18 yaşındaki Zuhal’in ölümüne neden olan polis hakkında karar

Beyoğlu'nda "Dur" ihtarına uymayan şüphelilere açılan ateş sırasında 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız'ın sırtından vurularak hayatını kaybetmesine neden olduğu iddiasıyla yargılanan polis memuru Alper D.'ye mahkeme 5 yıl hapis cezası verdi.

GİRİŞ 09.05.2024 17:09 GÜNCELLEME 09.05.2024 17:26
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Kaptanpaşa Mahallesi, Yay Sokak'ta 11 Aralık 2022'de meydana gelen olayda evine dönen Zuhal Ebrar Yıldız, iki kapkaç şüphelisiyle polisin arasında kaldı. Polisin silahından çıkan kurşun, genç kızın sırtına isabet ederek ölümüne neden oldu. Savcılıkça hazırlanan iddianamede polis memuru Alper D.'nin mesleği gereği sahip olduğu bilgi, tecrübe ve eğitimi gözönünde bulundurarak eyleminin sonuçlarını istemese de öngörebilecek durumda olduğu belirtildi. Polis Alper D.'nin "Bilinçli taksirle öldürme" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapsi talep edildi. İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanık polis Alper D. ve taraf avukatları katıldı.

"BİRİSİNİN ZARAR GÖRECEĞİNİ ÖNGÖREMEMİŞTİM"

Savunma yapan Alper D., "Olay nedeniyle üzgünüm. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı, vicdani olarak da zor durumdayım. Kullanılan silah beylik tabancasıdır. Tek amacım başka insanların zarar görmemesi için çeşitli suçlardan aradığımız kişileri yakalayabilmekti. Hal böyleyken başka bir kişinin zarar görmesini istemem düşünülemez. Öngörülmemiş bir olaydır. Birisinin zarar göreceğini ön görememiştim" dedi.

POLİS MEMURUNA 5 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme tutuksuz sanık Alper D.’ye "Bilinçli taksirle öldürme" suçundan indirim uygulanarak 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

KAYNAK: DHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • anadolu ligi 1 hafta önce Şikayet Et
    polis sonra yakalasın alttarafı kapkaçcı bu kızcağızın hayatı orada daha önemliydi Allah kızın sevenlerine sabır versin
    Cevapla
  • Bozok_01 1 hafta önce Şikayet Et
    Ateş etmesi kalabalık ortamda arada suçsuz bir kişi olması ve silahın bel seviyesinden yukarıda ateşlene mesi o anki polisin ruh halin dikkatini dağıtması polisi suçlu yapıyor Allah iki tarafada sabır versin
    Cevapla
  • Misafirim 1 hafta önce Şikayet Et
    bir insanı durduk yerde yok ediyorsun o konuşan ukalalar kendi kardeşi annesi çocuğu vurulsa en ağır cezayı almasını isterler 5yıl çook az 7-8 ay sonra dışarda hiç değilse 10yıl almalıydı
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 1 hafta önce Şikayet Et
    Maaşını iş karşılığı alıyorsun ve o işten uzak durup o parayı rahatça yiyip yediriyorsun yani,doğruysa yazdıkların ALLAH CC sana hidayet ve tövbe nasip etsin yoksa işin hiç kolay değil,ayrıca öyleyse benim hakkım HARAM'dır sana ve senin gibi herkese.
    Cevapla
  • Emekli 1 hafta önce Şikayet Et
    Ölen kızımıza Allah cc dan rahmet dileriz. Ama O görevini yapmaya çalışan polisimizin günahı yoktur. Herkes yasalara uyacak. Böyle yapa yapa görev yapacak polis bulamayacaksınız. Önüne gelen polisimize tokat atıyor. Bu kararı veren mahkeme hakimini kınıyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan şimşek açıkladı: Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı?
İsrail sınır kapılarını kapattı: 3 bin yardım tırı dışarıda kaldı