Yabancı uyruklulara sahte kira sözleşmesi düzenleyen 6 şüpheli gözaltına alındı

Yabancı uyruklu kişilerin ikamet izni alabilmeleri için düzenlenen sahte kira sözleşmelerinin Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne ibraz ederek göçmen kaçakçılığının önünü açan 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

GİRİŞ 22.04.2024 11:58 GÜNCELLEME 22.04.2024 12:18

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, yabancı uyruklu kişilerin ikamet izni alabilmeleri için düzenlenen sahte kira sözleşmelerinin Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne ibraz ederek göçmen kaçakçılığının önünü açan şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Yabancı uyruklu 110 kişi adına, bu kişilerin “kiracı” sıfatıyla yer aldığı kira sözleşmelerinin düzenlenmiş olduğu ve bu sözleşmelerin tamamında, ‘yapı kullanma izin belgesi’ bulunmayan ve inşaat hâlinde olduğu tespit edildi.

Soruşturma kapsamında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin yakalanmasına ilişkin işlemlerinse Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından devam ettiği belirtildi.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır