Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ayasofya-i Kebir Camii'nde sabah namazı buluşmasına katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul İl Müftülüğünce Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde düzenlenen sabah namazı buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ayasofya-i Kebir Camii'nde sabah namazı buluşmasına katıldı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ayasofya-i Kebir Camii'nde sabah namazı buluşmasına katıldı
GİRİŞ 21.04.2024 14:49 GÜNCELLEME 21.04.2024 14:49

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Erbaş, sabah namazını kıldırdı ve Kur'an-ı Kerim okudu.

Erbaş, yaptığı konuşmada, müminlerin namazlarıyla, oruçlarıyla, ibadetleriyle, zekatlarıyla, hayır hasenatıyla kulluklarını ifade ettiklerini belirtti.

Namazın insanları kötülüklerden alıkoyan, şükrü eda etmeyi sağlayan bir ibadet olduğunu ifade eden Erbaş, "Niçin namaz kılıyorsun diye sorulduğunda 'Allah'a şükretmek için' cevabı en uygun cevaptır." dedi.

Gençlere ve çocuklara namazın öneminin anlatılması gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Çocuklarımız, torunlarımız bizleri namaz kılıyor olduğumuzu göre göre büyüsünler, gözleri alışsın. Namaza onların ellerinden tutup camilere götürelim. Camiye giderken yalnız gitmeyelim." dedi.

"Bir kötülük gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltiniz. Elinizle düzeltemezseniz, dilinizle düzeltiniz. Dilinizle de düzeltemezseniz, kalbinizle buğz ediniz. Bu da imanın en zayıf noktasıdır." hadis-i şerifini hatırlatan Erbaş, şunları söyledi:

"Nerede bir kötülük varsa o kötülüğü elimizle önce düzeltmemiz lazım. Çevremizde, mahallemizde, ailemizde, komşularımız ile ikili ilişkilerde Rabb'imizin koymuş olduğu ölçülere riayet edelim."

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, Mehmetçik ve Filistinliler için dua etti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı