'Sarı kabus' bir can daha aldı! 22 yaşındaki genç annenin acı sonu...
Adana'da 22 yaşındaki kadın, rahatsızlanınca eczanede kalfa tarafından halk arasında “Sarı Serum” denilen ağrı kesici ve vitaminlerden oluşan serum aldı. 2 çocuk annesi kadın, serumun ardından rahatsızlanarak hayatını kaybetti.
Son günlerde Afyonkarahisar'daki 38 yaşındaki Mehmet Gündoğan'ın ölümünün ardından yeniden gündeme gelen 'sarı tehlike' konusunda Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı gelmişti... Bakanlığın uyarısının ardından bir acı ölüm haberi daha geldi.
Edinilen bilgiye göre olay, 17 Ocak günü saat 19.30 sıralarında Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi'nde meydana geldi.
İddiaya göre, Anadolu Mahallesi 880 sokaktaki evde ikamet eden dini nikahla evli 2 çocuk annesi 22 yaşındaki Selinay Fidancan (Yüksekbaş) 17 Ocak günü rahatsızlandı.
ECZANEDEKİ KALFA 'SARI SERUM' TAKTI
Bunun üzerine mahalledeki eczanede çalışan kalfa eve gelerek halk arasında “Sarı Serum” ya da “Atom” olarak bilinen ağrı kesici ve vitaminlerden oluşan serum verdi. Genç kadın serumu aldıktan bir süre sonra rahatsızlandı. Genç kadın, eşi Seyfican Yüksekbaş'ın haber vermesi üzerine ambulans ile Yüreğir Devlet Hastanesine götürüldü.
HAYATINI KAYBETTİ
Genç kadının burada duran kalbi yeniden çalıştırıldı ancak 18 Ocak günü hayatını kaybetti. Bunun üzerine polis eşinin ifadesine başvurdu.
Seyfican Yüksekbaş ifadesinde, rahatsızlanınca eczacı kalfasının eve gelip serum verdiğini söyledi.
ECZACI SERBEST BIRAKILDI
Bunun üzerine eczacı kalfası Murat M.'nin polis merkezine götürülerek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Hayatını kaybeden genç kadın ise toprağa verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
BU İLK ÖLÜM DEĞİL
Afyonkarahisar'da umre yolculuğuna hazırlanan 38 yaşındaki Mehmet Gündoğan, grip şikayetiyle gittiği özel bir klinikte halk arasında ‘atom' diye tabir edilen sarı serumun bağlanması sonrası fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
Ölüm getiren 'sarı serum' faciasında yeni gelişme!
Bin 500 liraya sarı ölüm ! Bu serumlara dikkat
Talihsiz adamın acılı karısı Songül Gündoğan, eşine hiçbir tetkik yapılmadan serumun bağlandığını kaydederek, “Yapılan sarı serum maalesef 20 saat gibi kısa bir sürede eşimi benden aldı. Eşim bir gün öncesinde Devlet Hastanesine gitti ve orada kendisine boğaz spreyi ile ağrı kesici verilerek gönderildi. Eşim bir an önce toparlanmak (iyileşmek) istedi çünkü biz umreye gidecektik. Umre hazırlığı yapıyorduk. Burayı duymuş ve bu yüzden o kliniğe gitti. Arkadaşı ile beraber gittiği bu klinikte, ‘alerjin var mı?' diye sormuşlar. Eşim ‘bilmiyorum' yanıtını vermesine rağmen hiçbir tetkik yapılmadan direkt serum vermişler” dedi.
Genç kadın, “Eşime ihram yerine kefen giyindirdim” diyerek üzüntüsünü dile getirmişti.
Genç adamın hayatını kaybetmesinin ardından 'sarı kabus' yeniden gündeme geldi.
SAĞLIK BAKANLIĞI UYARI YAPTI
Sağlık Bakanlığı, halk arasında 'atom', 'vitamin serumu' veya 'sarı serum' olarak bilinen bu uygulamalara karşı vatandaşları uyardı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada bu tür serumların yalnızca doktor kontrolünde ve hastane ortamında uygulanması gerektiği, içeriğinde alerjik reaksiyon riski taşıyan ilaçların bulunduğu, kontrolsüz uygulamaların hayati tehlikeye yol açabileceği ifade edildi.
Halk arasında “atom” veya “vitamin eklenmiş serum” ismiyle bilinen serumlar yalnızca hekim tarafından gerekli görüldüğünde uygulanmalıdır. pic.twitter.com/UBR7GNdDdn
— T.C. Sağlık Bakanlığı (@saglikbakanligi) January 29, 2025
"HEKİM KONTROLÜNDE UYGULANABİLİR"
Bakanlığın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Halk arasında 'atom' veya 'vitamin eklenmiş serum' ismiyle bilinen serumlar yalnızca hekim tarafından gerekli görüldüğünde uygulanmalıdır. Yalnızca belirli rahatsızlığı olan kişilerde hekim kontrolünde serum tedavisi uygulanır. Özellikle ciddi Sıvı kayıpları ile karşılaşılan durumlarda kullanılır. Damar yolu ile verilen vitaminler ciddi alerjik reaksiyona yol açabilir. Alerjik reaksiyon gelişmesi hayati tehlikeye neden olabilir. Bu durumda hastane ortamında acil tıbbi müdahale gerekir." ifadeleri kullanıldı.
BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ
Afyonkarahisar'da sarı serumdan hayatını kaybeden Gündoğan'a ilişkin, Başsavcılık da Sağlık Bakanlığı'ndan kliniğe ilişkin soruşturma izin talebinde bulundu. Klinikten alınan başka bir sarı serum örneği, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
-
Dertli&Dost 3 ay önce Şikayet Et3 Günde 3 Can Bunun Sahte İçkiyle Ne Farkı Var. İlaç Firmaları Para Kazanacak Diye Millet Canından Oluyor.Beğen
-
meraci83 3 ay önce Şikayet EtMillet ya kafayı sıyırdı yada bile bile lades çekiyor. Akıllanmıyorlar arkadaş ya! Bu zehiri yasaklamak çok mu zor ya? Bari yasaklı olsun da kolay yoldan ulaşılmasın arkadaş.Beğen
-
adalı martı 3 ay önce Şikayet Etİmam nikahı diye birşey yok.esasen dini nikahtır.hükümleri vardır.hükümler yerine gelmeden dini de resmi de nikah olmaz. Bu nedenle esas olmazsa olmaz geçerli nikah dini nikahtır. Resmi nikah ise adı üzerinde resmi hukuken geçerli nikah. İkisininde olması şu zamanda şattır. Hükmü veren Allah tır.Beğen
-
ferf 3 ay önce Şikayet Etrisk var ise her yerde niye satilirBeğen
-
Çivi 3 ay önce Şikayet Etİmam nikahı ne demek? Resmi nikahsız evliliğin hükmünü kim veriyor? Ayrıca eczacı kalfası dediğin doktor mu? Damar yolu açamaz hele hele ilaç hiç bağlayamaz. Bir de serbest bırakılmış öemleketin çivisi çıktı.Beğen Toplam 2 beğeni