Volkan Konak'ın hastalığı neydi, neden vefat etti?
Ünlü sanatçı Volkan Konak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiği konser sırasında birdenbire rahatsızlanarak hastaneye götürüldü. 58 yaşındaki sanatçı, yapılan tüm çabalara rağmen hayata tutunamadı ve vefat etti.

Sanatçı Volkan Konak, Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği konserde aniden rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Sanatçıya yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Volkan Konak'ın neden vefat ettiği ve hastalığının ne olduğu araştırılıyor.
VOLKAN KONAK'IN HASTALIĞI NEYDİ, NEDEN VEFAT ETTİ?
Volkan Konak’ın sahnede yaşadığı ani rahatsızlık, ilk olarak kalp krizi şüphesiyle değerlendirildi. Ancak menajeri Polat Yağcı tarafından yapılan açıklamada, usta sanatçının vefatına beyin kanamasının da yol açmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu ifade edildi.
Edinilen bilgilere göre, Volkan Konak’ın daha önceden bilinen ciddi bir sağlık sorunu yoktu.
VOLKAN KONAK KİMDİR?
Volkan Konak, 1967’de Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini doğduğu topraklarda tamamladıktan sonra, 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’na kabul edildi.
1988’de buradan mezun olan sanatçı, aynı yıl İTÜ bünyesinde halk müziği üzerine yüksek lisans eğitimine başladı ve bu eğitimi 1991’de başarıyla bitirdi.
Müzik kariyerine 1989’da “Suların Horon Yeri” adlı albümüyle ilk adımını attı.
Zamanla yalnızca Karadeniz müziğiyle yetinmeyip farklı yörelerin melodilerini eserlerine katarak tarzını zenginleştirdi.
Konak, Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Yaşar Miraç ve Sunay Akın gibi değerli şairlerin dizelerini pek çok çalışmasında kullandı.
1993’te çıkardığı “Efulim” albümüyle büyük bir dinleyici kitlesine ulaştı. Ardından “Gelir misin Benimle”, “Volkanik Parçalar” ve “Pedaliza” gibi dikkat çekici albümler geldi.
Konak, müzik çalışmalarını kendi kurduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon çatısı altında sürdürdü.
-
Ahmet 1 ay önce Şikayet EtOldu aşıyı genç yaşlı öluyor hastalogi akimsizdi sözde satılmış doktor ve Türkiye'deki işbirlikçileri ne inandı..dünyasıni değiştirdi...Beğen
-
Abdülhamid 1 ay önce Şikayet EtSınav bitti. Şimdi sonuçları görme zamanı.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Paol 1 ay önce Şikayet EtSahnedeyken oturduğu sandalyenin bacağında içki bardağı vardı. İçki bardağı içinde enerji içeceği de varsa kalp krizini tetikliyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Semih 1 ay önce Şikayet EtCovid 19 aşısı olduysa kalp krizi normal diye genel kamuoyu bilgisi var. Eğer aşı olduysa ondan olmuş olabilir. Ayrıca herkes Allah'ın kuludur. Kimse kimse hakkında boş konuşmasın. Herkes en sonunda Allah'a dönecek, Allah'ın işine karışmayın, Allah adına karar vermeyinBeğen Toplam 5 beğeni
-
1071 1 ay önce Şikayet EtDin düşmanıydı sarhoş olmadan sahneye çıkmazdı genellikle üniversite konserlerine katılır gençlere alkol ısmarlardı özlellille Anadolu üniversitesi ve ODTÜ de konser verirdi sık sıkBeğen Toplam 12 beğeni