Engin Nurşani hala yoğun bakımda

Engin Nurşani'nin halen yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü hatırlatan doktorları genç türkücünün son sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Engin Nurşani hala yoğun bakımda
Engin Nurşani hala yoğun bakımda
GİRİŞ 19.09.2008 05:00 GÜNCELLEME 19.09.2008 05:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Nurşani'nin doktorları ; “Kamuoyuna yansıyan haberlerde Engin'in boynunda kırıklar bulunduğu belirtiliyordu. Ancak; yapılan muayene ve tetkiklerde boyun kırığı olmadığı görüldü. Dün akşam ilk kez gözlerini açtı ve seslere tepki vermeye başladı. Şu anda halen makineye bağlı olarak tedavisi sürüyor. Bu tür tedavilerde ise süre vermemiz yanlış olur. Kısa da sürebilir uzun da sürebilir ancak sevindirici olan şudur ki; Engin'in sağlık durumun her geçen gün iyiye doğru gidiyor.”

Engin Nurşani'nin tedavisi sürüyor

Kahramanmaraş - Göksun karayolunda geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alınan Engin Nurşani'nin tedaviye cevap verdiği ve bunun ise iyileşme yönünde sevindirici bir gelişme olduğu kaydedildi.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı ve Yoğun Bakım Servisi Doktoru Atilla Kamaz, yapılan tahlillerde ve röntgen işlemlerinde herhangi bir problem olmadığını belirtti. Kamaz, Engin'in sağlık durumu hakkında şu bilgileri verdi:

“Kafasında ve akciğerlerinde ciddi bir problem olmadı. Ama akciğerlerinde yaralanmaya bağlı bir havalanma yetersizliği olduğundan dolayı, göğüs cerrahisi tarafından iki taraflı tüp yerleştirdik. Yapılan bütün değerlendirme ve kontrollerinde, hastanın hayati fonksiyonlarında beklediğimiz gelişmeyi görüyoruz. Ama yoğun bakım sürecinde hastaların fonksiyonlarının değişebileceğini göz önünde tutarak, hayati fonksiyonları ile ilgili şu aşamada net bir şey söylemek durumunda değiliz. Bu sabah bir uyandırma işlemi yaptık. Cevap verdi. Ama bütün fonksiyonları eski haline gelmeden de makineden ayırmayı düşünmüyoruz.”

Bu arada Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Müdürü Mehmet Yılmaz da bir açıklama yaparak, bölge hastanesi gibi donanıma sahip olduklarını belirterek, yoğun bakım servisinin ise en üst düzeyde olduğunu söyledi.
Engin'in Almanya'da bulunan Alman annesi Angelika Ayhan da kente gelerek, Devlet Hastanesi'ne koştu. Baba halk Ozanı Ali Nurşani de Engin'in iyileşmesini beklerken, onu teselli etmeye çalışarak; “Doktorlarımızın büyük çabaları ve dostlarımızın büyük destekleri ile çok şükür Engin'imiz kritik dönemi atlatmıştır. Korkulacak durum bence şu anda yoktur. Geriye kalan Engin'in gençliği ve direncidir. Şu durumda içimiz rahat gönlümüz ferahtır. Annesinin gelmesi de büyük moral oldu” dedi.

ANNESİ DE GELDİ

Engin Nurşani'nin Almanya'da yaşayan annesi de Kahramanmaraş'a geldi.  Baba Ali (Nurşani) Ayhan ile yakınlarının umutlu bekleyişinin Pazar gününden beri devam ettiği Devlet Hastanesi'ne gelen gözü yaşlı Alman anne Angelika (Nurşani) Ayhan, oğlunun bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyor.

Engin'in halen yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü hatırlatan doktorlar ise; “Kamuoyuna yansıyan haberlerde Engin'in boynunda kırıklar bulunduğu belirtiliyordu. Ancak; yapılan muayene ve tetkiklerde boyun kırığı olmadığı görüldü. Dün akşam ilk kez gözlerini açtı ve seslere tepki vermeye başladı. Şu anda halen makineye bağlı olarak tedavisi sürüyor. Bu tür tedavilerde ise süre vermemiz yanlış olur. Kısa da sürebilir uzun da sürebilir ancak sevindirici olan şudur ki; Engin'in sağlık durumun her geçen gün iyiye doğru gidiyor.”   - elbistanınsesi

YORUMLAR 19
  • A.Kadir YAZICI 15 yıl önce Şikayet Et
    Allah Acil Şifalar İhsan etsin. Allah Acil şifalar fersin canım kardeşim Allahta ümit kesilmez inşaallah ailene sağsalim kavuşursun seni tekrar dinleyebiliriz. Yanlız bu ana kadar hiçbir TV de Aşık Nur Şani ile ilgili bir habere ve geçmiş olsun mesajı duymadım: Böyle bir mesaş yayınlayan TV varsa onu tenzih ederek diyerlerini binlerce kez kınıyor kınıyorum. Allah Şifa hazinesinden Şifalar İhsan etsin Duası kabul olanların duası olsun Amin.
    Cevapla
  • uğur gür 15 yıl önce Şikayet Et
    allahım o daha çok genç. çok değerli bir sanatçı herşeyiyle süper bir insan allahım ona şifalar ver yarabi.
    Cevapla
  • orhan 15 yıl önce Şikayet Et
    inşallah sağlığına kavuşur. böyle insanların türkü dostlarının biran önce sağlığına kavuşması Allahtan temennimiz inşallah ben inanıyorumki engin kardeşimiz bu engelide aşacaktır..
    Cevapla
  • muhammed ilbey 15 yıl önce Şikayet Et
    şifa diliyorum. pırıl pırıl bir ses bu kadar erken susmasın diliyorum.diğer kanalların ilgisizliğini ifade eden arkadaş haklı,bu ülkede mahsuni mahsuni dediler ancak yayın organlarında adam gibi yer vermediler.merhumun son yıllarında en çok proğrama çıkartan kanal 7 olmuştu..
    Cevapla
  • serkan temür 15 yıl önce Şikayet Et
    yazık. yazık valla bu ülkenin medyasına sabahlara kadar istanbulda bilmem ne barlarının eğlence mekanlarının önünde sarhoş kişileri sanatçı diye adım adım takip edipte haber yapıyorlar ama gerçekten işini yapan ve öz kültürümüz olan ozanlığı ve türküyü yaşatmaya çalışan sanatçılardan, gençliğinin baharında ve kaç gündür ölümle pençeleşen gencecik bir insanın hastane kapısında beklemezler yazık çok yazık içimiz geçmiş bizim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik