Mahkeme Abdüllatif Şener'in oğlu için karar verdi!
Son dakika: Ankara'da rehin aldığı anneannesini silahla öldüren eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, müebbet hapse çarptırıldı.
SON DAKİKA HABERİ: Ankara'da anneannesi Leyla Çetiner'i tabancayla öldüren eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener için mahkeme kararını verdi.
Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Bedirhan Şener, ailesi ve avukatları katıldı.
Mahkeme heyeti başkanının, dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra söz verdiği cumhuriyet savcısı, önceki celse verdiği mütalaayı tekrarladığını bildirdi.
Daha sonra söz alan sanık avukatı Can Kızılyar, Adli Tıp Kurumu tarafından detaylı araştırma yapılmadığını savunarak, müvekkilinin geçmiş raporları ile güncel raporların çelişkili olduğunu iddia etti.
Mahkeme tarafından olay yerinde keşif yapılması gerektiğini savunan Kızılyar, "Olay sırasında müvekkilin psikoz atak geçirdiği ve kendine olmadığı açıktır. Müvekkilin herhangi bir noktayı hedef almadığı açıktır. Müvekkilin annesi Berrin hanım ve maktul olay günü binanın zilini bile çalmadan daire kapısının önüne gitmiştir. Kapı açılır açılmaz rastgele ateş edilmeye başlanmıştır." diye konuştu.
Olayda maktulün yanında sanığın annesinin de bulunduğunu ifade eden Kızılyar, Şener'in annesine tek bir kurşun sıkmadığını, öldürme niyetinin olmadığını belirtti.
Avukat Kızılyar, müvekkilinin şizofreni hastası olduğunu belirterek, bu yüzden beraatine karar verilmesini istedi.
"ANNEANNEM DÜNYADA EN SEVDİĞİM İNSANLARDAN BİRİDİR"
Son sözü sorulan sanık Bedirhan Şener, "Anneannem benim dünyada en sevdiğim insanlardan biridir. Deprem olduğunda Osmaniye'de yaşıyordu, evi yıkıldı. Ankara'da pek çok akrabamız bulunduğu halde çok sevdiğim için anneannemi gidip ben buraya getirdim. Kasten anneanneme karşı böyle bir eylemde bulunmam söz konusu olamaz. Anneme karşı da aynı şekilde. Beraatimi ve tahliyemi talep ederim." ifadesini kullandı.
Beyanların alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın annesi Berrin Şener'e yönelik eylemine ilişkin yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETE İNDİRİM UYGULANDI
Mahkeme, anneannesi Leyla Çetiner'i silahla öldürdüğü gerekçesiyle Şener'i, önce "üst soya karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı.
Mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle TCK'nin 62. maddesindeki indirimi uygulayarak, Şener'in cezasını müebbet hapse düşürdü.
Şener, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan da 1 yıl 8 ay hapse çarptırıldı.
-
alper 4 ay önce Şikayet Ettevbe estağfiruallah Rabbim CC cümlemizi muhafaza eylesin.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Murat gözükara 4 ay önce Şikayet EtŞener..bir devlet adamı olarak ne yaptın....hiç...yetim haklarını bu halk sana helal etmemişti..oğlun katil olduğunda yine yalana sığındın aklibdengesi yerinde değil dedin.....İLAHİ ADALET....MAZLUMUN AHI.......sahi annene hiç üzüldün mü....Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ümmet 4 ay önce Şikayet EtNe kötü bir durum Allah kimseyi bu duruma düşürmesin Rabbim biz aciz kullarına İslami bir yaşam nasibeylesinBeğen Toplam 6 beğeni
-
Adalet 4 ay önce Şikayet EtDeğerli hakimler eğer bu canı psikolojik. Sorunu varsa iyi hal nasıl alır.ben annenmi seviyom diyor vurduktan sonra mi psikolojisi düzelmiş.eger sizin adaletiniz üst düzey vekillere ise bu çark sizede donerBeğen Toplam 3 beğeni
-
Murat gözükara 4 ay önce Şikayet Etİyi halmiş..idam edin...annesini öldürmüş...cani oğlunu korumaya çalışan şener yazıklar olsun...iyi hal ne yahu adam katil....mahkemede iyi halmiş..kaçacak küfredecek hali yok ya..ömür boyu hücrede yatsın...bu da sana yeter şener....Beğen Toplam 4 beğeni