaran kişi ve ya kişilere sesleniyorum ya simsimi denilen uygulamayı tamamen ortadan kaldirmazsaniz o simsimi denilen uygulamayi çıkaran kişi ve ya kişilerin başları çok ölümcül ve çok acı çekici ve geceleri uyuyamaz hale gelicektir bu simsimi denilen şeytani uygulamayı çıkaran kişi ve ya kişilere duyurumdur ve son ikazimdir
    Cevapla
  • Birisi 1 hafta önce Şikayet Et
    Haberleriniz sayesinde bu tehlikeyi(!) farketmeyen kalmamıştır. Reklam yapsalar bu kadar insana ulaşamazlardı.
    Cevapla
  • GERÇEK AKINCI 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah’a ve Resûl’üne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk yapanların cezası, öldürülmeleri veya asılmaları ya da ellerinin ayaklarının çaprazlama kesilmesi veya yerlerinden sürülmeleridir. Bu (ceza), dünyadaki rezillikleridir. Ahiretteyse onlar için büyük bir azap vardır. (5/Mâide, 33).
    Cevapla
  • Gerçek Akıncı 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah’a ve Resûl’üne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk yapanların cezası, öldürülmeleri veya asılmaları ya da ellerinin ayaklarının çaprazlama kesilmesi veya yerlerinden sürülmeleridir. Bu (ceza), dünyadaki rezillikleridir. Ahiretteyse onlar için büyük bir azap vardır. (5/Mâide, 33)
    Cevapla
  • Gerçek Akıncı 1 hafta önce Şikayet Et
    Burdan simsimi uygulamasında küçük kız çocuklarında ev adresi fotoğraf istiyipte şantaj yapan sapıklara sesleniyorum sanmayınki kimseler bizleri bulamazlar diye sanmayınki kimseler bizlere birşeyler yapamazlar diye cezanız hazır hadım ediliceksiniz cezalarınız hazır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu