İletişim Başkanlığı'ndan "Kürecik" iddialarına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu." iddiasını yalanladı.

GİRİŞ 21.04.2024 00:33 GÜNCELLEME 21.04.2024 10:06
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü ile ilgili söz konusu iddiaların daha önce de yalanlandığını hatırlattı.

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından, asılsız iddianın kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğu tespit edildiği vurgulandı.

"Kürecik'teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır." denildi.

Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımının söz konusu olmadığı ifade edildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Türkiye, her zaman Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanında olmuştur ve her koşulda olmaya devam edecektir." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 46
  • 2025 1 hafta önce Şikayet Et
    Radikal zararli dalgalar kim icin ne icin kapatilsin erbakan da dedi kapatilsin derhal kendi menfat önemli dpsmaninin menfati degil
    Cevapla
  • Serdar 1 hafta önce Şikayet Et
    Şimdi de Kürecik yalanları başladı Müslüman akıllı ol devlet aleyhindeki hesaplara prim verme
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Demek ABD nato kapsamında radardan aldığı bilgileri israile vermedi diyorsunuz. Bunu da medya yöneticisi başkanın açıklamalarına inanaarak biz kabullenelim. Peki hadi yemiş gibi yapalım.
    Cevapla
  • Yazzzık 2 hafta önce Şikayet Et
    Tabi ordan tespit edecekler zaten oranın kuruluş amacı israili korumak ah bizimkiler yeni analmış vah vah siz nasıl kaçirdınız bunu. Eyvah kandındırıldık.
    Cevapla
  • asker 2 hafta önce Şikayet Et
    bae daha yakın. ben olsam oradaki radarı kullanırdım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?