Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Muhammed Faris, Türkiye'de hayatını kaybetti

Uzaya giden ilk Suriyeli ve 2. Arap olma unvanına sahip Tümgeneral Muhammed Faris'in Gaziantep'te bir hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

GİRİŞ 20.04.2024 03:25 GÜNCELLEME 20.04.2024 10:34
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 73 yaşındaki Faris'in cuma günü Türkiye'de vefat ettiğini duyurdu.

Faris'in, cesur ve halkın sesine kulak veren duruşunun Suriyelilerin sevgisini kazandığını kaydeden Bahra, Faris'in, "uzaya çıkan ilk Suriyeli ve ikinci Arap olarak yerel ve uluslararası düzeyde parlak bir isim olduğuna" işaret etti.

Bahra, Faris'in ailesi ve yakınları ile tüm Suriye halkına başsağlığı diledi.

Faris'in yakınları ise AA muhabirine, merhumun, ramazan ayı sonlarında kalp krizi geçirdiğini ifade etti.

Suriyelilerin ilk kozmonotu olan Faris, 1987 yılında uzaya gidip gelmesinden sonra ülkesinde kahraman gibi karşılanmış ve Suriye’de bulunan üniversitelerde 10 yıl kadar ders vermişti.

Faris, Suriye'de 2011 yılında Esad rejimine karşı başlayan halk ayaklanması ve iç savaşın ardından Türkiye'ye sığınmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Ben 1 hafta önce Şikayet Et
    Her ölen Suriyeli bereye gönülüyor oda büyük sorun
    Cevapla
  • abd 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin sabır versin amin
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Tamam eleştşrenlere yazıklar olsunda bak adam suriyeli 1987'de gitmiş gezmiş gelmiş, bizim ki de gitti gezdi geldi şimdi
    Cevapla
  • Ziya 1 hafta önce Şikayet Et
    1987yahu. Yazıklar olsun turkiye yi geçmişte yönetenlere. Yazıklar olsun reisi düşmanca eleştirenlere.
    Cevapla
  • Kasım 1 hafta önce Şikayet Et
    "Ne işin var uzayda" dememişler. Suriye'de Krallar gibi karşılanmış ve saygı görmüş. Üniversitelerde 10 yıl kadar da ders vermiş. Bizim uzay tecrübesi olan ders verecek bir hocamız var mı? Yoksa onu da Suriye'de mi arayacaktık, şimdi var.
    Cevapla
  • boş diyen kişi 1 hafta önce Şikayet Et
    "boş bir yazı" diyen benzetmeye bak.! aynı şeymi uzaya çıkıp deneylere katılmış gerekli testleri yapmış bundan sonrada araştırmalarına devam etmiş birine yaptığın eleştiri değil hazımsızlık seninki. boş yorum yapmışsın. bu sadece kimliğini açıklar. ne yapsın daha gezegenmi keşfetsin uzay aracımı yapsın yetkin olmak için.
    Cevapla
  • Boş bir yazı 1 hafta önce Şikayet Et
    Ülke dışına çıkan herkes coğrafya hocası olarak ders versin. Nede olsa farklı yerler görmüş. Sanayide bir çok araba tamircisi var. O zaman hepsi ders versin üniversitelerde? Akademik camiayı yada üniversiteleri siz ne sanıyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan kredi ve enflasyon açıklaması
Fenerbahçe yeni sezonun ilk transferini yaptı! Prensipte anlaşıldı