Kronik hastalığı olanlar dikkat! Raporlu reçetelerde yeni dönem

Kronik hastalığı olanlar dikkat. Raporlu reçetelerde yeni döneme giriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.

Kronik hastalığı olanlar dikkat! Raporlu reçetelerde yeni dönem
Kronik hastalığı olanlar dikkat! Raporlu reçetelerde yeni dönem
GİRİŞ 08.02.2025 15:23 GÜNCELLEME 08.02.2025 15:23
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Kronik hastalığı olan vatandaşların uzun zamandır beklediği müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni gelişme ile sağlık sistemindeki aksaklıkların giderilmesi bekleniyor.

RAPORLU REÇETELERDE YENİ DÖNEM

Kronik hastalığı bulunan vatandaşların reçetelerinin süresi bittiğinde hastaneye gidip tekrardan yazdırmaları gerekiyordu.

Lakin bu zorunluluk artık olmayacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada, kronik hastalığa sahip vatandaşların, raporlu ilaçlarını yazdırmak için hastaneye gitme zorunluluğunun kaldırıldığı belirtildi.

Artık bu ilaçları aile hekimleri kolaylıkla yazabilecek.

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Mehmet 6 gün önce Şikayet Et
    Raporun varsa zaten aile hekimi yazıyordu
    Cevapla
  • Emeklidur 1 hafta önce Şikayet Et
    İlk bir yıl raporlu,son iki yıl da aile hekimine giderek;kolesterol,şeker,tansiyon,damar ilaçlarımı alıyorum.Bu konuda şikayetimiz yok.
    Cevapla
  • hilmi güler 1 hafta önce Şikayet Et
    adı üstünde kronik hastalık raporu ise 1senede bir yenilemek gerekiyor raporların süresi uzatılmalı zaten hastalık kronikleşmiş insanlar o hastalığa ait ilaçları kullanmak mecburiyetindeler rutin kontrolleri zaten 3 ayda 6 ayda yada senede bir hastanede yaptırmak zorunda olan bu hastaları birde rapor alma çilesi ile neden uğraştırıyorsunuz
    Cevapla
  • Üç harfli 1 hafta önce Şikayet Et
    Burada yapılması gereken düzenleme, rapor süresince ilaçları doğrudan eczaneden alınabilmesinin sağlanmasıdır. Diğer türlü zaten önceden de öyleydi değişen bir şey yok yani.
    Cevapla
  • Musa 1 hafta önce Şikayet Et
    Aİle hekimlerinin yetkileri artırılırsa vatandaşın işi kolaylaşır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupalı liderlerden 'Ukrayna' planı! 'En az 100 bin asker'
Savuma sanayii, ANTİ-Balistik füze, Altay motoru