Hastanelerde yeni dönem! Randevu almak için zorunluluk getirildi

Hastanelerde 'onaylı randevu' dönemi bugün başlıyor. Hasta, ertesi günkü randevusuna ya saat 20.00'ye kadar onay verecek ya da gelemeyeceğini bildirecek. İptal edilen randevular, hizmet bekleyen hastalara tahsis edilecek.

Hastanelerde yeni dönem! Randevu almak için zorunluluk getirildi
Hastanelerde yeni dönem! Randevu almak için zorunluluk getirildi
GİRİŞ 13.05.2024 00:58 GÜNCELLEME 13.05.2024 00:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Hastanelerde 'Onaylı Randevu Sistemi' başlıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) düzenleme bugün hayata geçiyor.

Yeni düzenleme ile randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar onay istenecek.

Randevu onayı www.mhrs.gov.tr internet sitesi ve ALO 182 çağrı merkezi üzerinden verilecek. Onay vermeyenlerin randevusu iptal edilecek.

RANDEVU TARİHİNDEN 1 GÜN ÖNCE ONAY VERİLMESİ GEREKECEK

3 gün ve sonrası için alınan randevularda onay zorunlu. Muayene tarihinden önceki 2 gün içinde alınan randevular ise doğrudan onaylanmış sayılacak.

İptal işlemi randevu tarihinden bir gün öncesine kadar yapılacak. Onaylı randevular da iptal edilebilecek.

Onaylı randevusuna gitmeyenler için de uygulama değişmedi. Bu kişiler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacaklar ancak sağlık kuruluşlarından randevusuz bir şekilde hizmet alabilecekler.

65 YAŞ ÜSTÜ KİŞİLER VE KANSER HASTALARI UYGULAMADAN MUAF TUTULDU

Boşalan randevular öncelikli olarak daha önce sistem üzerinden talepte bulunan hastalara verilecek. Onaylı randevu sisteminden 65 yaş üstü kişiler ve kanser hastalar muaf tutuldu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • isini yap 2 ay önce Şikayet Et
    hastaneden randevu almak ucretli olmali. 50 veya 100 tl gibi ufak rakamlar gereksiz randevu % 20 duser. sistem daha duzgun calisir.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 ay önce Şikayet Et
    Bence bu randevu alıp da gelmeyen kişileri, ambulans evinde bir güzel dövüp hastaneye getirmeli.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    randevu olayını doktorların ilişkiye tipine bırakırsanız böyle olur işte Eskiden doktorlara ne kadar hasta olursa o kadar Ücret içiyordunuz Şimdi ise kişiyi sabitlediniz Doktorlar da aynı parayı aldığı için fazladan hasta almıyor kotayı dolu dolmaz kapatıyor sistemi
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Pandemi sonrası randevusuzda muayene olabiliyorsunuz, belli sayıda kişiyi alıyor doktorlar. Bildirip kayıt açtırıyorsunuz, biz hep yaşıyoruz bu durumu
    Cevapla
  • VatandaŞ 2 ay önce Şikayet Et
    Verilen hizmeti kullanmayı bilmeyen, hainlikle kullanan, hizmeti boşa çıkaran halk suçludur, kusurludur. Polikliniklerde ekran randevu alıpta gelmeyenlerin isimleriyle dolu. Geçen randevusuz gittim, beş kişinin ismi yazdı ardarda gelen yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: İzmir faciasında sıcak gelişme!
AK Parti'den 'Özür dile' çağrısı: Bu ifadeler CHP'nin görüşüyse çok vahim!