İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!

1 Mayıs İşçi Bayramı için İstanbul'da kutlama noktası olarak belirlenen 40 noktanın hiçbirine sendikalardan başvuru gelmediği öğrenildi.

GİRİŞ 30.04.2024 12:01 GÜNCELLEME 30.04.2024 15:25
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim Meydanı’nda yapılacak gösterilere izin verilmezken, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları Taksim çağrısı yapmayı sürdürüyor.

Türk-iş Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, “1 Mayıs kutlaması için Taksim şart değil, ısrar edilmemeli.” derken, CHP ve güdümünde hareket eden oluşumların Taksim inadı devam ediyor.

TALEP YOK

İstanbul Valiliği ise kentte kutlama noktası olarak 40 adres belirledi.

Edinilen bilgilere göre İstanbul Valiliğinin belirlediği 40 kutlama noktasına şu ana kadar herhangi bir sendikadan 1 Mayıs kutlaması için başvuru yapılmadı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul'da 40 ayrı yer ve güzergah belirlendi" diyerek, "Taksim çağrılarına izin verilmeyecek, 1 Mayıs için uygun değildir. Taksim'i isteyenler arasında PKK sempatizanları var" açıklamasında bulunmuştu.

 

CHP TAKSİM İÇİN DE MÜRACAAT ETMEMİŞ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'da 40 tane toplantı ve gösteri yapılabilecek yasal meydanımız var. İstanbul'da bu saat itibarıyla yasal olarak etkinlik yapmayla ilgili olarak herhangi bir kuruluşun, bir grubun müracaatı olmadı." dedi.

1 Mayıs'ta 42 binin üzerinde güvenlik personelinin sahada olacağını vurgulayan Vali Gül, CHP'nin Taksim inadıyla ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

"CHP'nin şu an itibarıyla Taksim'e çelenk koyma ya da karanfil koyma ile ilgili bir müracaatı yok. CHP İl Başkanını aradım, kendisine de hatırlattım. Eğer yarın çelenk koyma isteniyorsa bugünden müracaatlarını yapmaları gerektiğini, müracaat yaparlarsa belli bir sayıdaki kişiye çelenk koyma, karanfil koyma ile ilgili rehberlik edeceğimizi söyledim"

HEDEF PROVOKASYON MU?

İstanbul'da kutlama alanlarına 1 Mayıs için hiçbir başvuru yapılmaması tuhaf karşılanıyor. Güvenlik açısından riskli olan Taksim için inat edilmesi, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in ise 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyeceklerini açıklaması fakat herhangi izin müracaatınında bulunmamaları "provokasyon" ikazlarını da beraberinde getiriyor.

PKK ELEBAŞININ 1 MAYIS ÇAĞRISI

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, Kandil'den ses yükselterek, 1 Mayıs'ta 'sokağa çıkma' çağrısı yapmıştı. Terör elebaşı Kalkan'a ilk destek terörün siyasi ayağı DEM Parti'den gelmişti.

PKK'nın yayın organı Medya Haber’e konuşan teröristbaşı Duran Kalkan, “Önümüzde 1 Mayıs var. Gerçekten de 1 Mayıs'ı da yeni bir zirve haline getirmeliyiz, özgürlük hamlemizi doruğa çıkarmalıyız. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü her tarafta haykırmalıyız. Newroz'da 8 Mart'ta bunu haykırmak ne kadar doğaldıysa, Önder Apo, Newrozları yenileyen, 8 Mart'ı anlamlandıran bir önderlik idiyse, 1 Mayıs'ta da en büyük katkı sunan Önderliktir. Dolayısıyla 1 Mayıslar, Önder Apo ile anılması gereken günlerdir. Onun için de tüm Kürtler nerede olurlarsa olsunlar 1 Mayıs meydanlarını doldurmalı, sokaklara akmalılar.” demişti.

CHP'li gazeteci Şaban Sevinç: CHP'nin 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı gereksizCHP'li gazeteci Şaban Sevinç: CHP'nin 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı gereksiz

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 57
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    parmak atmiş desen daha isabetli olur
    Cevapla
  • BoRa 2 hafta önce Şikayet Et
    polise askere vur emri verilsin chpkk li bas kaldoranin basini ezsinler
    Cevapla
  • BoRa 2 hafta önce Şikayet Et
    Komunistin bayramindan bizene müslüman la islam la ne alakasi var 1 mayisin kim nerde kutluyorsa kutlasin islam ülkesinde yasaklanmali
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir avuç hain ülkemizi göz göre göre Suriye ye çevirmek istiyor. Acıdıkça bu itleri, acınacak duruma düşmeyiz İnşaAllah.
    Cevapla
  • Bozkurt 2 hafta önce Şikayet Et
    Haini öldurmezsen hain çoğalır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşı tehlikeden koruyan kanuna aykırı hareket ediyorlar! "Halka doğrultulmuş silah!"
Tayvan meclisinde görülmemiş olay! Oyları alıp kaçtı