Başkan Erdoğan yarın 4. Yargı Reformu Strateji Belgesini açıklayacak
Başkan Erdoğan hazırlıkları 1 yıldır süren, 56 bini aşkın vatandaşın görüşü alınarak, hukukun üstünlüğünü esası, öngörülebilir ve gecikmeyen bir adalet sistemi vizyonuyla hazırlanan 4. Yargı Reformu Strateji Belgesini duyuracak.
Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törenle 1 yılı aşkın süredir çalışmaları devam eden belge tanıtılacak.
TÜRKİYE YÜZYILI’NIN DA İLK BELGESİ
İlki 2009, ikincisi 2015, üçüncüsü 2019 yılında açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin yarın açıklanacak olan dördüncüsü, Türkiye Yüzyılı’nın da ilk belgesi olma özelliğini taşıyor.
2025-2029 yıllarını kapsayan belge, yargıda 5 yılda atılacak adımları içeriyor. Belgede kurumsal yapının güçlendirilmesi ve süreçlerin yeniden yapılandırılması, insan kaynakları kapasitesinin güçlendirilmesi, ceza adaleti sisteminin etkinliğinin artırılması, hukuk ve idari yargılama süreçlerinin etkinliğinin artırılması ile adalete erişimin kolaylaştırılması başlıkları altında 5 amaç yer alıyor. 5 amacın alt başlıklarında ise 45 hedef ve 264 faaliyet bulunuyor.
56 BİNDEN FAZLA VATANDAŞIN GÖRÜŞÜ ALINDI
Belgenin hazırlık aşamasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un başkanlığında çok sayıda toplantı yapıldı. Bu toplantılarda adalet alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeler incelenirken, paydaşların görüşleri dikkate alındı ve adalet istatistiklerine dayalı analizler yapıldı. Ayrıca yurt dışında görev yapan adalet müşavirlerinden başta iyi uygulama örnekleri olmak üzere bulundukları ülke uygulamalarına ilişkin görüş ve bilgi temin edildi.
12 BİN ANKET YAPILDI
Adalet Bakanlığının oluşturduğu yargireformu.adalet.gov.tr uzantılı resmi internet sayfasına 56 binin üzerinde vatandaş görüş ve önerisini sunarken, ayrıca 12 bin paydaş anketi yapıldı.
CEZASIZLIK ALGISI ORTADAN KALKACAK
Adalete güvenin daha da artmasının, vatandaşların yargı hizmetlerinden en adil ve en etkin şekilde yararlanabilmesinin, temel hak ve özgürlüklerin korunarak güçlendirilmesinin, cezasızlık algısının ortadan kaldırmasının amaçlandığı belgeyle daha güvenilir ve erişilebilir adalet sisteminin tesisi sağlanacak.
-
sami 3 ay önce Şikayet Eten önemlisi kılık kıyafet kanunu ve anayasa ya girmeli bir şapka yüzünde on binlerce insanımız idam edildi dinini yaşayamadı bin senedir haçlılar ile savaştık onların kanunu yazısını niye aldık ne için savaştık. Dinimizi hakkı ile yaşamayı ve yaşatmayı rabbım nasip eylesin elini sallayarak korkusuzca Mekkeye Medineye gitmeyi rabbım nasip eder inşallahBeğen Toplam 2 beğeni
-
.... 3 ay önce Şikayet EtAdalet sisteminde pozitif ayrımcılık olmaz. Cinsiyet ayrımcılığına son verilmeli.Beğen Toplam 2 beğeni
-
sergüzeşt 3 ay önce Şikayet EtSayın cumhurbaşkanım bunu eğitimdede uygulayın çocukları bağlayan hiç bir kaide kural yok hiç bir sebeb yokken koridorlarda çılgın gibi bağırıp çağırıyorlar wclerin musluklarını sabunlukları aynaları kırıyorlar birbirlerine acımasızca saldırıyorlar unutmayın ağaç yaşken eğilir aynı hareketi evlerinde yapabilirlermiBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 3 ay önce Şikayet EtGıda fiyatlarında da ciddi kanunlar çıkarılabilirBeğen Toplam 2 beğeni
-
Vatan sever 3 ay önce Şikayet EtIdam gelsin caydırıcılık olsun 1 den fazla suça bulaşan gün yüzü görmesin ankete bunları ekleyin halkın çoğunluğu idam idam diye bağırıyor duyulsun lütfenBeğen Toplam 3 beğeni