Ek ders yolsuzluğunda yeni detaylar: 8 öğretmen şikayetçi oldu!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Saraylı Ortaokulu'nda yaklaşık 4,5 milyon TL'lik ek ders yolsuzluğu iddiasında, 8 öğretmen şikayetçi olarak ifade verdi.

GİRİŞ 24.05.2024 13:38 GÜNCELLEME 24.05.2024 13:48
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Kocaeli'de Gölcük ilçesindeki Saraylı Ortaokulu'nda görev yapan bazı öğretmenler, sistem üzerindeki e-bordroları ile maaş ödeme dekontlarında tutarsızlık olduğunu tespit etti. Ek ders ücretlerini karşılaştıran öğretmenler, iddiaya göre; e-bordro üzerinde görünen ek ders ücretinin hesaplarına yatan ücretten yaklaşık 3 kat daha fazla olduğunu fark etti. Bunun üzerine geçen 17 Mayıs'ta geriye dönük yapılan kontrollerde, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaklaşık 4 yıldır bu durumun yaşandığı ve fazla olan miktarın farklı banka hesaplarına yatırıldığı tespit edildi. Öğretmenlerin üzerinden yaklaşık 4,5 milyon TL haksız kazanç elde edilerek yolsuzluk yapıldığı iddia edildi.

İKİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

İddialarla ilgili Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, 20 Mayıs'ta ek ders ücretlerini hesaplayan okul müdürü M.H.A., işlemleri inceleyen ve onaylayan ilçe destek hizmetleri şefi ve memurları, şube müdürü ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında; 'irtikap', 'görevi kötüye kullanma' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından Kocaeli Adliyesi'ne, öğretmenler ise Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılırken, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Şikayetin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın da konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirdiği öğrenildi. Okul müdürü M.H.A.’nın da şikayetin hemen ardından emekliye ayrıldığı öğrenildi.

8 ÖĞRETMEN ‘ŞİKAYETÇİ’ OLARAK İFADE VERDİ

Okulda görev yapan 8 öğretmen, dün savcılık talimatıyla Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği’ne davet edilerek ‘şikayetçi’ sıfatıyla ifade verdi. Öğretmenlerin ifadesinde, olayla ilgisi olan herkesten şikayetçi olduklarını söyledi.

"OĞLUM BORSADA PARA KAYBETTİ; BU İŞLEMİ BENDEN HABERSİZ YAPTI"

Öğretmenler ifadelerinde okul müdürünün öğretmenler odasında yaptığı konuşmayı da anlattı. Bir öğretmen, okul müdürü M.H.A.'nın odada kendilerine “Oğlum e-Devlet ve diğer şifrelerimi bilmekteydi. Borsada para kaybettiği için bu işlemleri kendisi benden habersiz yaptı. Ben emekli olana kadar lütfen herhangi bir yere şikayette bulunmayın. Emekli olduktan sonra şikayetçi olmanızı rica ediyorum" dediğini söyledi.

Diğer öğretmenlerin de okul müdürü M.H.A.’nın öğretmenler odasında yaptığı iddia edilen konuşmayı doğrular yönde ifade verdiği öğrenildi. Öğretmenlerin okul müdürünün bu teklifini kabul etmeyerek 20 Mayıs günü savcılığa giderek şikayetçi oldukları öğrenildi.

"BENİM HESABIMA PARA GÖNDERDİ ANCAK BEN PARAYI GERİ GÖNDERDİM"

Okulda görev yapan bir başka öğretmen ise ifadesinde hesabına yatan ücret ile e-Devlet’te görülen ücretin farklı olduğunu görmesinin ardından okul müdürünün yanına gittiğini belirterek, “Yanlışlığı görmem üzerine okul müdürüne gittim. Okulun müdürü bana, “Benim ek ders ücretim sana yatmış olabilir, el ile girdiğim için 2 kez basmış olabilirim” dedi. Daha sonra okul müdürü kendi hesabından benim hesabıma para gönderdi ancak ben parayı geri gönderdim” dedi.

"GİTSENİZ BİLE E-DEVLET’TE YANLIŞLIK OLMUŞTUR DEYİP GÖNDERİRLER"

Başka bir öğretmen ise ifadesinde diğer öğretmen arkadaşlarıyla birlikte durumu okul müdür yardımcılarına anlattıklarını, ilçe milli eğitim müdürlüğüne gideceklerini söylediklerini belirtti. Okul müdür yardımcısının kendilerine ‘Gitseniz bile e-Devlet’te yanlışlık olmuştur deyip gönderirler. Çünkü daha önce de bir öğretmene böyle oldu, bir şey çıkmadı’ dediğini, bunun üzerine yine de müdür yardımcısına dilekçe verdiklerini ifadesinde söyledi.

Soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 148
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Öğretmenler müdürü şikayet edip, yolsuzluğu ortaya çıkarıyor, öğretmen düşmanlarına duyurulur iyi okuyun
    Cevapla
  • Tütk 3 hafta önce Şikayet Et
    Emeklilik ona oďul olmuş bence emekliliği kabul edilmesin hem vurgun yap sonra emekli ol birde mal varlıklarına el konulmali bizim devlet çok yumuşak biraz sert olmalı af edilmemeli hele emekli asla
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Mazzzllaa öğretmenlerimiz çox etik, askeri ücretin 17 bin tl ve emekli maaşı nın 10 tl olduğu ülkemizde, en düşük öğretmen 50 bin maaş alıyor gözü doymiyor
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah'tan kork. Değil en düşük, en yüksek öğretmen maaşı bile 50 bin değil. Laf ola beri gele diye yazma bir araştır öyle yaz. Bir çok öğretmenin maaşı 32 bin civarında. Allah önce senin gözünü doyursun
    Cevapla
  • Fani 3 hafta önce Şikayet Et
    Tüm Memurlar haftada 40 saatle ayda 160 saat çalışarak maaş alırlar. Öğretmenler ise haftada 15, ayda 60 saat çalışarak maaş alırlar. Bunun üstü ek gelirdir. Yaz tatili ara tatiller resmi tatiller 15 tatilde çabası. Tasarruf tedbirleri açıklanırken şahsen haftalık zorunlu 15 saatin 25 saate çıkmasını beklerdim.
    Cevapla
  • Vatndaş Rızaöğ 3 hafta önce Şikayet Et
    Sen de öğretmenlik yapsana o kadar çok biliyorsan. "Kıskanma ne olur, çalış seninde olur" Yihhuuu
    Cevapla
  • Musa 3 hafta önce Şikayet Et
    Ek ders vs vs kalkmalı müfredat ona göre ayarlanmalı hafta sonu mesai bitimi vs dersler nedir bu yazık bu ülkenin kaynaklarına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş sokak köpekleriyle ilgili düzenlemede yeni detaylar! Cezası 10 kat artacak
Başkan Erdoğan Bahçeli ile görüştü