Fatih Altaylı'nın Akıncı İHA hazımsızlığı! Türkiye'yi de aciz gösterme çabası

Gazeteci Fatih Altaylı Bayraktar AKINCI'yı hem 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' sözleriyle küçüksemeye kalktı hem de Türkiye'nin kritik parça olan Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi üretebildiği bilgisini gizledi.

GİRİŞ 21.05.2024 10:18 GÜNCELLEME 21.05.2024 10:39
Bu Habere 297 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazı olabileceği düşünülen ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaşmıştı. Akıncı İHA’nın tespitlerinin ardından, İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı Reisi'ye ait helikopter enkazının yerini bulduklarını duyurmuştu.

DÜNYANIN HAYRANLIKLA ŞAHİT OLDUĞU BAŞARI ALTAYLI'YI RAHATSIZ ETTİ

Fatih Altaylı hem Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar AKINCI'yi 'Bir şeyden fazla kasılmaya gerek yok yani' küçüksemeye kalktı hem de AKINCI ve TB2 gibi yerli İHA/SİHA'larımızın Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'ni de kullanmaya başladığı bilgisini gizledi. Ambargo uygulanması halinde İran gibi bu konuda da aciz kalacağımızı ima etti.

AKINCI YERLİ ASELFLIR-500 İLE HEDEFİ 12'DEN VURDU

8 Mayıs'ta Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etmişti.

BAYRAKTAR TB2, ASELFLIR-500 İLE GÖKYÜZÜNDE

5 Mayıs'ta Bayraktar TB2, ASELFLIR-500 ile hedefleri işaretlemiş, MAM-L ve KMC + CİRİT ile hem sabit hem de hareketli kara hedefleri vurularak test başarıyla tamamlamıştı.

AMBORGOLAR SAYESİNDE TÜRKİYE ARTIK KENDİSİ ÜRETİYOR

S/İHA'lar çok uzak menzilden ve yüksek irtifadan hedefleri tespit, teşhis ve takip etmeye yarayan elektro-optik kabiliyetleri bünyesinde barındırıyor. Bu sistemleri Türkiye'nin uzun yıllar Kanada'dan alması, sonrasında yaşanan ambargolar ve nihayetinde yerli/milli olarak bu ürünlerin ortaya konulması sürecin bir boyutunu gözler önüne seriyor. Bahsi geçen sistemler sayıca çok adetlerde ihtiyaç duyulan ve toplamda ciddi paralar ödenen ürünler olarak karşımız çıkıyor. Savunma Sanayii Araştırmacısı Anıl Şahin'e göre ortada yaklaşık 1 milyar dolar gibi dev bir bütçe var.

Savunma sanayiinde bağımsızlığın fotoğrafı: Binlercesi seri üretimde!Savunma sanayiinde bağımsızlığın fotoğrafı: Binlercesi seri üretimde!

Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık meseleTürk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele

2024 YILINDA ASELFLIR-500'ÜN SERİ ÜRETİMİNE BAŞLADI

Keşif-gözetleme ve hedefleme fonksiyonlarını yerine getiren yeni nesil millî hedefleme podu ASELFLIR-500’ün seri üretimine başlandı.

İnsansız hava araçları (İHA), helikopterler ve uçaklar dahil sabit kanatlı ve döner kanatlı hava platformları için geliştirilmiş olan ASELFLIR-500’ün seri üretimi başladı. İlgili gelişme Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 yılı Faaliyet Raporu’nda yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IDEF2023’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ASELSAN tarafından geliştirilip üretilen ASELFLIR 500 elektro-optik sisteminin Şubat 2024’ten itibaren seri üretime geçmesinin planlandığını açıklamıştı.

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 297
  • Cemal tüfenk 2 ay önce Şikayet Et
    Ben önce lafa bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarım adam.mı diye
    Cevapla
  • Mustafa Öztürk 2 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu kafilesinde tüm masrafları İBB nin karşıladığı gezide tüm yandaş gazetecilerin arasında en önde gidecek arkadaş jest yapmış olmalı..
    Cevapla
  • Emre 2 ay önce Şikayet Et
    Yalan haberin bir yaptırımı olmalı artık. Adamın söylediği yalansa cezasını da çekmeli .Kim olursa olsun .
    Cevapla
  • Kızıl elma 2 ay önce Şikayet Et
    Bu neyin yazarı adam diye yorum yapma yetkisini nereden buluyor baş örtüsü düşmanı hadi kilisene yallah
    Cevapla
  • Önce TÜRKİYE 2 ay önce Şikayet Et
    gavur her zaman gavurdur, içimizdeki hainler için özel yasa çıkmadan yola gelmez bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
Geçmişten günümüze Türk devletleri hangileri: Milattan öncesine dayanıyor