Sahipsiz köpeğin saldırısında yaralanan 8 yaşındaki Burak sokağa çıkmaya korkuyor

Diyarbakır'da geçen yıl sahipsiz köpeğin saldırısında yaralanan 8 yaşındaki Burak Ertan, köpekler tekrar saldırır endişesiyle sokağa çıkmaya korkuyor.

GİRİŞ 21.05.2024 22:52 GÜNCELLEME 22.05.2024 10:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde geçen yıl arkadaşlarıyla sokakta oynadığı sırada sahipsiz köpeğin saldırısına uğrayan Burak Ertan, çevredeki vatandaşlar ve komşularının yardımıyla kurtarıldı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Ertan, kaldırıldığı özel hastanedeki ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Ertan'ın başına 37 dikiş atıldı. Taburcu edilen Ertan'ın tedavisine bir süre evinde devam edildi.

Baba Kadri Ertan, AA muhabirine, olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen oğlunun yaşadığı korkuyu atlamadığını belirtti.

Ertan, şunları söyledi:

"Vatandaşlar kurtarmasaydı şu anda çocuğum yaşamıyor olacaktı. Çocuğum o günden beri olayın şokunu atlatamadı. Çocuğumu tek başına okula gönderemiyoruz. Oğlum dışarı çıkamıyor. O günü unutamıyor. Çocuğun psikolojisi bozuldu. Okulda öğretmenleri evde biz el birliğiyle bu şoku atlatması için ilgi ve sevgi verdik. Öğretmenlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz başıboş köpeklerin toplanması. Bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin. Başka anne ve babaların ciğeri yanmasın. Vakalar devam ediyor. Sokak köpekleri çevremizde çok var. Artık bu vakaları yaşamayalım."

"Köpekler tekrar saldırır mı diye korkuyorum"

Burak Ertan da köpek saldırısı sonucu çok korktuğunu, yaralandığı için acı çektiğini söyledi.

Mahallede köpek gördüğünde çok korktuğunu anlatan Ertan, o günden sonra babası veya annesiyle okula gidip geldiğini belirtti.

Ertan, yaşadıklarının ilk günkü gibi aklında olduğunu ifade ederek, "Okula giderken köpekler tekrar saldırır mı diye korkuyorum. Arkadaşlarımla top oynamaya çıkınca, fırına ekmek almaya gidince korkuyorum. Köpeklerin toplanmasını istiyorum. Başka çocuklar yaralanmasın artık." dedi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • 68aksaray68 2 ay önce Şikayet Et
    ulan hayvanseverler bu çocuğun psikolojisini bir düşünün alın hayvanları evinizde besleyin
    Cevapla
  • Asil TÜRK 2 ay önce Şikayet Et
    Çocuklara hayvan sevgisini aşılayın .. Çocukluktan itibaren kuş köpek kedi haraket eden bir canlı görünce taş atıyor çocuklar ebeveynlerdi de sadece gülüyor. O canlıların hayat taşıdığını evlatlarının Anne babsının olduğunu çocuklarınıza öğretin.. Doğada Adam gibi kuş yaban kalmamış bu zihniyet yüzünden.. Çözüm köpekleri öldürmek değil onları sahiplenmemek ve kısırlaştırmak ..
    Cevapla
  • aytek 2 ay önce Şikayet Et
    çok geç kalındı bu hususta. insanın lanet edesi geliyor.
    Cevapla
  • ömer 2 ay önce Şikayet Et
    Sebep olan vekil ve baştakilerin ateşi bol olsun. ölen insanların kanı yakalarında.
    Cevapla
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Burak kardeşim, ister inan ister inanma, o sokak kopeklerı insandan daha değerli olmuş, güzelim Türkiye de, ıtlere bir sey olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar, sen hiç kimsenin umurunda değilsin, bız Allah'a sığındık Allah var ğam yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Otoyolu'nda katliam gibi kaza: Anne, kızı ve dede öldü, 3 yaralı
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..