İBB'den satılık metruk gecekondu

160 milyon TL'lik turizm ihalesi yapan, 45 gazeteciyi Roma'ya götüren İBB, aralarında bir metruk gecekondunun da olduğu 9 taşınmazı satışa çıkardı.

GİRİŞ 24.05.2024 08:41 GÜNCELLEME 24.05.2024 09:18
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Roma gezisi ve 160 milyonluk turizm ihalesiyle israf tartışmalarının odağında olan İBB, para bulmak için aralarında metruk gecekondunun da olduğu taşınmazlarını satışa çıkardı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinden bu yana fahiş ücretler ödenerek yapılan konserler ve Roma gezisi ile 'lüks harcama' eleştirilerinin odağında oldu. İBB, borçları artınca elindeki taşınmazları satmaya başladı. Özel uçak kiralayarak 45 gazeteciyi Roma'da lüks otelde ağırlayan İBB, dün elinde bulunan 9 taşınmasın satışıyla ilgili ihale ilanı verdi.

İsrafla mücadele afişte kaldı! Harcayacak 160 milyon lira daha varİsrafla mücadele afişte kaldı! Harcayacak 160 milyon lira daha var

KARGİR GECEKONDU VAR

9 taşınmazdan 5'i Eyüpsultan'da, 2'si Kağıthane'de, 2'si ise Pendik'te bulunuyor. Belediyeye ait arsalar 888 bin TL ila 3 milyon 640 bin TL arasında değişen muhammen bedeller ile satışa çıkarıldı. İBB'nin para bulmak için satışa çıkardığı taşınmazlar arasında 8 tanesi arsa olarak kayıtlara geçerken biri ise dikkat çekti. O da 3 milyon 320 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılan bir gecekondu. Pendik Şeyhli Mahallesi Boğaç Sokak'ta yer alan metruk gecekondu hem Aile Sağlığı Merkezi hem de muhtarlığa komşu.

İBB'nin 'Roma' gezisi muhalifler gazetecileri birbirine düşürdü!İBB'nin 'Roma' gezisi muhalifler gazetecileri birbirine düşürdü!

İBB'nin para bulabilmek için arazilerini satışa çıkarması, İmamoğlu döneminde borç oranındaki hızlı artışla birlikte yatırım oranın da düşmeyi yeniden gündeme getirdi. AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz Mayıs ayı meclis oturumunda "İBB'nin 2014-2019 yılları arasındaki AK Parti döneminde, borcun bütçeye ortalama oranı yüzde 87,20. 2019-2024 CHP döneminde yüzde 148.49. Neredeyse iki katı. Bu konuda Şişli'yi bile geçmiş Büyükşehir Belediyesi. Yatırımın bütçeye ortalama oranı 2014-2019 AK Parti döneminde yüzde 54,57 oranına yatırım yapılırken, 2019-2024 arasında CHP'li İBB yönetiminde yüzde 38'lik bir yatırım yapılmış" demişti.

SIRADA İŞTİRAKLER VAR!

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, geçtiğimiz günlerde İGDAŞ'ın 10 milyar dolar değerlemeyle halka arzını planladıklarını söylemişti. Vural, Halk Ekmek ve İSPARK'ın da satışın masada olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama 'altın yumurtlayan tavuğun kesilmesi' şeklinde yorumlara neden olmuştu.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Süleyman Yaşar 3 hafta önce Şikayet Et
    Yemeye içmeye geldiler zaten hizmet etmek için gelmedilerki
    Cevapla
  • Ahmet kurak 3 hafta önce Şikayet Et
    Pamuk oren kamu bankası ndan 1 milyar$ kredi cekmis taksitlerini de ozellestirme kilifi altinda beleşe aldığı kurumların arsalariyla ödemeye çalışıyor:)
    Cevapla
  • Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    Dünya yesen doymasin ye babam ye yeye hiç bir çivi çakma dan seçim kazandın bu millete mustehaktir
    Cevapla
  • Ekrem 3 hafta önce Şikayet Et
    İstanbul ❤️Kazandı ❤️
    Cevapla
  • Ahmet rasim 3 hafta önce Şikayet Et
    Başkanim para edicek herşeyi sat biz don atlet seninleyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eylem Tok ve oğlunun tutuklanmasına ilişkin detaylara ulaşıldı
İnsansız kara aracı ALPAR, ilk kez yurt dışında boy gösterecek