1 Mayıs'ı provoke edeceklerdi: Yakalandılar!

Son dakika... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde düzenlenen 'Bozdoğan-33' operasyonunda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü provoke etmeye yönelik hazırlık içerisinde bulunan 58 kişinin yakalandığını duyurdu.

GİRİŞ 30.04.2024 13:32 GÜNCELLEME 30.04.2024 15:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ... 11 ilde BTÖ'ye yönelik 'Bozdoğan-33' operasyonu düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyona ilişkin detayları sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Buna göre; düzenlenen operasyonda 58 şüpheli yakalandı.

1 MAYIS'I PROVOKE EDECEKLERDİ

Şüphelilerin, Bölücü Terör Örgütünün (BTÖ) propagandasını yaptıklarıyla birlikte terör örgütü içerisinde faaliyette bulundukları ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü provoke etmeye yönelik hazırlık içerisinde oldukları belirlendi. 

Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

"11 ilde sosyal medya üzerinden Bölücü Terör Örgütünün (BTÖ) propagandasını yapan, terör örgütü içerisinde faaliyette bulunduğuna dair bilgiler olan ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü provake etmeye yönelik hazırlık içerisinde bulunan şahıslara yönelik düzenlenen “BOZDOĞAN-33” operasyonlarında 58 şüpheli yakalandı.

4 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Yerlikaya, paylaşımında ayrıca Antalya ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda; sosyal medya hesapları üzerinden sol terör örgütlerinin propagandasını yaptığı tespit edilen 4 şüphelinin de yakalandığını aktardı.

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Yerlikaya, operasyonlar sonucu; 5 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği AK-47 tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konulduğunu belirtti.

KARARLILIK MESAJI

Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacaklarını ifade eden Yerlikaya, "Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • BoRa 2 hafta önce Şikayet Et
    Yav niye yakaliyorsun konustur oracikta gebert
    Cevapla
  • Şükrü yıldırım 2 hafta önce Şikayet Et
    Sayın bakanım PKK.lilar.Dagdan indi soyu bozuklar.Adana,Mersin,Alanya,Antalya,konya,ve İzmir'de yuvalanmış vaziyette.Kansizlar, uyuşturucu,gece klupleri tefecilik,insanların arazilerine evlerine el koyuyor.
    Cevapla
  • Xyzxyz 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ım kimsenin canını yakmadan yakalandılar. Faydalı işlerin peşinde kossalar ne olurdu sanki. Bı zıpla iki zıpla 3.de türk polisi enseler. Yatarsiniz artık içeride az kalacaksın susuz kalacaksın acligindan kivranacaksin ama halka zararlı işlerle uğraşmayacaksin.
    Cevapla
  • Serkan van 2 hafta önce Şikayet Et
    En güzeli bunları kimlik vatandaşlık iptal atın dışarı gitsinler pirinç torbasindaki taşları ayırmak lazim
    Cevapla
  • Asalet 2 hafta önce Şikayet Et
    Dısardan gelen embesilleri ve içerdeki yatakcıları bulun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den UAD'de pişkin savunma: Gazze'de bir soykırım yaşanmıyor
Sömürge ülkesi Yeni Kaledonya ayaklandı! Fransa: Arkasında Türkler var